Kinderactiviteiten

Iene miene mutte, tien pond grutten… Ben je van plan om met je gezin naar Sevilla te gaan, maar weet je niet zo goed wat er allemaal te doen is voor kinderen? Geen zorgen, want er zijn genoeg leuke dingen te doen waar je kind helemaal van gaat stralen! Hier vind je een aantal leuke kinderactiviteiten die voor kinderen fantastisch zijn…

Aquópolis Sevilla

Kinderen en water is altijd een goede combinatie en in Sevilla heb je een ontzettend groot waterpark. 15 minuten van het centrum af en je belandt in een waar paradijs voor kinderen. Aquópolis Sevilla heeft verschillende zwembaden, glijbanen en voor de wat kleinere kids ook een mini park!

Tarieven:
Volwassenen (langer dan 140cm) €22,95
Kinderen (tussen 90cm en 140 cm lang), 65-plussers en invaliden €15,95
Kinderen kleiner dan 90cm gratis toegang

Openingstijden:
Elke dag geopend van 12:00 – 19:00
In juli en augustus open van 12.00 – 20.00
Website

Hop paardje hop

Als je in Sevilla bent, zal het je vast niet ontgaan dat er overal in de stad koetsiers met een paard en koets staan. Je kunt je hier heerlijk rustig door de stad laten vervoeren en de koetsier achter de tuigen kan je alle hoogtepunten van de stad aanwijzen. Het is misschien een beetje toeristisch, maar de kinderen zullen het fantastisch vinden om de stad vanuit een koets met paard te zien! Misschien dat een romantische tour zonder de kinderen ook een optie is…

Tarieven:
Officieel is de prijs €36,06 per uur en er kunnen maximaal 4 personen in de koets. Sommige koetsiers zullen een hogere prijs vragen, dus het is verstandig om van te voren even een prijs af te spreken!

Kayaking

Lekker in een kayak een stukje van de rivier afvaren met de kids en ondertussen een stukje sight-seeing van Sevilla meemaken? Tijdens de 2 uur durende tocht zie je de stad van een heel ander perspectief en kun je genieten van alle mooie bruggen en gebouwen!

Tarieven:
Volwassenen €29,95
Website

La Reserva del Castillo de Las Guardas

Rondom de resten van een hele oude kopermijn ligt meer dan 200 hectare grond waar meer dan 1000 dieren leven! Je kunt met je eigen auto door het park rijden of een treintje nemen die je 10 km door het park meeneemt . Verder kun je er karten, kanoën, zijn er zwembaden en is er een speelpark voor kleine kinderen!

Tarieven:
Volwassenen €24,50
Kinderen en 65+ €18,50

Openingstijden:
Elke dag geopend van 10:30 – 18:00
Website

Mundo Park

Net buiten Sevilla ligt Mundo-Park, een leuke botanische dierentuin waar je allemaal mooie dieren en planten kunt bewonderen. Leuk om met de kleintjes heen te gaan!

Tarieven:
Volwassenen €15
Kinderen van 2-12 jaar, 65-plussers en invaliden €10
Kinderen jonger dan 2 jaar gratis

Openingstijden:
Elke dag geopend van 10:00 – 18:00
Website

Museo arquelógico de Sevilla

In dit museum kunnen kinderen ervaren met wat voor objecten en spullen mensen leefden in de prehistorische, Griekse en Romeinse tijd. Veel spullen zijn gevonden door opgravingen in Sevilla zelf en ze hebben meer dan 60.000 objecten gevonden! De archeologische vondsten bestaan onder andere uit sieraden, wapens, geldmunten en ze hebben zelfs nog parfum van die tijd waar je aan kunt ruiken…

Tarieven:
Gratis voor mensen die uit Europa komen.

