Flamenco Festivals

Als je een grote flamenco liefhebber bent dan is het zeker een aanrader om een flamenco festival in Sevilla of omstreken mee te maken! Jaarlijks komen er ontzettend veel flamenco fans van over de hele wereld naar Sevilla om deze festivals mee te maken en dit trekt vele beroemdheden binnen de flamenco wereld aan! Hieronder vind je een overzicht van de meest bijzondere flamenco festivals.

• Bienal de Flamenco Sevilla

De Bienal de Flamenco is voor veel mensen het belangrijkste internationale evenement in de wereld van de flamenco! Het is ontstaan in 1979 en het vindt elke twee jaar plaats. Tijdens dit schitterende evenement wordt Sevilla omgetoverd in een dansende stad. Noem het maar op en je vindt er flamenco. Op de pleinen, in de tuinen en binnen zijn er tentoonstellingen, optredens, lezingen en kun je films bekijken. En dat voor 24 dagen lang! Gedurende deze tijd komen er veel internationale flamenco fans naar Sevilla en is het een tijd van dansen, dansen en nog eens dansen.

Begindatum:
September

Locatie:
Verschillende locaties in Sevilla
Website

• Feria de Abril

Tijdens dit grote feest in Sevilla krijg je een kans om een typisch Andalusische dans van dichtbij mee te maken, uitgevoerd door prachtige Sevillanas. Op Feria de Abril kun je alles te weten komen over dit fabelachtige feest.

Begindatum:
26 april t/m 2 mei

Locatie:
Verschillende locaties in Sevilla

• Los Jueves Flamenco

Elk jaar wordt er in het Cultureel Centrum van Sevilla in de herfst de Los Jueves Flamencos georganiseerd. Hier heb je de mogelijkheid om elke donderdag een flamenco concert te bezoeken. Het leuke aan deze concerten is dat het niet alleen met de traditionele gitaar te zien is, maar dat ze het variëren door er jazz bij te betrekken of er een andere verrassende draai aan geven.

Kosten:
Kaarten kosten tussen de €12,- en €18,- en deze kun je aan de deur kopen.

Begindatum:
Oktober t/m mei

Locatie:
La Sala Joaquín Turina

Downtown Flamenco

Zit je toevallig net buiten het centrum of ergens anders in de provincie Sevilla, vrees niet, want ook daar zijn op verschillende plekken flamenco festivals te vinden. Veel van deze festivals vinden in de zomer plaats en vanaf het centrum is het vaak maar eventjes rijden of kun je altijd de bus pakken. Hieronder zie je een lijst met een aantal aantrekkelijke flamenco festivals die je kunt meemaken in de provincie Sevilla.

• Al Gurugú

Dit festival is ontstaan ter gedachtenis aan Pastora Pavón, die ook wel ‘La Niña de los Peines’ wordt genoemd. Voor veel mensen had zij een van de mooiste flamenco stemmen van de wereld. Ze werd zowel nationaal als internationaal bekend en heeft met sommige van de beste flamenco artiesten opgetreden. Elk jaar komen er nog steeds grote namen binnen de flamenco wereld naar dit evenement om haar te herdenken!

Locatie:
Arahal

Begindatum:
Juni

• Gazpacho Andaluz

Het leuke van de Gazpacho Andaluz is dat dit festival helemaal in het teken staat van twee typisch Andalusische culturele kenmerken, namelijk de heerlijke Spaanse gazpacho en flamenco. Onder het genot van deze verrukkelijke en verfrissende koude tomatensoep kun je kijken naar kleine flamenco optredens, tentoonstellingen en presentaties, uitgevoerd door lokale artiesten.

Locatie:
Morón de la Frontera

Begindatum:
Juli

• Fiesta de la Guitarra

Tijdens Fiesta de la Guitarra zijn het dit keer de gitaristen die in de spotlights staan. Het gaat hierbij om de kunst van de flamenco gitaristen en dit trekt elk jaar weer de beste gitaristen van Sevilla.

Locatie:
Marchena

Begindatum:
Van 7 – 14 maart

Hieronder zie je een kaartje waar je alle ´downtown flamenco´ locaties kunt vinden!

Comments are closed.