Tapastour

Tijdens een bezoek aan Sevilla kan het eten van Spaanse tapas natuurlijk niet ontbreken! Tijdens onze tapastour ga je met de enthousiaste Nederlandstalige Dolores of Sabine op pad. In 2,5 uur tijd gaan jullie langs drie verschillende authentieke tapasbarretjes waar jullie een drankje en een tapa om te proeven krijgen. Daarnaast krijg je uiteraard allerlei informatie over de Spaanse gastronomie.

Ontstaan tapas

Wist je dat het concept tapas ontstaan is in het zuiden van Spanje? In eerste instantie werden de tapas, vaak een plakje ham, gebruikt om te zorgen dat er geen insecten in je drankje kwamen. Het woord ’tapa’ betekent letterlijk ‘deksel’. Tijdens een bezoek aan het zuiden van Spanje kan je niet om de tapas heen. Hoe leuk als je meer te weten komt over deze unieke eettraditie!

Op tapastour met Dolores

De ouders van Dolores komen uit Sevilla. In de jaren ’70 vertrokken ze naar Nederland om te wonen en te werken. Dolores groeide op in Brabant, maar bezocht Sevilla nog regelmatig. In 2005 verhuisde ze terug naar ‘haar’ stad. Tijdens de tapastour in Sevilla komen haar Spaanse roots en Brabantse bourgondische kant perfect samen. Ze neemt je graag mee langs een aantal authentieke Andalusische tapasrestaurants en vertelt je alles over de Spaanse gastronomie.

Mocht Dolores niet aanwezig zijn, dan wordt de tapastour gegeven door Sabine.

Praktische info

 • Dagen: elke woensdag, donderdag en vrijdag
 • Tijdstip: van 20.00 – 22.30 uur
 • Kosten: €55,00 per persoon
 • Starlocatie: Plaza Virgen de los Reyes (plein bij de kathedraal)
 • Inbegrepen: 3 drankjes en 3 tapas (maaltijdvullend)

Tapastour boeken

  Je naam (verplicht)

  Je emailadres (verplicht)

  Mobiel telefoonnummer

  Op welke datum wil je de tapastour doen?

  Met hoeveel personen?

  Eventuele dieetwensen of allergieën

  Meer activiteiten in Sevilla

  Zoek je meer activiteiten in Sevilla? Misschien is één van onderstaande activiteiten iets voor je?

  Comments are closed.