Alle wijken in Sevilla

Sevilla bestaat uit elf districten (‘distritos’ in het Spaans) en die zijn vaak weer onderverdeeld in wijken. Allemaal hebben ze hun eigen karakter, maar allemaal zijn ze op en top Sevillaans. De leukste wijken hebben we voor je op een rijtje gezet met een handig overzicht van mooie bezienswaardigheden, lekkere restaurants en tapasbars en heerlijke accommodaties. Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste wijken in Sevilla.

Alameda

De wijk Alameda behoort tot een deel van het centrum van Sevilla. Aan Plaza la Encarnacíon vind je de Metropol Parasol met een prachtig uitzicht over Sevilla en een aantal leuke restaurantjes. Je kunt hier lekker relaxen en genieten op verschillende terrasjes. Lees meer informatie over de wijk Alameda op deze pagina.

El Arenal

In de wijk El Arenal vind je een aantal bekende bezienswaardigheden zoals Torre del Oro en Plaza de Toros. De wijk is langs de Guadalquivi rivier te vinden en behoort tot het district Casco Antiguo. El Arenal is een belangrijke havenstad en draagt veel geschiendenis met zich mee. Kom meer te weten over El Arenal op deze pagina.

Isla de la Cartuja

Deze wijk was erg belangrijk voor Sevilla in 1992. Hier vond namelijk de wereldexpositie plaats in dit jaar. In de wijk vind je verschillende bezienswaardigheden die gebouwd zijn naar aanleiding van de Expo, maar er is ook wat leuks te doen voor kinderen. Benieuwd hiernaar? Lees hier meer informatie over Isla de la Cartuja.

Los Remedios

Los Remedios vind je langs de rivier, in het westen van Sevilla. Om precies te zijn ligt het ten zuiden van Triana. In dit district ligt ook de wijk Los Remedios. In Los Remedios kun je bijvoorbeeld het Parque de los Príncipes vinden, de Feria de Abril en je kunt er heerlijk winkelen. Lees meer informatie over Los Remedios op deze pagina

Macarena

Macarena vind je in het noorden van het centrum van Sevilla. Aan de westkant grenst het aan de rivier Guadalquivir. In Macarena is bijvoorbeeld het Parque de Miraflores te vinden. Maar ook het Andalusische Parlement (Parlamento de Andalucía) is hier gevestigd. Meer informatie over deze wijk vind je op deze pagina.

Nervión

In het centrum van Sevilla vind je de wijk Nervión. Hier vindt je bijvoorbeeld de brouwerij van het Spaanse biermerk Cruzcampo en de tempel waar het merk de naam vandaan heeft: Templete de la Cruz del Campo. Ook vind je hier het voetbalstadion Ramón Sánchez Pizjuán, waar Sevilla C.F. speelt.

San Lorenzo en San Vicente

De brede straten, rustige omgeving en rustieke pleinen in deze wijken geven je wat rust van de drukte van Sevilla. Je komt hier voornamelijk locals tegen die hier wonen en je vind hier het bekende museum voor Schone Kunsten. Een aarader is om de wijken te bezoeken tijdens de heillige week. Lees meer informatie over de wijken hier.

Santa Cruz

Santa Cruz was vroeger een Joodse buurt en deze invloeden kun je nog overal terugvinden. Je vindt er heerlijke kleine kronkelstraatjes waar haast geen auto doorheen past (dus lekker rustig!) en er zitten vele kleine winkeltjes. Verder kun je er bijna overal wel een lekker verfrissend drankje drinken en een heerlijke tapa eten op een van de vele plaza’s. In Santa Cruz kun je de Real Alcázar en de Giralda vinden. Lees op onze pagina Santa Cruz meer over deze historisch en cultureel rijke wijk.

San Pablo Santa Justa

Deze wijk vind je ten oosten van het historische centrum. Misschien herkende je het al: dit is waar het treinstation Santa Justa te vinden is. In dit district is onder andere de wijk Santa Clara, waar ooit een Amerikaanse militaire basis was. Deze Amerikaanse invloeden zijn hier en daar nog steeds terug te vinden. Ook de wijken Fontanal-María Auxiliadora-Carretera de Carmona horen bij dit district. Ondanks dat in andere districten en wijken nieuwe gebouwen gebouwd werden, heeft deze kleine buurt haar oorspronkelijke uiterlijk behouden.

San Pedro en Santa Catalina

San Pedro en Santa Catalina zijn buurten die in het historische centrum (Casco Antiguo) van Sevilla liggen. Hier vindt je prachtige oude architectuur en er zijn verschillende kerken te zien. Er zijn ook veel pleintjes te vinden, zoals de Plaza de San Pedro en de Plaza de Cristo de Burgos. Je kan hier net als in Santa Cruz heerlijk ronddwalen, maar hier komen minder toeristen dus zal het een stuk rustiger zijn.

Triana

Triana is de wijk waar die bekent staat vanwege de flamenco, tapasbarretjes en zigeuners. Als je door de buurt heen loopt, zul je dit overal zien. Het is een echte arbeiderswijk en ook Triana heeft veel historie. Het is bijna volledig omgeven door water en in het verleden is Triana dan ook vaak overstroomd. In de wijk zijn nog vele overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. Kortom, de wijk Triana is zeker een bezoekje waard.

Comments are closed.