Hiken

In Sevilla, maar ook in de omgeving zijn een aantal prachtige plekjes om te gaan hiken. De mooiste natuurgebieden en bergen vind je iets verder van Sevilla af, maar ook op korte afstand zijn een aantal routes om te wandelen. Lees op deze pagina meer informatie over hiken in Sevilla.

Sierra Norte de Sevilla

Naast Sevilla vind je de berg Sierra Morena, het gebergte grenst in het noorden aan Sevilla. Dit gedeelte heet Sierra Norte de Sevilla. Sierra Norte de Sevilla is een beschermd natuurgebied en is onderdeel van het Biosfeer reservaat Las Dehesas de la Sierra Morena, de groene omgeving laat je heerlijk tot rust komen van de drukte van Sevilla stad. Op de 700 m hoge berg vind je veel wilde dieren, maar ook kurkeiken. In de buurt van deze kurkeiken zie je vaak Iberische varkentjes die de eikeltjes eten. Deze varkentjes zijn, naast anijslikeur, de specialiteit van de streek. Hier wordt namelijk ‘jamón serrano de bellota’ mee gemaakt. De smaak van deze ham is extra speciaal door de eikeltjes die de varkentjes eten.

Je kunt lekker fietsen, wandelen en hiken door de bergen, maar ook wateractiviteiten zijn mogelijk in de stuwmeren. De stuwmeren bij Sierra Norte de Sevilla zijn El Retortillo en El Pintado. Naast de stuwmeren zijn er ook verschillende dorpjes te vinden. De grootste is Constantina en de kleinste is San Nicolás del Puerto

Tips!

-Doe een route door de bergen te paard
-Breng een bezoekje aan de botanische tuin

Sierra Sur de Sevilla

Dit gebergte vind je ten zuidoosten van Sevilla en grenst ook aan Málaga en Córdoba. Ook in dit natuurgebied kun je heerlijk wandelen en bergbeklimmen. Er zijn veel archeologische plekken zoals La Villa Romana in El Pueblo de Herrera. Ook is er een route te lopen waarbij je verschillende kastelen tegenkomt.

Sla tijdens je wandeling door dit natuurgebied zeker het dorpje Badolatosa niet over. Je kunt hier met een kano de rivier over, maar ook genieten van de smalle Spaanse straatjes en witte huizen. Tijdens de wandeling kun je terecht voor een lekker hapje en drankje bij het idyllische restaurantje Caserío de San Benito.

Locatie
Caserío de San Benito
A-45, salida 86, Dirección Málaga Córdoba (zonder nummer)
29200 Málaga

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 8.30 – 23.00 uur

Omgeving Sevilla

In de omgeving kun je meerdere bergen beklimmen, je moet hier alleen iets verder voor rijden.

Malaga

In Malaga heb je in El Choro een gerestaureerd wandelpad. Het bekende wandelpad ‘Caminito del Rey’ is erg bekend en is meer dan alleen een wandeling door het gebied. Je gaat ver de hoogte in over kleine wandelpaden langs de berg. Deze indrukwekkende route is misschien wat verder van Sevilla af, maar zeker de moeite waard voor de echte avonturiers onder ons.

Cadíz

In Cadíz kun je heerlijk aan het strand liggen, maar wist je ook dat tussen de bergen van dit dorpje vlakbij Sevilla ook heerlijk kunt wandelen en hiken. Sierra de Grazalema staat op de lijst van UNESCO Biosfeerreservaat. Maak in dit gebied een heerlijke wandeling langs de Majaceite rivier en geniet van de prachtige omgeving. Cadíz is vijf kwartier rijden vanaf Sevilla.

Granada

Op drie uurtjes rijden van Sevilla vind je het dorpje Monachil, ongeveer 8 kilometer van Granada vandaan. Hier kun je hiken op de spectaculaire hangbruggen tussen de bergen in het ravijn Los Cohorros. De bergtoppen zijn tot wel 3000 meter hoog. Tijdens de route in dit gebied kom je indrukwekkende watervallen tegen, rotspoelen (kleine meertjes tussen de rotsen) en kun je klimmen langs een rotswand. Tip! Maak deze wandeling in het voor- of najaar. Alles staat dan in bloei en is groener dan ooit. Je kunt natuurlijk een duik nemen in de rotspoelen, maar houd er rekening mee dat het héél koud is.

Tip!

-Van plan om de bergen in te gaan in de omgeving van Sevilla? Bekijk onze pagina over auto’s huren voor de beste deals.

Benodigdheden om te klimmen

In Sevilla kan je terecht bij de Decathlon voor hiking spullen. Van helmen tot schoenen en kleding, ze hebben alles in huis. Zeker voor bergen of wandelingen met een hoge moeilijkheidsgraad is het belangrijk om goede kleding en gereedschappen te hebben. De bovenstaande bergen zijn allemaal goed te doen voor beginners, maar een aantal heeft ook een gevorderde route.

Locatie
Calle Rioja 1
41001 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag tm/ zaterdag: 10.00-21.00 uur
Zondag: gesloten

Comments are closed.