Beleef!

In Sevilla zijn er iets andere feestdagen dan die je misschien in Nederland bent gewend en deze feestdagen zijn een spektakel om mee te maken! De twee meest bekende zijn de Christelijke Semana Santa en hierop volgt de Feria de Abril…

Feestdagen

In Spanje en dus ook Sevilla kennen ze erg veel feestdagen per jaar en heeft elke stad, regio of provincie ook nog eens een aantal eigen regionale feestdagen. Als je van plan bent om naar Sevilla te gaan, is het handig om te weten of er op dat moment een bepaalde feestdag is. Kijk voor meer informatie even op Feestdagen!

Feria de Abril

Feest, feest, feest en nog eens feest is het tijdens de Feria de Abril! De Feria is een feest met flamenco outfits, paarden, wijn en culinaire aroma´s die de stad vullen tijdens deze feestdagen. De Feria de Abril mag je niet missen.

Kerst

Ben je rond de kerstdagen in Sevilla? Dan zul je bijna zo goed als zeker geen witte Kerst tegemoet gaan, maar kun je waarschijnlijk nog heerlijk in het zonnetje zitten! Tijdens kerst worden alle straten verlicht, ruik je de geur van geroosterde kastanjes door de straten en zijn er super veel kerstmarktjes. Wat er allemaal is te doen in Sevilla kun je lezen op onze Kerst pagina.

Semana Santa

In de week voor Pasen is het voor veel mensen uit Andalusie tijd om boete te doen en om het lijden van Christus te herdenken. Dit gebeurt in de stad door een lange stoet met mensen die puntmutsen dragen en erg zware Paso´s te dragen. Meer informatie over de Semana Santa vind je hier.

Comments are closed.