Sevilla C.F.

Sevilla staat natuurlijk bekend om zijn kathedraal, flamenco, marktjes en nog vele andere hoogtepunten. Maar bij een echte voetbalfan staan er misschien nog twee andere dingen op de agenda, namelijk een bezoekje aan het stadion van Sevilla C.F. of die van Real Betis!

Stukje Geschiedenis

Voetbal is in Sevilla ontstaan aan het eind van de 19e eeuw en de Britten hebben een groot aandeel hierin. In 1890 kwamen werknemers van rederij MacAndrews bij elkaar en begonnen een voetbalteam samen te stellen. Zij speelden vriendschappelijk wedstrijdjes tegen Britse zeilers die Sevilla bezochten en op 14 oktober 1905 werd het een officiële voetbalclub!

Ramon Sanchez Pizjuan-Muñoz wordt in 1932 president van Sevilla FC en was een erg geliefde president. Later zou het stadion ook naar hem vernoemd worden. In 1934 maakte Sevilla FC haar eerste debuut in de eerste divisie en laat dat nu net het jaar zijn dat de lokale rivalen, Real Betis tot kampioen werden bekroond… Na de Spaanse burgeroorlog was de tijd voor Sevilla FC aangebroken om in de spotlights te staan en de club werd in 1945 kampioen van de eerste divisie en won de Copa del Rey twee keer!

Helaas zorgde financiële tegenslagen ook voor tegenslagen op het veld en daarom mocht Sevilla FC in 1960 niet meer in de eerste divisie spelen. De club knokte echter hard door en kwam het jaar erop weer in de ‘Liga’ terecht. Vandaag de dag is Sevilla FC nog steeds actief in de eerste divisie en heeft door haar goede jeugdopleiding een aantal goede voetballers grootgebracht. Dani Alves, Adriano, Julio Baptista en Sergio Ramos zijn hier een paar uitstekende voorbeelden van!

Tenue

Sevilla FC speelt al erg lang in een tenue met de kleuren rood en wit. Ze dragen een wit shirt met rode accenten, een zwarte broek en zwarte sokken. De spelers van Sevilla FC hebben ook wel de bijnaam ‘Los Hispalenses’, maar worden vooral ´Los Blanquirrojos´ genoemd, ofwel ‘De wit-rode’. Het uittenue wisselt per seizoen.

Stadion

De Sevillianen spelen in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion dat in 1954 gebouwd werd. Wat leuk is om te weten, is dat er een wedstrijd werd gehouden voor het ontwerp en het winnende ontwerp zou gerealiseerd worden. Manuel Muñoz was de gelukkige winnaar en dat is niet zo gek, aangezien hij ook het stadion van Real Madrid ´Santiago Bernabeu´ heeft ontworpen… Er kunnen 45.000 toeschouwers in en het stadion is vanaf het oude centrum binnen een half uurtje lopen te bereiken. Als je met de metro gaat kun je lijn 1 nemen naar Nervion Station en met de bus kun je de volgende lijnen nemen: C2, 5, 22, 23, 24, 27, 29, 32, B3 and B4.

Adres
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Calle Sevilla Fútbol Club
41005 Sevilla
Website

Tours

Wil je graag het stadion van Sevilla FC van binnen zien en ontdekken waar alle spellers zich omkleden, waar de trofeeën kamer is en waar ze het veld oplopen? Dat kan tijdens een rondleiding. Om een datum te kunnen boeken dien je een email sturen naar fundacion@sevillafc.es en vervolgens krijg je meer informatie over de beschikbare data.

Prijzen
Volwassenen €12,-
Kinderen onder de 14 jaar €7,-
Kinderen jonger dan 5 jaar gratis
Groepen van minimaal 15 personen €10 pp

Tickets

Lijkt het je leuk om een wedstrijd van Sevilla FC mee te maken, dan is er ook de mogelijkheid om kaartjes te kopen. De prijzen kunnen heel erg verschillen, aangezien dit afhankelijk is van de plek en de tegenstander. Bij een gemiddelde wedstrijd kunnen de kaarten variëren tussen de €25,- en €60,-, maar als bijvoorbeeld Barcelona komt dan gaat deze prijs flink omhoog. Tickets kunnen online worden besteld, maar je kunt ze ook een week van tevoren bij het stadion kopen.

Klik hier om direct kaartjes te kopen.

Comments are closed.