Barrio La Macarena

La Macarena is een van de elf districten en bestaat uit meer dan twintig wijken. Omdat La Macarena vaak als wijk wordt gezien, wordt dit op Stralend Sevilla zo genoemd. Ooit was dit een van de meest arme wijken van Sevilla, maar tegenwoordig is het een heel karakteristiek gebied waar je veel mooie kerken en pleintjes kunt vinden. In deze wijk zijn veel huizen gerenoveerd waardoor er de laatste jaren een hoop studenten en young professionals heen zijn getrokken. De wijk wordt gekenmerkt doorhaar vele hippe kledingwinkeltjes en boetiekjes, waarvan de stijlen variëren van skater tot artistiek.

Bezienswaardigheden in La Macarena

Je komt La Macarena binnen door de Puerta de la Macarena, deze poort was ooit onderdeel van de stadsmuur van Sevilla. In het ontwerp van deze poort zijn de Arabische invloeden nog goed terug te zien. Naast deze poort vind je de basiliek de la Macarena . In deze basiliek vind je een van de meest geliefde maagden van Sevilla, La Macarena de la Esperanza (de maagd van de hoop). Niet alleen in La Macarena, maar overal in Sevilla zie je beelden en foto’s van haar terugkomen.

Tegenover de basiliek staat het Hospital de Cinco Llagas, waar tegenwoordig het parlement van Andalusië gevestigd is. Een groot gebouw uit de renaissance tijd dat zeker het bekijken waard is!

Openlucht markt ‘El jueves’

De oudste openluchtmarkt van Sevilla is ‘El jueves’ op Calle Feri in la Macarena en vindt elke donderdagochtend plaats. Dit is ook af te lezen aan de naam, want ‘El jueves’ betekent donderdag. Op de markt kun je terecht voor voornamelijk antiek en tweedehands spullen, maar er is ook vers fruit, brood, groente en zoetigheden te vinden. El jueves vindt al plaats sinds de 18e eeuw en er gaat rond dat het ontstaan is voor de verovering van de stad door koning Ferdinand III van Castilië.

Eten & drinken

Bar Arco

Een authentiek Spaans barretje voor tapas, koude biertjes of een wijntje. Het is een barretje waar de locals komen voor een lekker hapje en is geheel in Sevilliaanse sferen. Voor een klein prijsje kun je hier terecht voor typische Spaanse gerechtjes of vlak voor het slapen gaan voor een lekker borreltje zoals een Caramel vodka. Het vriendelijke personeel zal er voor zorgen dat je nog een keer terug wilt komen.

Locatie
Calle San Luis 138
41003 Sevilla

La Barrica de Debla

Na een lange dag slenteren door de authentieke straatjes van La Macarena ben je vast toe aan een lekker koud biertje. Dan is La Barrica de Debla de place to be! Verstopt in een steegje vind je dit kleine barretje met vele soorten bier en natuurlijk kan je ook genieten van wat tapas zoals een lekkere ham of kaasplankje.

Locatie
Calle Relator 91
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag: 20.30-1.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 13.00-16.00 uur en 20.30-1.00 uur
Zondag: gesloten

Hotels

Macarena Home – vanaf €150 per twee nachten

Dit moderne appartement bevindt zich in het authentieke disctrict La Macarena. Met alle monumenten binnen loopafstand is dit de perfecte keuze tijdens je verblijf in Sevilla. Na een lange dag in La Macarena kun je genieten op je eigen zonneterras en van de vele andere faciliteiten die het appartement biedt.

Locatie
Calle Carranza 8
41009 Sevilla
Website

Hotel Sevilla Macarena – vanaf €98 per nacht

Wakker worden met uitzicht op de prachtige Basiliek de la Macarena en een verfrissende duik nemen in het zwembad op het dak. Dat kan tijdens je verblijf in hotel Sevilla Macarena. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht vanaf het dak over de geweldige stad en alle luxe binnen handbereik in je hotelkamer. Je bevindt je midden in het oude disctrict La Macarena en binnen 500 stappen sta je aan de rivier de Guadalquivir.

Locatie
San Juan de Ribera 2
41009 Sevilla
Website

Comments are closed.