Zoet

Zoet, zoeter, zoetst… In Sevilla zijn ze dol op chocolade, snoepjes en taarten! Ben jij nu ook zo’n zoetekauw? Dan zijn er genoeg winkeltjes waar je heerlijke zoetigheden kunt kopen en proeven. Hieronder zie je een aantal winkels die zeker een bezoekje waard zijn als het gaat om chocolade en taartjes!

Amorino

Een typisch Italiaanse ijssalon waar het voornamelijk om het ijs gaat. Maar dat is niet alles, want ze verkopen ook prachtig verpakte soorten chocolade en bijvoorbeeld kleurrijke macarons!

Locatie:
Calle Granada, 2
41001 Sevilla
Website

Choco y Late

Het klinkt misschien als een wat aparte combinatie, maar het is een groot success en erg origineel: een toetje met alcohol. Bij Choco y Late kun je heerlijke toetjes krijgen in combinatie met een gin tonic en dit is zeker het proberen waard. Lijkt je dit nu helemaal niets, geen zorgen, want ze hebben ook heerlijke soorten koffie en thee.

Locatie:
Calle Polonia
41012 Sevilla
Website

La Cure Gourmande

Voor de echte zoetkauwers onder ons is dit het paradijs! Een ontzettend leuk en gezellig winkeltje waar alle producten prachtig ouderwets zijn verpakt. Het doet een beetje denken aan een Hans en Grietje winkel op de manier hoe het er allemaal uit ziet en ze hebben heerlijke producten. Allerlei soorten koekjes, chocolaatjes, caramelblokken, gesuikerd fruit, nougats en noem het maar op. De winkel alleen al is een bezoekje waard!

Locatie:
Calle Sierpes, 2-4
41004 Sevilla
Website

Mamá Goye

Geïnspireerd door de Argentijnse cultuur van het ijs eten begonnen Juan en Nancy een chocolateria in de stad Expo en hebben vandaag de dag 11 winkels in Andalusië vanwege het grote success. Alle producten zijn met de hand gemaakt en ze proberen er elke keer een waar kunstwerk van te maken. Ze hebben allerlei soorten chocoladeproducten, taarten en zelfgemaakt ijs!

Locatie:
Calle Rodrigo Caro
41004 Sevilla
Website

Matuka

Geboren in Tánger en door de traditionele kennis van haar familie, is María gespecialiseerd in Arabische zoetigheden. Ze maakt heerlijke producten die je misschien niet kent, maar zijn zeker het proeven waard! Van hele taarten tot kleine cakejes en ze zien er fantastisch uit!

Locatie:
Calle Manila, 2
41020 Sevilla

Ocumare

Ocumare is een klein winkeltje en ligt in de wijk San Vicente. Door de kleine straatjes moet je wel even zoeken, maar dan heb je ook wat. Verre van traditioneel en ze proberen altijd een stapje voor op iedereen te zijn als het gaat om chocolade. Elke twee weken wordt de kaart weer veranderd, waardoor het altijd een verrassing blijft en ook voor de lokale bewoners zeker niet saai wordt! Je kunt hier heerlijke chocolaatjes proeven en ze hebben ook een klein winkeltje.

Locatie:
Calle Carmen, 11
41002 Sevilla
Website

Pasteleria Los Angeles y San Pablo

Pasteleria Los Angeles en San Pablo is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1932! De winkels worden van generatie op generatie overgenomen en ze maken heerlijke zoetigheden. Gedurende de jaren hebben ze verschillende prijzen gewonnen als het gaat om ‘dulce’ en dit is ook in hun producten terug te zien, aangezien ze unieke dingen maken.

Los Angeles
Calle Adriano, 2
41002 Sevilla

San Pablo
Calle San Pablo, 1
41001, Sevilla

Valor Chocolates

Een hoogstaande en bekende chocolateria in Spanje is Valor Chocolates. Ze zijn in 1881 opgericht en sindsdien proberen ze telkens een nieuwe dimensie aan chocolade te geven. Zo hebben ze een erg breed assortiment aan chocolade en hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een fruitstokje met chocolade, verschillende taartjes, verschillende soorten chocolade mouse en zelfs een chocolade gourmet!

Locatie:
Calle San Pablo, 20
41001 Sevilla
Website

Comments are closed.