Hotspots

Als je in Sevilla bent, ga je natuurlijk op zoek naar de spots waar niemand anders komt. De onontdekte pareltjes waar je je tussen de locals kan begeven, je Spaans kan oefenen en waar je even weg bent van alle commotie. Lees hieronder onze tips om lekker te eten, mooie spots te bezoeken en heerlijk te shoppen, kortom ontdek de hotspots in Sevilla!

Soho Benita

In Soho Benita vind je verschillende leuke, culturele winkeltjes in het centrum van Sevilla. Je kunt het een beetje vergelijken met de buurt Soho in New York, in ieder geval dat doen de Sevillanen zelf graag. De ondernemers uit deze buurt vonden namelijk dat Sevilla ook zo’n buurt moest hebben en daar zijn wij blij mee! Je vindt er werkelijk van alles, van kleding en accessoires tot design, gastronomie, kunst, boeken en nog veel meer. Je vind de winkeltjes aan de Calle Ortiz de Zúñuga en daar in de buurt, een echt gave hotspot in Sevilla.

Locatie
Tussen de Plaza de la Alfalfa, Plaza de la Encarnación en Plaza de Cristo de Burgos
Website

Maquila

Voor iedereen die van een lekker biertje houdt, is hotspot Maquila een echte aanrader. Deze bar is de eerste ´brewpub´ van Sevilla, dus dat mag wat beloven. Ze schenken naast hun zelfgebrouwen bier ook nationale en internationale kwaliteitsbieren. Daarbij serveren ze lekkere, traditionele maar creatieve tapas vanuit hun open keuken.

Locatie
Calle Delgado 4
41002 Sevilla
Website

La Antigua

Niet alleen voor de verzamelaar leuk: bij La Antigua worden speelgoed en voorwerpen van vóór 1900 verkocht. Het is een piepklein winkeltje op het Plaza del Pan. Er worden zowel originele stukken verkocht als exacte kopiëen. Bij deze winkel zijn er voor alle leeftijden en budgetten geschikte cadeaus te vinden en zoiezo leuk om een kijkje te nemen….heel verrassend!

Locatie
Plaza Jesús de la Pasión
41004 Sevilla

Perro Viejo

Bij Perro Viejo zit je goed voor lekkere creatieve tapas in een hip/vintage interieur en daarom een echte hotspot geworden onder de locals. Deze tapasbar is een inmiddels heel groot geworden familiebedrijf en er zijn in totaal 6 bars verspreid over Sevilla en één daarvan in Málaga. Je kunt er ook terecht voor een heerlijk ontbijt. De bar is verspreid over verschillende verdiepingen, wat een mooi effect geeft. Er is ook een terras waar je heerlijk van de zon kunt genieten of ´s avonds na een lange dag een lekker wijntje kunt drinken.

Locatie
Calle Arguijo 3
41003 Sevilla
Website

Microteatro

De naam zegt het eigenlijk al: Microteatro is een microtheater. Hier worden voorstellingen gegeven van ieder maximaal 15 minuten en voor een publiek van maximaal 15 personen, wat ook een aanrader is als je Spaans aan het leren bent en ook leuk is om mee te maken als je geen Spaans spreekt (met mimiek wordt ook veel duidelijk en het duurt maar 15 minuten)! Microteatro is niet alleen een theater, ze zijn onder andere ook een muziek-, dans-, circus-, magie- en kunstplek. Er is ook een koffiebar op de begane grond, waar je misschien na afloop nog een drankje kunt drinken terwijl de artiesten aan de tafel naast je zitten… Leuk!

Locatie
Calle José Gestoso 3
41003 Sevilla
Website

Libano Sound Garden

Dit zomerterras is de perfecte spot om ´s avonds buiten lekker een drankje te drinken. Je vindt de Libano Sound Garden in de Jardín de las Delicias, dus mooi uitzicht is gegarandeerd. Geniet van een lekkere cocktail, omringd door mooie beelden, kunstwerken, tuinen en fonteinen of dans op de fijne muziek. Vraag ook zeker naar de cocktail specialiteiten van deze bar.

Locatie
Jardines de las Delicias
41012 Sevilla
Website

Casa de Pilatos

Dit Andalusische paleis is één van de mooiste van de stad. Er is genoeg te zien en dus een heerlijke plek om lekker een paar uurtjes rond te lopen. De prachtige architectuur is een mix van renissance en mudéjar stijlen en er is veel kleur en groen te zien. Ook een goede tip voor romantische uitjes! Kijk eens op onze Casa de Pilatos pagina als je meer wilt weten over dit prachtige paleis.

Prijzen
Begane grond €6
Hele paleis €8

Locatie
Plaza de Pilatos 1
41003 Sevilla
Website

Comments are closed.