Oud & Nieuw Sevilla

Ben je van plan om Nochevieja, oftewel oudejaarsavond, in 2023 in Sevilla te vieren? Dan is het natuurlijk leuk om te weten wat er allemaal te doen is in de stad. En wat meer te weten te komen over de Spaanse Oud & Nieuw tradities! Want wat is dat toch met die druiven in Spanje op oudejaarsavond? Ontdek hoe de Spanjaarden oud en nieuw in Sevilla vieren.

Oud & nieuw traditie

Misschien heb je ooit weleens van deze traditie gehoord, maar in Spanje hebben ze een traditie om 12 druiven te eten in de 12 seconden na klokslag 12. Deze eeuwenoude traditie wordt ieder jaar nog uitbundig gevierd, zo ook in Sevilla. Een paar uur voor 00.00 uur verzamelen alle mensen zich op Plaza Nueva, het plein recht voor het stadhuis. Iedereen neemt 12 druiven mee. Na even wachten is het dan eindelijk zover, het is 00.00 uur. Zodra de klokken beginnen te luiden, begin je met het eten van je eerste druif. Elke klokslag moet je 1 druif opeten, uiteindelijk eet je 12 druiven in 12 seconden. Even flink doorkauwen dus, maar als het je lukt, heb jij in 2024 het hele jaar geluk. Voor extra geluk voor het nieuwe jaar dragen Spanjaarden rood ondergoed. Plaza Nueva is in Sevilla absoluut de meest bijzondere plek om nieuwjaar te vieren.

Feesten op oudejaarsavond

Als je het jaar op een Times Square- of Puerta del Sol-achtige manier wilt afsluiten, dan is Plaza Nueva de place to be. Elk jaar verzamelen veel Sevillanen en toeristen zich hier om samen Oudejaarsavond te vieren. Na het druiven eten en het aftellen met de klok van het stadhuis op Plaza Nueva, kun je de hele nacht door naar verschillende locaties in het centrum van Sevilla gaan. Bijna alle kroegen en barren openen haar deuren vanaf 01.00 zodat je de rest van de avond nog kunt feesten.

Dineren op oudejaarsavond

Op oudejaarsavond gaan veel mensen uit eten. Wij zetten wat lekkere restaurants voor jou op een rijtje.

Restaurante San Fernando 

Bij dit restaurant kun je terecht voor een nieuwjaarsgala diner met je vrienden of familie. Speciaal voor nieuwjaar hebben ze een gala georganiseerd. Tijdens dit gala kun je genieten van een 6-gangen diner. Bij de gerechten hebben ze bijpassende wijnen gevonden die je de hele avond onbeperkt mag drinken. Na het diner serveren ze ook de geluksdruiven uit zodat iedereen kan meedoen aan de nieuwjaarstraditie van Spanje. Voor €489,00 kun je genieten van het gala, diner en de gezamenlijke nieuwjaarsviering.

Locatie
Calle San Fernando 2
41004 Sevilla
Website

Restaurante Panrallao  

Vier jij deze oud & nieuw in Sevilla en wil je graag je oudejaarsavond vieren met een lekker diner? Dan kun je goed terecht bij Restaurante Panrallao. Op oudejaarsavond maken de chefs een heerlijk 5-gangen oudejaarsmenu voor je klaar. Na het diner krijg je ook de geluksdruiven zodat je samen met de Spanjaarden kunt meedoen met de nieuwjaarstraditie. De kosten voor het oudejaarsdiner bij Restaurante Panrallao zijn €130,00 inclusief drinken.

Locatie
Calle Divino Redentor 5
41005 Sevilla
Website

Restaurante El Duende Sevilla

Bij Restaurante El Duende Sevilla hebben ze met oudejaarsavond ook een heerlijk menu op de planning staan. Je geniet hier van een heerlijk 5 gangen diner, inclusief drinken. Na het diner krijg je voorrang voor het nieuwjaarsfeest op het Atalaya terras. Ideaal dus voor de mensen die eerst even een hapje willen eten om daarna te gaan dansen. De kosten zijn €300,00 per persoon voor het diner inclusief drinken en entree voor het feest op het Atalaya terras. 

Locatie
Calle Gonzalo Jimenez de Quesada 2
41092 Sevilla
Website

Lunchen op nieuwjaarsdag

Heb je zin om in Sevilla lekker te lunchen / brunchen op nieuwjaarsdag? Maar heb je geen idee wat open en lekker is? Wij zetten de beste plekjes voor je op een rijtje.

Restaurante San Fernando

Begin het nieuwe jaar goed met je vrienden en familie. Bij Restaurante San Fernando kun je samen met je vrienden en familie genieten van een uitgebreide nieuwjaarsbrunch. Ze hebben allerlei verschillende lekkere dingen om zo zelf je perfecte brunch samen te stellen. Zo kun je kiezen uit diverse vis- en vleesgerechten, je kunt er ook voor kiezen om je eigen salade samen te stellen. Of kies voor verschillende soorten broodjes, fruit of huisgemaakte lekkernijen. De prijs is €115 per persoon en voor kinderen is het €60 per persoon.

Locatie
Calle San Fernando 2
41004 Sevilla
Website

Restaurante Taberna Del Alabardero 

Heb je zin om met nieuwjaarsdag warm te lunchen? Dan kun je een hapje eten bij Restaurante Taberna Del Alabardero. Zij hebben speciaal voor de feestdagen een menu samengesteld. Geniet in het nieuwe jaar van een 3-gangen lunch samen met je vrienden of familie. Het menu is €65 per persoon, met drinken inbegrepen.

Locatie
Calle Zaragoza 20
41001 Sevilla
Website

Dineren nieuwjaarsdag

Voor een hapje eten op nieuwjaarsdag zijn er veel restaurants dicht. Toch is het zeker mogelijk om ergens een hapje te eten. Wij zetten het voor je op een rij.

Restaurante Taberna Del Alabardero

Wil jij het nieuwe jaar beginnen met een avondje uiteten? Dan kun je bij Restaurante Taberna Del Alabardero genieten van een nieuwjaars 3-gangen diner. De chef heeft speciaal voor de feestdagen een menu samengesteld. Het menu is €65 per persoon inclusief drinken.

Locatie
Calle Zaragoza 20
41001 Sevilla
Website

Tips

  • Vier je ook kerst in Sevilla? Neem dan even een kijkje op onze kerstpagina om te ontdekken wat er tijdens kerst allemaal te doen is. 
  • Wil jij alle highlights en onontdekte plekjes van de stad ontdekken? Kijk dan of de fietstour iets voor jou is.

Comments are closed.