Top 10 bezienswaardigheden

Stralend Sevilla heeft een top 10 van bezienswaardigheden samengesteld die goed van pas kan komen wanneer je geen tijd hebt om alles van de stad te bekijken. De top 10 bestaat uit bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen wanneer je in Sevilla bent.

1. Real Alcázar

Het koninklijk paleis van Sevilla is het oudste paleis van Europa dat nog gebruikt wordt door de koning en koningin van Spanje wanneer zij in Sevilla zijn. Het paleis bestaat uit meerdere onderdelen en is gebouwd in mudéjar-stijl, een mix van Arabische en christelijke architectuur. Ook de tuinen zijn erg mooi en de moeite waard om op je gemak er doorheen te lopen. Lees meer over dit prachtige paleis op onze speciale pagina.

2. Catedral & La Giralda

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw van de wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de moskee van de stad stond. Veel details zijn bewaard gebleven en de minaret, die nu La Giralda wordt genoemd, is zonder twijfel het belangrijkste element. Deze toren is één van de weinige minaretten die bewaard zijn gebleven in de hele wereld. Voor meer informatie over zowel de kathedraal als de Giralda toren kun je hier een kijkje nemen.

3. Plaza de España

Het Plaza de España is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Sevilla. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, samen met het María Luisa park. Het bijna 50.000 m2 grote plein is versierd met geverfde keramische tegeltjes, fonteinen, bruggen en barokke arcades. Het Plaza de España is terug te zien in films als Lawrence of Arabia, Star Wars Episode II en The Dictator. Voor meer informatie over het Plaza de España kun je hier een kijkje nemen.

4. Barrio Santa Cruz

De voormalige Joodse wijk Santa Cruz is zonder twijfel de mooiste wijk van Sevilla en kenmerkt zich door de vele kronkelende straatjes en steegjes, de pittoreske pleintjes en de vele sinaasappelbomen. Santa Cruz kent vele kleine, knusse bars, eettentjes en specialiteitenzaken. Maar ook talloze souvenirwinkels, doordat de wijk zo populair is onder de toeristen.Voor meer informatie over de geschiedenis van deze wijk en de highlights, kun je kijken op Barrio Santa Cruz.

5. Casa de Pilatos

Het Casa de Pilatos is één van de mooiste Andalusische paleizen in Sevilla, opgetrokken in een mix van bouwstijlen (gotiek, mudejar en renaissance). Wat het paleis verder erg indrukwekkend maakt is het gebruik van Azulejos (geverfde keramische tegeltjes) en de keurig onderhouden tuinen. Voor meer informatie kun je kijken op Casa de Pilatos.

6. Parque de María Luisa

Het María Luisa park bestaat al sinds 1914, maar werd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 omgetoverd tot een Moors paradijs. Het heeft veel weg van een botanische tuin, door het brede aanbod aan lokale en tropische plantensoorten dat hier te vinden is. Het indrukwekkend mooie en perfect onderhouden park is de ideale plek om te wandelen of te fietsen of om op een warme Sevilliaanse dag in de schaduw te vertoeven. Voor meer informatie kun je kijken op Parque de María Luisa.

7. Metropol Parasol

De Metropol Parasol, ook wel ‘Las Setas de Sevilla’ (de champignons van Sevilla) genoemd, zijn gebouwd naar aanleiding van een wedstrijd die werd georganiseerd in 2004 voor de heropleving van het Plaza de la Encarnación. De winnende inzending kwam van de Duitse architect Jürgen Mayer. Onderdeel van het Metropol Parasol is de Mercado Encarnación. Deze markt is misschien niet zo traditioneel als andere markten in Sevilla, maar je kunt er goed terecht voor lokale en verse producten. Kijk voor meer informatie op de pagina van Metropol Parasol.

8. Basílica de La Macarena

Niet zozeer de kleine, neobarokke basiliek van de wijk Macarena is bijzonder, maar wel het beeld dat er wordt gehuisvest; La Virgen de la Esperanza Macarena, oftewel Maria, is de meest vereerde heilige van Sevilla. Dit standbeeld wordt ieder jaar de stad door gedragen tijdens de processies van Semana Santa en is één van de hoogtepunten van dit religeuze feest. Wanneer het beeld langskomt tijdens een processie, hoor je mensen vaak ‘guapa’ roepen, wat mooie vrouw betekent. Meer informatie over dit beeld en de basiliek vind je op de pagina van de Basilica de la Macarena.

9. Plaza de Toros de la Maestranza

De barokke stierengevechten arena van Sevilla is meer dan 240 jaar oud. Opvallend aan de arena is dat de vorm niet rond is, maar enigszins ovaal, wat goed te zien is vanaf de Giralda toren. De plaza de toros heeft ook een eigen museum, met veel interessante stukken en objecten uit de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla. Kijk eens op de pagina Plaza de Toros om meer te weten te komen over deze stierengevechten ring.

10. Torre del Oro

De Torre del Oro is een toren die langs de Guadalquivir rivier staat en is kenmerkend voor Sevilla. Je ziet deze dan ook vaak op de ansichtkaarten staan die verkocht worden in Sevilla. De toren is gebouwd in de 13e eeuw door de Moren en is momenteel in gebruik als scheepvaartmuseum. Kijk voor meer info over de Torre del Oro op onze speciale pagina.

Tips!

– Weinig tijd en toch alle bezienswaardigheden uit deze top 10 bewonderen? Een idee is dan om de Hop On Hop Off bus te nemen. In een uur kom je langs alle hotspots van Sevilla (wanneer je niet uitstapt ;-)).
– Ben je na het lezen van de bezienswaardigheden top 10 overtuigd dat je naar Sevilla wil. Dat begrijpen we uiteraard! Vakantiediscounter kan je misschien wel helpen met het vinden van een goede vlucht en accommodatie!

Banner1RondreisAndalusie

Alle bezienswaardigheden op een kaartje!

Comments are closed.