Winter in Sevilla

Een stedentripje Sevilla is altijd een goed idee. Ook in de winter geniet je van heerlijke temperaturen, fijne terrasjes en prachtige bezienswaardigheden. De sinaasappelbomen staan in bloei in de gezellige wijken van Sevilla én de vliegtickets zijn goed te betalen. Kortom Sevilla in de winter is dus zeker een aanrader.

Een fijne temperatuur

Sevilla is een van de warmste steden van Europa en in de winter merk je dit zeker. Je geniet in deze maanden nog vaak van het zonnetje en een gemiddelde temperatuur van 13 graden. Januari is de koudste maand in Sevilla, maar het wordt zelden onder de 6 graden. In de winter regent het maximaal 7 dagen per maand en schijnt de zon ongeveer 6 uur per dag.

Bezoekje aan het paleis

In de wintermaanden kun je in alle rust genieten van het prachtige Real Alcázar. Dit paleis is één van Europa’s oudste paleizen en is nog steeds in gebruik. De koninklijke familie gebruikt namelijk de bovenste verdieping van het paleis als zij in Sevilla zijn. Het paleis heeft een rijke geschiedenis en is ook in de wintermaanden een must om te zien. Bij het paleis heb je een uitgestrekte tuin waar je een heerlijke winterse wandeling kunt maken en kunt genieten van de vele soorten planten en bloemen. Meer informatie over het paleis lees je op de pagina Real Alcázar.

Verlichte straten

Overal lichtjes, verlichte kerstbomen en gezelligheid op straat. In de wintermaanden wordt er naar de feestdagen toegeleefd en is de hele stad versierd. Naast de leuke lichtjes overal, zijn er ook gezellige kerstmarkten, kerstallen en allerlei activiteiten om te doen. De geur van gepofte kastanjes komt je overal tegemoet en voor tapas kun je terecht bij de barretjes en restaurants in de stad. Gelukkig houdt het na december niet op, want ook in januari is er nog een feestdag. Op 6 januari wordt er in Spanje namelijk Driekoningen gevierd. Met optochten, cadeautjes en zoetigheden wordt deze feestdag uitgebreid gevierd. De verlichting is overal te vinden, maar op Plaza de la Encarnación vindt je ook een prachtige kerstboom.

Vers fruit

Winter in Sevilla betekent sinaasappeltijd! Overal zie je de sinaasappelbomen in bloei, maar hoe lekker ze er ook uitzien, deze zijn niet om op te eten. Gelukkig zijn er in Sevilla vele markten waar ze vers fruit verkopen. Hier kun je ook terecht voor de lekkerste sinaasappeltjes. Bijvoorbeeld op Plaza de la Encarnación vind je Mercado de la Encarnación. Deze markt heeft een ruime keus aan vers fruit en groente. De mercado bevindt zich onder de Metropol Parasol. Deze houten constructie is ook zeker de moeite waard voor een bezoek. Voor €2 kun je de Metropol Parasol beklimmen en heb je uitzicht over heel Sevilla.

Knusse spot voor diner

In Sevilla heb je naast de vele terrassen ook een paar knusse plekjes om in de winter uit eten te gaan. Een voorbeeld hiervan is El Pintón. Deze tapasbar heeft een kleurige en moderne inrichting en geeft je direct een warm gevoel bij binnenkomst. De kaart heeft zowel internationale als traditionele tapas voor een redelijke prijs. Het vriendelijke personeel helpt je graag met een keuze, maar wij vonden de zalmtartaar een echte aanrader. El Pintón heeft een indoor binnenplaats, wat dit restaurant een Spaans tintje geeft en waar je heerlijk zit in de winter.

Nochevieja

Nochevieja, ook wel oudjaarsavond is ook in Sevilla een groot feest met vele tradities. Zo wordt er bij elke klokslag tot 0.00 uur een druif gegeten. Dit zorgt voor geluk in iedere maand van het volgende jaar. Ook is het traditie dat je rood ondergoed draagt tijdens de jaarwisseling. Dit zorgt voor veel geluk in de liefde in het nieuwe jaar. In het centrum zijn veel verschillende kroegen en barretjes waar je terecht kunt voor een drankje of in de discotheek voor een dansje en natuurlijk is er vuurwerk te zien.

Tips!

-Rondom kerst in Sevilla? Neem dan een kijkje op onze kerstpagina.
-Benieuwd naar het restaurant aanbod in Sevilla? Op de pagina restaurants lees je hier meer over.

Comments are closed.