Omgeving Sevilla

Sevilla is natuurlijk een fantastische stad maar buiten Sevilla heb je ook veel leuke steden en dorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Op een uurtje rijden vind je de mooiste plekken of kan je genieten van een lekker dagje strand. Op deze pagina vind je meer informatie over omgeving Sevilla.

Córdoba

De stad Córdoba voor een dagje is zeker een aanrader in omgeving Sevilla. De stad is compact, maar heeft een aantal bijzondere plekken om te bezoeken. In deze stad zijn overblijfselen te vinden van verschillende culturen en ontdek je de vele mysteries. Córdoba heeft een aantal bezienswaardigheden die te vinden zijn in en rondom het centrum. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Patio de los Naranjos, de naam zegt het al dit plein staat vol met sinaasappelbomen. Aan het plein vind je één van de bekendse bezienswaardigheden, namelijk La Mezquita. Deze combinatie van een kathedraal en moskee in één staat bekend om de prachtige architectuur en de authentieke inrichting. La Mezquita is te herkennen aan de vele rode met witte bogen binnen in het gebouw.

Tijdens je dagtripje naar Córdoba is ook Puerto del Almodóvar een aanrader. Deze eeuwenoude stadspoort inclusief stadsmuren is in hele goede staat en zeker de moeite waard voor een bezoek. Om na een lange dag even tot rust te komen is een wandeling door de tuin van het koninklijke kasteel Alcázar de los Reyes Cristianos een goede afsluiter. Deze prachtige omgeving met bloemen, groen en fonteinen laten je helemaal tot rust komen. Het kasteel daarbij heeft ook een indrukwekkende architectuur en kan bezocht worden. Wist je dat! De planning voor de reis naar Amerika van columbus is hier samen met de koning gepland.

Auto
1 uur en 38 minuten (140,5 km)

Openbaar vervoer
1 uur en 25 minuten (per trein)
Website

Cadíz

Even genoeg van de stad en zin in een dagje strand? Ook dat is mogelijk bij Sevilla. Bij Cadíz vind je een heerlijk strand om te relaxen. Na een dagje strand zin om wat te eten? Duik dan het centrum in en vind de lekkerste restaurantjes. In Cadíz vind je prachtige architectuur, een haventje en ook een kathedraal. Wist je dat? Een aantal scenes van de James Bond film ‘Die Another Day’ zijn opgenomen in Cadíz.

Auto
1 uur en 21 minuten (121,1 km)

Openbaar vervoer
1 uur en 40 minuten (per trein)
Website

Granada

Granada is een eeuwenoude stad (uit de 8e eeuw voor Christus) en ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Sevilla. De stad kent een combinatie van verschillende culturen zoals die van de Moren, Joden en katholieken en biedt een ultieme culturele beleving. In Granada bevindt zich één van de meest bekende bezienswaardigheden van Spanje: het Alhambra. Dit paleis is van Moorse afkomst en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanaf het Alhambra heb je uitzicht op de gehele stad en bij het paleis vind je de prachtige tuin, ook wel Generalife genoemd. Ook een aanrader tijdens je bezoek aan Granada is de wijk Albaicín. Deze Arabische wijk is een doolhof van kronkelstraatjes en een heerlijke plek om te verdwalen en te genieten van de cultuur. De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra en staat bekend om de flamenco.

Sinds 1531 is de Universidad de Granada opgericht en dit heeft gezorgd voor het nachtleven in Granada. Deze prachtige universiteit wordt bezocht door studenten uit de hele wereld.

Auto
2 uur en 36 minuten (249,7 km)

Openbaar vervoer
3 uur en 26 minuten (per trein)
Website

El Rocío

Elke Spaanse stad heeft eigen bedevaarten, maar El Rocío is toch wel de meest bekende bedevaartplaats. Uit heel Spanje komen mensen om deze plaats te bezoeken. De bedevaartstocht van El Rocío, La Romería, is de meest kleurrijke en belangrijkste bedevaarttocht, waarbij honderd broederschappen samenkomen. In de 13e eeuw is El Rocio ontstaan. Dit gebeurde toen er een koffer werd gevonden met daarin een Maria beeld. De plaats waar de koffer gevonden is, is nu een gebedshuis.

Auto
1 uur en 7 minuten (83,8 km)

Openbaar vervoer
1 uur en 35 minuten (per bus)
Website

Málaga

Na Sevilla is Málaga de grootste stad van de regio Andalusië. Malaga is een erg leuke stad en vanaf het centrum loop je in 10 minuutjes het strand op. Het leuke aan het centrum van Malaga is dat oud en nieuw erg mooi in elkaar overlopen met daartussen het gezellige parkje Paseo del Parque.

Auto
2 uur en 16 minuten (204,8 km)

Openbaar vervoer
2 uur en 40 minuten
Website

Huelva

Wil jij één van de beste hammen in Spanje proberen? Huelva staat bekend om zijn Jamón Ibérico de Bellota. Naast overheerlijke ham en veel leuke barretjes waar je dit als tapa kan bestellen, kun je in Huelva ook goed terecht voor een lekker dagje op het strand.

Auto
1 uur en 6 minuten (92,8 km)

Openbaar vervoer
1 uur en 30 miniten (per trein)
Website

Jerez de la Frontera

Een waar paradijs voor elke sherryliefhebber. In het gebied rondom Jerez wordt de lekkerste sherry van heel Spanje gemaakt. Bij je bezoek aan Jerez raden wij je aan de overheerlijk sherry “Pedro Ximénez” te proeven. Helaas moet de chauffeur wel goed oppassen, want sherry is een stuk sterker dan gewone wijn. Naast de overheerlijke sherry is er nog veel meer te doen in Jerez. Voor iedereen die een dagje naar “Jerez de la Frontera” kun je de volgende top 3 bezienswaardigheden gebruiken: de kathedraal van “Jerez de la Frontera”, het paleis “Duque de Abrantes” en de koninklijke ruiterschool “Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre”.

Auto
1 uur en 6 minuten (90,8 km)

Openbaar vervoer
1 uur en 5 minuten (per trein)
Website

Tip!

Besloten om de omgeving te bekijken en wil je een auto huren, neem dan een kijkje op deze pagina.

Comments are closed.