Feria de Abril Sevilla

Net zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer het grote feest Feria de Abril gevierd. In deze periode kun je Sevilla op haar puurst en op haar mooist ontdekken!

Sevillaanse sfeer

De lente in de stad brengt een speciale kleur met zich mee en de Feria maakt deze kleur nog specialer. De zoete geur van sinaasappelbloesem en jasmijn, de hemelsblauwe lucht en de stralende zon zorgen voor het ultieme Sevillaans lentegevoel.

Feest, feest en nog eens feest!

Feria de Abril zorgt ieder jaar weer voor een ongelooflijke opkomst van personen door de typische Andalusische straten van de stad. De kleurrijke flamenco outfits, de vuurrode wijn en de culinaire aroma’s leiden je blindelings naar de talloze standjes met heerlijke gefrituurde vis, paella en Spaanse ham.

Het ritme van de authentieke muziek en de passionele Sevillanas zorgen voor het stijgen van het hartritme van de bezoekers en dit zorgt voor magische momenten. Het bruisende feest gaat door tot in de late uurtjes, de feestgangers beginnen dan hun zoektocht naar een smeuïg kopje chocolade met heerlijke knapperige Churros als traditioneel ontbijt. Erna gaan ze wat rusten om zich klaar te stomen voor het vervolg van de Feria.

Wat, wanneer en waar?

Begindatum: 01-05-2022
Einddatum: 07-05-2022

In 2022 vindt de Feria de Abril plaats van 1 t/m 7 mei, maar dit is ieder jaar weer anders. Dit heeft ermee te maken dat de Feria de Abril in principe twee weken na Semana Santa plaatsvindt. De Feria de Abril vindt plaats op een grote plek in ‘Los Remedios’, in het zuid-westen van de stad, net langs de Guadalquivir rivier. Het startschot van het grote feest wordt elk jaar gegeven met een parade op het 1,2 km² feestterrein met koetsen die worden vooruit getrokken door prachtige Andalusische paarden. Er worden ook dagelijks stierengevechten georganiseerd in de bewonderenswaardige Plaza de Toros.

Las casetas de la Feria de Abril

Op het feestterrein bevindt zich ook het amusementspark ‘Calle de Infierno’, oftwel ‘Straat van de Hel’. Er worden ook meer dan duizend ‘casetas’ of tenten opgezet over 12 straten in Sevilla, eigendom van lokale families, vriendengroepen, clubs, bedrijven en politieke partijen. Het zijn meestal privé-tenten waar je eventueel binnen kan geraken als je een Sevillano kent die zo’n caseta bezit. Behalve de privétenten zijn er ook nog zeven publieke tenten waar je als bezoeker zonder problemen nar binnen kan gaan en feesten met de andere feestgangers. In de casetas vliegen allerlei alcoholische dranken constant over de bar heen, er worden non-stop tapas gegeten en aanstekelijke Spaanse muziek gespeeld tot de volgende ochtend.

Handige tips:
  • Heb je helemaal geen gevoel voor ritme? Dan is het aan te raden om ervoor enkele danslessen te nemen om maximaal te kunnen genieten en er niet te moeten bijstaan zonder één danspasje te kunnen.
  • Het is belangrijk om te weten dat het niveau van Engels of andere talenkennis dan Spaans in Sevilla vrij laag ligt. Het is dus een aanrader om op voorhand enkele woorden of zinnen Spaans te leren of een woordenboekje (online) mee te nemen, om communicatieproblemen te voorkomen.
  • Wees niet bang om een publieke party-tent binnen te stappen, de Sevillanos appreciëren feestelijke toeristen enorm!
  • Ben je niet tijdens Feria de Abril in Sevilla, maar wil je wel gave flamenco-optredens meemaken? Boek dan een toffe Sevilla flamenco show of bezoek een van de flamenco bars.

Sevilla wacht op je!

Comments are closed.