Bioscopen

Als je liever even niet rondloopt, maar lekker zittend vermaakt wil worden, overweeg dan eens om een bioscoopje te pakken! Vergeleken met Nederland zijn bioscoopkaartjes in Sevilla een stuk goedkoper; de prijs van een kaartje begint al bij 5 of 6 euro per voorstelling. Op deze pagina vind je een handig overzicht van bioscopen in Sevilla en heel veel leuke en praktische tips!

Korting

In veel bioscopen krijg je op woensdag- en donderdagavond korting. Woensdag is namelijk de ´día del espectador´ (kijkersdag) en donderdag is ´día de pareja´ (stelletjesdag) en tickets kunnen ook per twee stuks goedkoper zijn. Vaak geldt er ook een korting voor middagvoorstellingen (sesión matinal) en nachtvoorstellingen (sesión golfa).

Eten en drinken

Wat ook nog eens fijn is aan de bioscopen in Sevilla, is dat je vaak je eigen eten en drinken mag meenemen! Zolang je maar geen blikjes of glas meeneemt. In of vlakbij vrijwel alle bioscopen zit ook een winkeltje (chucheria) waar je je versnaperingen kunt kopen.

Engelstalige films

Er zitten in Sevilla zowel in het centrum als daarbuiten veel bioscopen, sommige hebben een klein scherm en ´normaal´ geluid, anderen zijn veel moderner en hebben bijvoorbeeld 3D. Sommige bioscopen draaien ook buitenlandse films met Spaanse ondertiteling. Deze films herken je aan ´V.O.S.E.´ (Version Original Subtitulada Español), of in het kort ´V.O.´

Sevilliaans filmfestival

Als je een echte filmfreak bent en je bent toevallig in november in Sevilla, ga dan vooral naar het jaarlijkse Europese filmfestival (Sevilla Festival de Cine Europeo). Kijk eens op festival cine sevilla als je meer wilt weten.

Cinesur – Nervión Plaza (originele versie)

In het winkelcentrum Nervión Plaza zit één van de twee bioscopen van Cinesur. In beide bioscopen draaien ze films met de originele audio! Metrolijn 1 stopt vlakbij op station Nervión en je kan bus B3, B4, C1, C2, 5, 22, 28, 29 of 32 nemen. Ook hebben ze fietsenrekken voor en achter het gebouw.

Locatie
Calle Luis de Morales 3,
41005 Sevilla
(Winkelcentrum Nervión Plaza)

Openingstijden
Ma – vrij: 15:30 – 00:30
Za – zo en feestdagen: 11:00 – 00:30
Website

Cinesur – Los Alcores (originele versie)

Ook in deze bioscoop kun je films zien in de originele taal, met Spaanse ondertiteling! Ze hebben er ook 3D-films. Verder zijn er in het winkelcentrum talloze dingen te doen. Er is kinderkleding, telefonie, lingerie, sieraden, apotheken, speelhallen, restaurants… Ze hebben er werkelijk van alles. Om bij Los Alcores te komen kun je bus M-121 nemen.

Locatie
Calle Farmacéutico Murillo Herrera, 10
41010 Sevilla
(Winkelcentrum Los Alcores)

Openingstijden
Ma – do en zo: 12:00 – 24:00
Vrij – za en feestdagen: tot 02:00
Website

Avenida 5 Cines (originele versie)

Deze bioscoop vind je bij het winkelcentrum Plaza de Armas, in het westen van het centrum, nog voor de brug Puente Cristo de la Expiración. Er zijn ook hier films in de originele taal te zien, dus kijk van te voren even of de film van jouw keuze in de originele versie te zien is. Er stoppen verschillende bussen vlakbij het winkelcentrum: B5, C3, C4, 6, 40 en 43.

Locatie
Avenida Marqués de Paradas 15
41001, Sevilla
Website

Cervantes

Bioscoop Cervantes is gebouwd als theater in 1873 en heette toen Teatro Cervantes. In 1950 is het omgedoopt tot bioscoop. Na afloop van de film ben je in een paar minuten op de Plaza de San Andres, waar je naast de Iglesia de San Andres uit de 14e eeuw lekker wat kunt eten of drinken. Hier kun je je Spaans testen: ze draaien alleen nagesynchroniseerde films. Naar Cervantes kun je bus C5, 13 en 14 nemen.

Locatie
Calle Amor de Dios 33
41002 Sevilla
Website

Alameda Multicines

Alameda Multicines is gelegen op ongeveer een kwartier loopafstand van Plaza de Armas en een paar minuten van Plaza de San Lorenzo, een rustig en zeer beschut pleintje naast de kerk (Iglesia) van San Lorenzo. Na de film kun je bij Bámbola Cafe Teatro een drankje doen. In Alameda Multicines zijn nagesynchroniseerde films te zien. Je bereikt de bioscoop met bus 13, 14, 40 en C.

Locatie
Calle Alameda de Hércules 9
41002 Sevilla
(Alameda)
Website

Cine Los Arcos

In het Los Arcos winkelcentrum zit bioscoop Cine Los Arcos, waar je heen gebracht wordt door de bussen B4, A3, 2, 24, 27 of 29. Bij Cine Los Arcos kun je alleen nagesynchroniseerde films zien. In het winkelcentrum vind je ook een heuse C&A van twee verdiepingen groot! Handig: er zit ook een Hipercor in Los Arcos. Dit is eigenlijk een gigantische winkel waar je zowel voedingsmiddelen als bijvoorbeeld witgoedartikelen, fietsen en kantoorartikelen kan vinden.

Locatie
Avda. Andalucía, s / n. –
41007 Sevilla
(Winkelcentrum Los Arcos)
Website

Cinezona

Cinezona zit in centrum Zona Este, wat eigenlijk een groot centrum is waar allerlei evenementen gehouden worden. Je vindt er filmacties, er worden dichtwedstrijden georganiseerd en ook is er kunstschaatsen te bekijken. In Cinezona worden veel nieuwe films vertoond, ze zijn allemaal nagesynchroniseerd.

Openingstijden
Ma: 10.00 – 14:00 en 16:30 – 19.30
Di – do: 10.00 – 14.00
Vrij: 9.00 – 15.00

Locatie
Glorieta Palacio de Congresos 1
41020 Sevilla
(Centrum Zona Este)
Website

Comments are closed.