Kunst in Sevilla

Als kunstliefhebber zal je je ogen uitkijken in Sevilla. De stad is erg authentiek en al vrij kunstzinnig om te zien. Maar ook de verstopte street art zal je doen verrassen en de bezienswaardigheden die allemaal een waar kunstwerk zijn om te zien. Stralend Sevilla zocht de hoogtepunten op het gebied van kunst in Sevilla uit.

Street art

Street art is overal te vinden in Sevilla, van kunstwerken tot graffiti op de muren. Maar voor een paar echt bijzondere werken zijn de wijken San Pablo en Santa Justa een aanrader.

San Pablo

15 minuutjes rijden met de auto en je staat midden in deze kunstzinnige buurt waar de kunstwerken je om de oren vliegen. San Pablo is aan de oostkant van de rivier de Guadalquivir. Als je naar de hoek van Kansas City Avenue in Ephesus Street in de buurt van het San Pablo sportstadion gaat, vind je het hoogste kunstwerk van Sevilla. De muurschilderingen in deze wijk zijn afkomstig uit het Art for All programma wat in 2010 plaatsvond. Hierbij hebben 35 kunstenaars een stukje van hunzelf achtergelaten in Sevilla. De street art is hier in alle vormen en maten te vinden en is een geschenk aan Sevilla geweest. Meer dan dertig kunstwerken van hoge waarden zijn voor de Sevillianen vanuit de bus te bewonderen, maar ook voor reizigers tijdens een bezoekje aan deze artistieke wijk.

Maar een paar dagen in Sevilla? Wees gerust, ook in het centrum is genoeg street art te vinden. Kijk vooral eens op de grote vuilcontainers.

Museum

In Sevilla vind je het Museum van de Schone Kunsten namelijk, het Museo de Bellas Artes. Dit museum werd in 1841 geopend en heeft een enorme collectie aan kunstwerken en behoort zeker onder kunst in Sevilla. De kunst is afkomstig van Spaanse kunstenaars uit de middeleeuwen tot 20ste eeuw en bevat onder andere Spaanse en Sevillaanse barok. Het museum heeft een authentieke architectuur en drie prachtige patio’s. Het museum staat in de prachtige wijk San Lorenzo . Meer informatie over dit museum lees je op de pagina Museo de Bellas Artes .

Locatie
Plaza del Museo 9
41001 Sevilla
Website

Openingstijden
Van 16 september tot 15 juni
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 9.00–19.30 uur
Zon- en feestdagen: 9.00–15.30 uur

Van 16 juni tot 15 september
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag en feestdagen: 9.00 – 15.30 uur
Gesloten op 1 en 6 januari, 1 mei en 24, 25 en 31 december.

Prijs
€1,50
Gratis toegang voor inwoners van de Europese Unie, op vertoon van bewijs en voor leden van de International Council of Museums (ICOM)

Mudejar kunst in Sevilla

Mudejar kunst is een Mozarabenkunst en bestaat uit geglazuurd tegelwerk, bogen in de vorm van een hoefijzer en prachtige versierde plafonds. In deze kunststijl zijn Islamtische en christelijke kunstvormen verwerkt. In de Mudejar kunst zie je ook de azulejos, dit is zijn keramieken tegeltjes in allerlei kleuren met beschilderingen. De Mudejar kunst komt veel voor in Sevilla maar ook in bijvoorbeeld Zaragoza. Je ziet deze vorm van kunst terug op en in verschillende bezienswaardigheden in Sevilla zoals, Real Alcázar en Casa de Pilatos. Naast het zien van de Mudejar kunst op de bezienswaardigheden kun je ook een bezoekje brengen aan het museum van de Mudejar kunst. Dit museum bevindt zich op de eerste verdieping van het paleis de los Marqueses de la Algaba. Het gebouw alleen al is de moeite waard voor een bezoek.

Locatie
Plaza Calderón de la Barca (zonder nummer)
41003 Sevilla

Comments are closed.