Openingstijden:
16 september – 15 juni
Dinsdag t/m zondag geopend van 9:00 – 19:30
Zon-en feestdagen geopend van 9:00 – 15:30
16 juni- 15 september
Dinsdag t/m zondag geopend van 9:00 – 15:30
Website

Museo del Baile Flameco

In Museo del Baile Flamenco kunnen kinderen op een hele leuke manier kennis maken met flamenco. Ze maken veel gebruik van video, muziek en shows om zo de kinderen een mooi ervaring mee te geven! Zo is er bijvoorbeeld een hele kamer in het museum één groot scherm waar een optreden op wordt geprojecteerd, waardoor het lijkt alsof de kinderen midden in een flamenco show zitten.

Tarieven:
Volwassenen €10,-
Studenten en 65+ €8,-
Kinderen €6,-

Openingstijden:
Elke dag geopend van 10:00 – 19:00
Website

Past View

Past View is een concept waar elk kind vandaag de dag gelukkig van wordt. Of je kind nu wel of niet van geschiedenis houdt, hij is hoogstwaarschijnlijk wel gefascineerd door technologie en electronica! Past View probeert geschiedenis met technologie te combineren door mensen een tour te geven aan de hand van 3-D films. Je maakt een wandeling door de stad en op sommige momenten moet je een bril opzetten. Je ziet dan hetzelfde beeld, maar dan hoe die locatie er honderden jaren geleden uitzag. Je kunt ook een Metropol view kiezen en hier krijg je op het Metropol Parasol een fantastisch uitzicht over de stad met oude beelden!

Tarieven:
Metropol view €5,- + €3,- entree Metropol Parasol
Sevilla tour normaal ticket €15,-
Sevilla tour 65-plussers, werkelozen en groepen vanaf 10 personen €12,-
Combiticket €18
Combiticket 65-plussers, werkelozen en groepen vanaf 10 personen €16,-

Openingstijden:

Metropol view:

Oktober – mei 11:00, 12:00, 13:00, 15:15, 17:15, 18:15
Juni – september 11:30, 19:30

Sevilla tour:

Oktober – mei 10:30, 13:00, 16:30
Juni – september 9:30, 12:00, 20:00
Website

Parque María Luisa

Ben je op zoek naar iets leuks voor de kinderen en wil je tegelijkertijd zelf een rustige dag beleven? Ga dan eens langs bij Parque María Luisa (interne link plaatsen). In het park kunnen de kinderen lekker rondrennen en met alle fonteinen, bankjes en paviljoens is het een uitstekende gelegenheid om verstoppertje te spelen! Er zijn ook een aantal speeltuintjes waar je de kinderen kunt laten spelen, terwijl je zelf lekker in het gras ligt.

Isla Mágica

Isla Mágica is een attractiepark in de wijk Triana. Het attractiepark neemt je terug naar de 16e eeuw en heeft 7 thema’s. Met verschillende attracties, shows, spelletjes en winkeltjes kan de dag van een kind niet meer stuk als hij hier rondloopt… Als je Sevilla in de zomer bezoekt, is het misschien goed om te weten dat bij Isla Mágica ook het waterpark Agua Mágica hoort!

Tarieven:

Isla Mágica:

Hele dag: Volwassenen €29,- Kinderen €21,- Invaliden €13,-
Middag: Volwassenden €20,- Kinderen €15,- Invaliden € 10,-
Avond: Volwassenen €11,- Kinderen €11,- Invaliden € 10,-

Agua Mágica:

Je moet eerst een kaartje voor Isla Mágica kopen en voor €7,- extra heb je toegang tot Agua Mágica.

Openingstijden:
Deze verschillen per maand, maar het park is gemiddeld van 11:00 – 21:00 open. Soms is het park zelfs tot 00:00 uur open!
Website

Tips
– Bij bijna alle activiteiten in Sevilla krijgen kinderen onder de 2 jaar gratis toegang.
– Neem als je in Sevilla bent altijd zwemspullen mee, ongeacht het weer!
– Als je erg jonge kinderen hebt, kan het af en toe moeilijk zijn om een plek te vinden waar je een luier kan verschonen. In veel winkelcentra, musea, warenhuizen en ook MC Donalds hebben ze hier ruimtes voor, maar het is in Spanje ook algemeen geaccepteerd om dit publiekelijk te doen.

Comments are closed.