Weer in Sevilla

Ben je in Sevilla of ben je van plan om erheen te gaan, dan wil je vast graag weten hoe het klimaat van Sevilla is. Sevilla heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het warme zomers heeft en milde winters. Hieronder vind je per seizoen meer informatie over het weer in Sevilla gedurende het hele jaar.

Warm, warmer, warmst!

Sevilla is een van de meest warme steden van Europa. In 2012 werd er bijvoorbeeld een temperatuur van 46°C gemeten en in 1881 werd zelfs de hoogste temperatuur van Europa ooit gemeten, namelijk 50°C! Gemiddeld is het van juni tot september niet lager dan 30°C en ligt de maximum temperatuur rond de 36°C. Dit betekent dat het soms ook gemakkelijk 40°C kan worden en de zon schijnt dan ongeveer 12 uur per dag.
Het regent in de zomer zo goed als nooit en er is ook weinig wind. Wat gunstig is aan Sevilla, is dat de hoge gebouwen dicht tegen elkaar staan, waardoor er smalle en koele straatjes zijn waar de zon niet doorheen komt. In de zomer hebben erg veel bars en restaurants gewoon airconditioning en hebben ze vaak een machine die lichte waterdruppels over het terras spuit. Iets wat erg verkoelend werkt!

Lekker nagenieten

De zomerse hitte maakt in de herfst plaats voor een iets mildere temperatuur. Van oktober tot november daalt de temperatuur langzaam van 26°C naar ongeveer 20°C. Het wordt steeds bewolkter en in november en december regent het gemiddeld het meest in het hele jaar. Vaak vinden de Spanjaarden dit in het begin niet heel erg, aangezien dit eindelijk voor een beetje afkoeling zorgt van de hete zomer.

Brrrr, nee hoor!

Door het mediterrane klimaat vriest het zelden in de winter. Januari is vaak wel de koudste maand van het jaar, dus het is wel verstandig om een jas of dikke trui mee te nemen als je er op dat moment bent.. Toch blijft de temperatuur gemiddeld tussen de 10°C – 15°C en wordt het zelden onder de 6°C. In de winter regent het ongeveer 7 dagen per maand, dus de zon heeft nog genoeg tijd om lekker door te breken. Er is in de winter nog ongeveer 6 uur zon per dag.

Op weg naar de zomer

Na de winter is het weer tijd voor de typische mediterrane temperatuur! Gemiddeld wordt het ongeveer tussen de 20°C en 25°C en voor veel Spanjaarden en toeristen is dit de meest aangename temperatuur van het jaar. In de nacht is het nog een beetje koel en in het begin van de lente kan er nog wel eens wat regen vallen. Meer op weg naar de zomer wordt het weer steeds warmer en is er minder regen. Dit is in Sevilla de perfecte tijd voor veel evenementen en feesten.

Leuke weetjes

– De zon schijnt in Sevilla gemiddeld 7,8 uur per dag. Klik hier als je wilt zien hoeveel uur de zon gemiddeld per maand schijnt.
– De gemiddelde temperatuur in Sevilla is ongeveer 18.7°C per jaar.
– In mei is het meestal het meest bewolkt, terwijl juli de minst bewolkte maand van het jaar is.

Tips
– Wil je in de zomer vanuit Sevilla wel naar het strand, dan is Matalascañas of Cádiz een goede optie. Met de bus is het ongeveer een uurtje rijden!
– Wil je in de zomer graag de bekende bezienswaardigheden zien, zoals Plaza de España? Doe dit dan vroeg op de dag of juist wat later, want dit zijn de meest warme plekken gedurende de dag!
– Wil je graag ter plekke weten wat de weersvoorspelling is voor de rest van de week, kijk dan even hier.
Vakantiediscounter kan je helpen bij het vinden van een geschikt vliegticket en een fijne accommodatie met eventueel een lekker ontbijtje, lunch en/of diner.

Comments are closed.