Mooiste fotospots

In Sevilla barst het van de fotogenieke plekjes, je moet alleen even weten waar je deze kunt vinden. Sommige liggen er voor het oprapen en sommige zijn net wat meer verstopt. Stralend Sevilla zocht de mooiste fotospots in Sevilla uit, dus pak je camera of gewoon je smartphone maar alvast in.

Plaza España

Het bekendste plein van Sevilla, Plaza España , is de perfecte plek voor wat foto’s. De bruggen en gebouwen op het plein zijn ingelegd met Azulejos. Dit zijn geverfde keramieken tegeltjes. Deze gekleurde tegeltjes geven een mooi effect en ook de fontein in het midden is een foto waardig. Zo af en toe zie je ook koetsen rijden op dit plein wat het plaatje helemaal afmaakt.

Parque de Maria Luisa

Dit prachtige park heeft vele fotospots en zal je niet snel vervelen. De verschillende soorten planten en bloemen geven leuke plaatjes, maar als je goed zoekt, vind je ook een prieeltje aan het water. Dit rustgevende plekje is ook zeker een foto waard. Je moet even goed zoeken, maar als je onderaan het prieeltje staat, vind je een klein watervalletje naar beneden. Een van de andere fotospots is de stenen bogen met gevlochten takken en bloemenslingers eroverheen. Natuurlijk zijn er naast deze spots nog heel veel meer en juist op de kleine paadjes van het park vind je de mooiste fotospots.

Real Alcazar

Het Real Alcazar is al een plaatje op zichzelf, waar je dan ook los kunt gaan met je camera. De tuin erom heen met meer dan 170 verschillende planten is ingericht in verschillende stijlen en zorgt dus voor veel verschillende foto’s. Elk hoekje zal weer anders zijn en je vind er de mooiste fotospots. Zoom bijvoorbeeld in op de diverse afwerkingen van het paleis en creëer unieke beelden. Het meest bijzondere om op de foto te zetten is toch wel Baños de Doña María de Padilla, dit zijn de bogen binnen in Real Alcázar. Je zal dit misschien herkennen, want hier is ook een deel van het vijfde seizoen van Game of Thrones opgenomen.

Santa Cruz

De kronkelstraatjes, sinaasappelbomen en tientallen pleintjes. Fotogeniek is Santa Cruz zeker. In deze wijk kun je heerlijk verdwalen en foto’s blijven maken. De smalle straatjes en ook de sinaasappelbomen geven je typisch Spaanse sfeerbeelden. In Santa Cruz vind je ook de Giralda. Deze toren biedt een geweldig uitzicht over Sevilla en zorgt voor wat mooie fotootjes. Tip! Ook voor trouwfoto’s is de wijk Santa Cruz een echte aanrader die zeker wat unieke foto’s opleveren.

Triana & El Arenal

El Arenal is verbonden met de wijk Triana door de brug Puente Isabel ll en als je in El Arenal aan de waterkant staat, zie je aan de overkant de bonte kleuren van de huisjes in Triana langs het water staan. Wedden dat je direct je camera of smartphone erbij pakt. Maar vanaf dit punt kun je ook de brug Puente Isabel ll vastleggen. Als je dan de wijk Triana inloopt, word je omringd met alle kleuren van de regenboog. Even een pauze nodig? Strijk neer op de gezellige terrasjes langs de waterkant en geniet van een uitzicht over de rivier.

Tip!

Na een dagje foto’s maken lekker genieten van een hapje en een drankje? Neem een kijkje op onze pagina restaurants voor de leukste én lekkerste restaurantjes in Sevilla.

Comments are closed.