Barrio El Arenal

De wijk El Arenal vind je aan de linkerkant van de Guadalquivi rivier en hoort bij het district Casco Antiguo. De naam El Arenal is afkomstig door de zandvlakte die vroeger op deze plek lag. El Arenal is letterlijk vertaald ‘het zand’. De wijk El Arenal was vooral vroeger erg belangrijk omdat hier de haven is. Sevilla behoorde toen tot één van de belangrijkste havens ter wereld.

Bezienswaardigheden

Torre del Oro

In de wijk El Arenal vind je onder andere Torre del Oro. Torre del Oro is gebouwd in de 13e eeuw en was toen een deel van de verdedigingsmuren. Het diende in deze periode als uitkijktoren. Torre del Oro betekent gouden toren en er zijn twee verklaringen voor deze naam. Enerzijds wordt er gezegd dat de naam afkomstig is, omdat de tegels goudkleuren in het zonlicht en anderzijds zegt men dat de naam afkomstig is uit de tijd dat El Arenal nog een haven had. Torre del Oro was toen namelijk een opslagplaats voor goud. Op de pagina van Torre del Oro lees je meer informatie over deze toren.

Plaza de Toros

Waar de wijk El Arenal ook bekend om staat, is het stierenvechten. De locals komen hier vaak om stierengevechten te kijken in Plaza de Toros. Deze eeuwenoude arena is te herkennen aan de prachtige torens en de authentieke architectuur. De Andalusische stijl en bijzondere vorm van de arena maken het een van de mooiste arena’s. De traditionele kleuren rood en geel zijn veel te zien bij de versiering op de arena. Meer informatie over Plaza de Toros vind je op deze pagina.

Mercado Lonja del Barranco

In 2014 is de wijk El Arenal een markthal rijker geworden. Deze overdekte markthal ligt aan het randje bij de Puento de Isabel ll. Het gebouw van de markthal bestaat al vele eeuwen langer en is ontworpen door Gustav Eiffel. Het gebouw was vroeger een vismarkt, maar nu kun je er terecht voor allerlei etenswaren. De markt is wat kleiner opgezet dan de meeste en heeft twintig kraampjes. Tip! Haal wat lekkers op de markt en eet dit langs de rivier (in het zonnetje) op.

Slapen in El Arenal

Las Casas de El Arenal – vanaf €95 per nacht

Dit idyllische hotelletje in El Arenal heeft een charmante uitstraling met een Andalusische inrichting. De typisch Spaanse patio in het midden van het hotel waar je kunt genieten van een drankje en de klassieke inrichting van de kamers maken dit tot een top verblijf tijdens je reisje Sevilla. In slechts driehonderd stappen ben je bij de kathedraal en dus in het centrum van Sevilla.

Locatie
Calle Castelar 16
41001 Sevilla
Website

Eten & drinken

Arco Tapas

Fel gekleurde stoeltjes, keramieken tafeltjes en lekker eten, wat heeft een Spaans restaurant nog meer nodig? Bij Arco Tapas kun je terecht voor de lekkerste tapas tussen de locals. Van typisch Spaanse gerechten tot moderne tapas, bij Arco kun je doordeweeks terecht voor een heerlijke lunch en in het weekend ook voor diner. Tip! Neem de kabeljauw met curry mayonaise. De gerechtjes verschillen tussen €2 en €3, maar je kunt er ook voor kiezen om een ‘plato’ te nemen (een groter portie om te delen).

Locatie
Calle Dos de Mayo 8
41001 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00-16.00 uur
Zaterdag: 12.00-16.00 uur en 20.00-2.00 uur
Zondag: 12.00-16.00 uur en 20.00-0.00 uur

Comments are closed.