10 x gratis Sevilla

Zit jij aan een budget vast deze vakantie of kick je er gewoon op om alles zo goedkoop mogelijk te doen? Deze pagina kan jou dan alvast een beetje op weg helpen! Je vindt hier een top tien met leuke en gratis activiteiten in Sevilla!

Banner1RondreisAndalusie

1 Museo de Bellas Artes de Sevilla

Het museum van schone/klassieke kunsten… één van de meest populaire musea in Sevilla, werd in 1836 opgericht. In het begin bestond de collectie voornamelijk uit schilderijen uit kloosters en andere Sevillaanse eigendoms collecties. Vervolgens is de collectie enorm uitgebreid aan het begin van de 20e eeuw, zowel qua hoeveelheid als qua varieteit. Je kan zowel de permanente als de tijdelijke collectie bewonderen. Laat je verrassen door veel werk van Sevillaanse kunstenaars en neem zeker even een gratis kijkje! Neem wel even een bewijs van nationaliteit mee.

Gratis Openingstijden
16 September – 15 juni
Dinsdag t/m zaterdag: 09:00 – 19:30
Zondag en feestdagen: 09:00 – 15:30
Maandag (behalve op feestdagen) gesloten
16 juni – 15 september
Dinsdag t/m zondag en feestdagen 9:00 – 15:30
Maandag (behalve op feestdagen) gesloten
Gesloten op 1 en 6 januari, 1 mei en 24, 25 en 31 december

Locatie
Museo de Bellas Artes ´Sevilla´
Plaza del Museo, 9
41001 Sevilla
Website

2 Marktjes

Altijd leuk als je ergens op vakantie bent, even lekker wat markten afstruinen. Dit maakt het nog leuker met het idee dat het ook nog eens gratis is! Van weekmarkten tot rommelmarkten en overdekte markten tot dierenmarkten! Kijk voor meer gratis informatie op de pagina Marktjes en Mercados!

3) Real Alcázar

Zelfs het indrukwekkende paleis Alcazar heeft gratis momenten, er op af dus! Let wel goed op de gratis data en tijden en… er mogen maximaal 750 personen binnen zijn dus wees er op tijd bij!

Gratis tijden
Gratis entree op maandagen in april t/m september van 18.00 – 19.00
Gratis entree op maandagen in oktober t/m maart van 16.00 – 17.00
¡Let er wel op dat er maximaal 750 personen binnen mogen zijn!

Locatie
Patio de Banderas, s/n
41004 – Sevilla

4 Wandeling door Barrio Santa Cruz

De voormalige Joodse wijk Barrio Santa Cruz is een prachtige wijk om heerlijk doorheen te slenteren. De wijk bestaat uit kleine, kronkelige straatjes die je telkens weer op een ander pleintje laten uitkomen. Om alvast een indruk te krijgen van dit pittoreske wijkje kan je een kijkje nemen op de pagina Barrio Santa Cruz.

5 Picknick in het Parque de María Luisa

Smeer thuis vast heerlijke broodjes met bijvoorbeeld typisch Spaanse ‘jamon’, neem een goede fles wijn mee, wat aardbeien en je bent er helemaal klaar voor. In 1914 werd het park geopend en inmiddels is dit een plek waar veel Sevillianen flaneren, ontspannen, vrienden ontmoeten etc. Het prachtige park heeft geen entree prijzen en je kan er een heerlijk middagje vertoeven!

6 La Torre del Oro

Oftewel de toren van goud…en op maandag gratis entree! Deze toren komt uit de 12e eeuw en is gebouwd door de Almohaden. Deze toren maakte vroeger deel uit van de stadswallen tussen verschillende stadsdelen. Daarnaast heeft de toren ook nog gediend als gevangenis, kapel, opslagplaats en nu als maritiem museum.

Gratis openingstijden op maandag
09.30 – 18.00

Locatie
Paseo de Cristóbal Colón, s/n
Sevilla

7 Museo de artes y de costumbres populares

Dit museum is in 1972 geopend om de bezoekers de welvaart te laten zien waar de meeste mensen van leven. Je vind hier verschillende objecten die bij de Spaanse/Sevilliaanse traditionele cultuur horen en ook hier kan je gratis een kijkje nemen. Neem een bewijs van nationaliteit mee, anders geldt de gratis entree niet!

Gratis Openingstijden
1 Januari tot 15 Juni en 16 September tot 31 December
Dinsdag t/m zaterdag: 09:00 – 19:30
Zondag en feestdagen: 09:00 – 15:30
Maandag: gesloten (tenzij het een feestdag is)

Locatie
Plaza de América, 3
41013 Sevilla
Website

8 Museo Arqueológico

Het archeologische museum van Sevilla biedt ook gratis toegang! Het archeologisch museum in Sevilla heeft zo´n 60.000 stukken in bezit waarvan een deel tentoongesteld wordt. Leuk is dat je hier ook veel opgravingen vindt uit de provincie Sevilla. Dit museum is voor Europeanen gratis, maar wel op vertoon van een bewijs van nationaliteit.

Gratis Openingstijden
16 september – 15 juni
Dinsdag t/m zaterdag: 09:00 – 19:30
Zondag en feestdagen: 09:00 – 15.30
16 juni – 15 september
Dinsdag t/m zondag en feestdagen 9.00 – 15.30
Maandag: gratis gesloten

Locatie
Plaza de América s/n, (Pabellón de Bellas Artes)
41013 Sevilla
Website

9 Een gratis flamenco show

De enige bar waar je in Sevilla nog je portemonnee dicht kan houden voor een flamenco show is La Carbonería. Deze iets wat alternatieve bar was vroeger een kolenopslagplaats maar is nu omgebouwd tot een fantastische plek! Ze hebben een gezellig binnenterras waar elke dag om 23:00 de gratis flamencoshows worden gegeven. Vanaf de buitenkant ziet het er niet meteen uit als een bar, dus pas op dat je er niet voorbij loopt!

Locatie
Levíes, 18
41004 Sevilla

10 Liften naar Cordoba

Één van de mooiste steden van Andalusië en ook nog eens vlakbij het stralende Sevilla! Cordoba is ideaal voor een klein uitje buiten de stad. Als je lekker gaat liften, kost de rit je niets! Zorg wel dat je als vrouw niet alleen reist. Mocht het liften je iets te avontuurlijk worden en vind je het niet zo erg om de portemonnee toch ietsjes open te trekken? Dan kun je voor de goedkope reisoptie BlaBlaCars gaan. Een soort van Carpoolen met andere mensen. Heel populair in Spanje en het systeem werkt super!

Comments are closed.