Barrio San Lorenzo en San Vicente

De kleine, maar prachtige wijken San Lorenzo en San Vicente zijn anders dan de andere wijken. De ruime lange straten en de rust op straat laten je een heel nieuw stukje Sevilla zien. Alleen tijdens Semana Santa is het hier erg druk, maar zeker een aanrader om heen te gaan. Vele broederschappen voeren hier een processie uit en er is overal feest.

San Lorenzo

San Lorenzo hoort bij het district Casco Antiguo en ligt aan de rivier de Guadalquivir. De wijk grenst aan de wijk Macarena . Deze kleine wijk is een drukke en gezellige wijk en voelt aan als een dorp voor de Sevillianen.

Plaza San Lorenzo

Dit plein bevindt zich op de grens tussen de wijken San Lorenzo en San Vicente en heeft een aantal keramieken werken staan die te maken hebben met verschillende religiën. Het plein is ook een plek voor herdenkingsmonumenten van bekende mensen zoals de stierenvechter Joselito el Gallo. Op het plein vind je ook de San Lorenzo kerk en La basílica del Gran Poder, dit is de verzamelplek voor het broederschap Jesús del Gran Poder. In Sevilla zijn er veel verschillende broederschappen die met Semana Santa een processie houden. In de 13e eeuw is de San Lorenzo kerk gebouwd en sindsdien heeft het plein deze naam.

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Een erg bekend museum in Sevilla is het museum voor Schone Kunsten. Dit voormalige klooster is omgebouwd tot museum waar je Sevilliaanse barok kunt bewonderen, maar ook schilderijen en beelden. Dit museum heeft door diefstal en de Franse invasie veel stukken verloren en had in 1993 minder dan een kwart over van de collectie. Door vele donaties is het museum weer gegroeid en aangevuld in de afgelopen jaren. Dit museum is zeker een aanrader tijdens je bezoek aan Sevilla en op de pagina Museo de Bellas Artes de Sevilla lees je meer over openingstijden en prijzen.

Hapje eten bij Espacio Eslava

In de wijk San Lorenzo vind je een hippe en gezellige tapasbar, namelijk Espacio Eslava. De tapas zien eruit als kunstwerkjes en smaken heerlijk. Het menu is erg divers en heeft iets voor iedereen. Van vis tot vlees en vega. De tapasbar heeft een moderne inrichting met een Spaans tintje en een gezellige sfeer. Tip! Wees op tijd, want het kan erg druk zijn bij Espacio Eslava.

Locatie
Calle Eslava 3
41002 Sevilla
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 12.30-0.00 uur
Zondag: 12.30-17.00 uur

San Vicente

Tijdens een bezoek aan San Lorenzo is de wijk San Vicente ook een aanrader. San Vicente is een kleine wijk en grenst aan San Lorenzo. San Vicente en San Lorenzo delen samen Plaza San Lorenzo. De straten van San Vicente zijn niet zoals je gewend ben van Sevilla kronkelige straatjes, maar grote en rechte straten met prachtige huizen.

Iglesia San Vicente

Iglesia San Vicente betekent letterlijk kerk van San Vicente. Deze kerk is gebouwd op resten van de vroegere paleo-christelijke en Visigotische tempel. Van deze stijl is niks meer terug te zien in de kerk, behalve de gotische deuropening. De kerk is van twee broederschappen De Las Penas en De las Siete Palabras. Tijdens Semana Santa voeren zij een processie uit. De wijk San Vicente is zeker een aanrader tijdens Semana Santa, door de straten zijn allerelei optochten met de broederschappen.

In 1761 heeft de kerk een nieuwe kapel gekregen, ontworpen door Pedro de Silva. De nieuwe kapel werd gebouwd, omdat de oude verwoest is door een aardbeving in Lissabon in 1755.

Comments are closed.