Musea

Naast alle prachtige bezienswaardigheden in Sevilla valt er nog veel meer cultuur te snuiven. Breng een bezoekje aan de musea van Sevilla. Van kunst museum tot interactief museum over de zeevaart. Stralend Sevilla heeft een overzicht samengesteld voor jou!

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Museo de Bellas Artes is het Museum van de Schone Kunsten en is in 1841 geopend. Het museum bevat kunst met een geschiedenis van honderden jaren en mag zeker niet gemist worden in het rijtje musea in Sevilla. Het museum had een van de grootste in de wereld kunnen zijn, met hun collectie van 2.050 stukken in 1849. Door plunderingen en de Franse invasie gingen er helaas stukken verloren en bleef er een collectie over van 300 stukken. Gelukkig zijn er vele donaties geweest uit privécollecties in de jaren na de plunderingen en zijn er vele mooie stukken te bewonderen in het museum. Meer informatie over dit museum vind je op deze pagina.

Locatie
Plaza del Museo 9
41001 Sevilla
Website

Openingstijden
Van 16 september tot 15 juni
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 9.00 – 19.30 uur
Zon- en feestdagen: 9.00 – 15.30 uur

Van 16 juni tot 15 september
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag en feestdagen: 09.00 – 15.30 uur
Gesloten op 1 en 6 januari, 1 mei en 24, 25 en 31 december.

Prijs
€1,50
Gratis toegang voor inwoners van de Europese Unie, op vertoon van bewijs en voor leden van
de International Council of Museums (ICOM)

Pabellon de la Navegacion

Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van de zeevaart van Sevilla op een interactieve manier. Door middel van videogames, aanraakschermen en de verschillende thema’s in de ruimtes kom je alles te weten over de zeevaart in Sevilla. Erg geschikt en leerzaam voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg interessant. Het museum bevindt zich in de Schindler toren, waarbij je helemaal tot bovenin kunt klimmen en een prachtig uitzicht hebt over Sevilla. De Schindler toren is gebouwd naar aanleiding van de Universele expositie van 1992 en is gebouwd door architect Guillermo Vázquez Consuegra. De naam is afkomstig van een Zwitserse fabrikant die is bestemd voor de vervaardiging van liften en heeft dus niks te maken met Oskar Schindler. Het museum is sinds 2012 onderdeel van deze toren.

Locatie
Camino de los Descubrimientos 2
41092 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-19.30 uur
Zondag: 10.00-15.00 uur

Prijs
€4,90
€3,50 (studenten, grote gezinnen, 65+, kinderen tot 14 jaar en groepen vanaf 15 personen)

Museo del Baile Flamenco

Sevilla is dé stad van de flamenco, dus mag een flamencomuseum natuurlijk niet ontbreken! In Museo del Baile Flamenco kom je alles te weten over flamenco, van geschiedenis, tot kleding en sluit de dag af met een echte flamencoshow. Het museum is gevestigd in een gebouw dat vroeger een Romeinse tempel was. Verschillende details daarvan zijn nog steeds te zien. Het leuke aan dit museum is dat er een vaste collectie is, maar ook een tijdelijke. Hierbij zijn er verschillende kunstenaars die de kunst van de flamenco op een andere manier laten zien. Mocht je na een dagje in het flamencomuseum niet genoeg krijgen, neem dan een kijkje op onze pagina over deze mooie dans, voor andere shows, festivals of flamencobars. Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

Locatie
Calle de Manuel Rojas Marcos 3
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Museum
Maandag t/m zondag en feestdagen: 10.00-19.00 uur

Flamenco optreden
Maandag t/m zondag en feestdagen: 19.00-20.00

Prijs
Museum
Normaal ticket: €10
Senioren en studenten: €8
Kinderen (6 t/m 12 jaar): €6
Kinderen onder de 6: gratis

Flamenco optreden
Normaal ticket: €20
Senioren en studenten: €14
Kinderen (6 t/m 12 jaar): €12
Kinderen onder de 6: gratis

Museum + flamenco optreden
Normaal ticket: €24
Senioren en studenten: €18
Kinderen (6 t/m 12 jaar): €15
Kinderen tot 6 jaar: gratis

Museo Palacio de la Condesa de Lebrija

Verstopt in een winkelstraatje in de binnenstad vind je dit prachtige paleis dat omgetoverd is tot museum. De Romeinse mozaïek en Sevilliaanse kunstwerken in dit museum zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Museo Palacio de la Condesa de Lebrija heeft een prachtige betegeling die wordt gezien als de beste van heel Europa. De Andalusische stijl die het museum heeft, is vooral terug te zien aan de gevel en de patio in het midden.

Locatie
Calle Cuna 8
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 15.00 uur
Zondag: gesloten

Prijs
€6 (begane grond)
€9 (beide verdiepingen)

Centro Ceramica Triana

Centro Ceramica Triana is een vrij klein maar indrukwekkend museum. Het laat de traditie van het keramiek van Sevilla zien. Het museum is gevestigd in een oude fabriek waar vroeger keramiek gemaakt werd en staat in de wijk Triana . In het museum leer je alles over keramiek, hoe het gemaakt wordt, waarvan het gemaakt wordt en waar het voor gebruikt wordt. Keramiek is erg aanwezig in de wijk Triana en ook zeker de moeite om na een bezoekje aan het museum door heen te wandelen.

Locatie
Calle San Jorge 31
41010 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 18.00 uur
Zondag en feestdagen: 10.00 – 15.00 uur

Prijs
Normaal ticket: €2,10
Studenten onder de 25 jaar, leraren en gepensioneerden: €1,60
Geboren of wonende van Sevilla: gratis

Comments are closed.