Flamenco Scholen

Ben je nu in Sevilla en lijkt het je gaaf om zelf flamenco te dansen, te zingen of zelfs het flamenco gitaarspel onder de knie te krijgen? Dan is het zeker een aanrader om een paar lessen te gaan volgen bij een flamenco school. Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende flamenco scholen in Sevilla!

• Cristina Heeren flamenco Fundación

Chinees, Amerikaans, Nederlands, Spaans of Frans, het maakt niet uit, want iedereen kan volgens Cristina Heeren flamenco aanleren. De school geeft niet alleen les, maar er wordt hier ook gestudeerd op de antropologie en geschiedenis van flamenco. Deze school wordt jaarlijks aangetrokken door gepassioneerde studenten en je krijgt hier flamencoles van de meest belangrijke flamencodansers van Sevilla! Als je wat meer je stem wil laten spreken in plaats van je voeten, dan kun je ook gewoon zangles nemen hier. Ben je nou erg muzikaal ingesteld, dan is er ook de mogelijkheid tot gitaarles. Ze bieden zowel jaarcursussen als zomercursussen aan van 4 weken.

Locatie:
Calle Fabiola, 1
41004 Sevilla
Website

• Escuela Flamenca

Zigeuner flamenco staat centraal bij Escuela Flamenca. De klassengrootte is altijd klein, zodat er gemakkelijker en beter persoonlijk advies gegeven kan worden. Naast de flamenco cursussen bieden ze ook gitaarlessen aan en kun je leren dansen als een echte Sevillana. Heb je na een tijdje de pasjes onder de knie, ben dan vooral niet bang om naar een leuke flamenco bar te gaan om ze te showen!

Locatie:
Calle Sol, 84
41003 Sevilla
Website

• Flamenco Carmen de Torres

De eigenaresse van Carmen de Torres is een sprankelende vrouw en heeft een erg grote rol gespeeld in een aantal bekende flamenco shows. Ze bieden erg veel verschillende cursussen aan en zijn in de ochtenden en avonden ook open. Het doel van deze school is om mensen bij elkaar te brengen door middel van de artistieke vorm van flamenco.

Locatie:
Calle Lepanto, 7
41950 Sevilla
Website

• Museo del Baile Flamenco

Als je in Sevilla bent, is het erg gaaf om een bezoekje te brengen aan het museum van flamenco. Tijdens een bezoekje aan dit museum kom je letterlijk alles te weten wat je maar wilt weten over flamenco. Wat ook erg leuk is, is dat zij flamenco danslessen aanbieden waarin ze deelnemers zelf hun eigen gevoel en ritme laten vinden. Alle cursussen duren 60 minuten en je hebt een brede keuze uit dans, gitaar, zang en ritmische lessen. Ben je nou op zoek naar een privéleraar of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar hele inspirerende schilderlessen die de uiting van flamenco bevorderen, kijk dan ook even naar de thema lessen die ze aanbieden.

Locatie:
Calle de Manuel Rojas Marcos, 3
41004 Sevilla
Website

• Taller Flamenco

Flamenco en Spaans leren, het is beide mogelijk bij Taller Flamenco. Het bedrijf is opgericht in 1994 en werd vroeger gezien als een flamenco school waar mensen heen gingen om hun liefde voor flamenco met elkaar te delen. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, of je wilt bijvoorbeeld met een groepje lessen nemen, voor ieder is er wat wils. Er zijn choreografische en technische lessen die je kunt volgen, maar je kunt er ook gitaarles nemen.

Locatie:
Calle Peral, 49
41002 Sevilla
Website

Tips

• Ben je van plan om echt wat langere tijd flamenco danslessen te gaan volgen en zou je graag goede flamenco dansschoenen aanschaffen? Dan is het misschien een idee om je flamenco lerares om advies te vragen voordat je zelf straks een paar ´mindere kwaliteit´ schoenen aanschaft voor een te hoge prijs.
• Aangezien het niveau en de kennis in Sevilla erg hoog is, gaan ze er zelf vanuit dat je al iets van kennis hebt zodra je aangeeft dat je een beginner bent. Ben je nu maar heel even in Sevilla en wil je toch een paar lessen nemen? Dan is Museo del Baile Flamenco een goede optie om bijvoorbeeld een eenmalige les te nemen.

Comments are closed.