Tapasbars

Op vakantie in Sevilla ga je misschien op zoek naar de meest populaire tapasbars om vervolgens tussen de locals plaats te nemen en te genieten van een vino en heerlijke tapas. In de praktijk is dit alleen een stuk lastiger dan in theorie, want ga maar eens, samen met nog vele andere toeristen, op zoek naar die authentieke restaurants. Wij hebben een paar leuke tips voor je waar je terecht kan voor die échte local ervaring in Sevilla!

Bar Alfalfa

Het kan een beetje hutje mutje zijn door de enorme drukte en tapasbar Alfalfa wordt steeds vaker ook gevonden door reizigers maar het is toch de moeite waard voor een drankje en tapa! Zoals in een ‘echte’ authentieke Andalusische tapasbar kan je hier bij veel gerechtjes kiezen of je gaat voor een tapa, 1/2 ración (halve portie) of ración (hele portie) formaat. Ga lekker voor het tapasformaat (als je het lekker vindt kan je altijd nog wat bij bestellen). Of je stelt je eigen tapasroute samen en gaat van tapasbar naar tapasbar. Aanraders: Salmorejo (heeft iets weg van Gazpacho maar is net even anders), Queso Manchego (schapenkaas) en een Brusquetta Andaluza (sneetje brood (pan de pueblo) met mozarella, ham en salmorejo). Let op: Wil je je echt graag mengen tussen de locals? Tapas eten in Sevilla is niet 8 tapas tegelijk bestellen opeten en dan klaar. Dat is meer een drankje, een tapa, beetje babbelen, nog een drankje en een tapa, misschien een stukje wandelen en dan nog een drankje en een tapaatje….etc.

Openingtijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 00.30 uur

Locatie
Calle Candilejo 1
41004 Sevilla
Website

Casa Moreno

Weer eens wat anders: Casa Moreno is een winkel en bar in 1. Francisco Moreno en zijn vrouw Carmen zijn dit barretje in 1940 gestart. Het is een sfeervolle plek vlakbij de Plaza Nueva, met allerlei posters en foto´s aan de muur. Schrik vooral niet van de hoeveelheid stierenvechten foto´s! Een authentieke hotspot voor een drankje en klein hapje erbij. Tip: rond de lunch (Spanjaarden lunchen vaak tussen 14.00 – 16.00 uur) kan het er erg druk zijn, dus is er niet altijd meer plaats. Ga daarom op tijd.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 16.00 uur en 20.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 12.30 – 16.00 uur
Zondag: gesloten

Locatie
Calle Gamazo 7
41001 Sevilla
Website

Comments are closed.