Live muziek

In heel Andalusië en voornamelijk in Sevilla zijn er erg veel flamenco live optredens te vinden die je kunt zien, maar er zijn ook genoeg andere optredens met verschillende muziekstijlen. Er zijn bands die pop, rock, blues of jazz spelen en dit is erg gaaf om een keer live mee te maken! Wij hebben een lijstje voor je gemaakt in welke bars er vaak een live optreden te vinden is.

Calle 32

Als je een gitaarfan bent en van rock of metal houdt, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Sala Calle 32! Aangezien er weinig huizen om dit gebouw liggen, hoeven zij zich geen zorgen te maken over eventuele geluidsoverlast waardoor de decibels lekker hoog staan!

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 17.00–0.00 uur

Locatie:
Calle Tesalónica 32
41007 Sevilla

Fun Club

Bij Fun Club komen er bijna twee keer per week live bands die allerlei soorten rock bespelen en af en toe komt er een dj die techno of elektronica draait! Ze staan bekend om hun iets alternatievere muziekstijl en is erg populair bij zowel toeristen als lokale bewoners.

Openingstijden:
Donderdag: 21.30–06.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 21.30-07.00 uur

Locatie:
Alameda de Hércules 86
41002 Sevilla

Jazz Corner Club

De naam zegt het natuurlijk al… jazz, jazz, jazz! Deze club is opgericht om jazz muzikanten bij elkaar te brengen en wat meteen opvalt is de grote piano op het podium die de ruimte domineert. Er worden verschillende optredens gegevens, met jazz, flamenco en blues. Lekker naar een jazz sessie luisteren met een drankje, dan is dit de goede plek!

Openingstijden:
Vrijdag en zaterdag van 22.30–4.00 uur

Locatie:
Calle Rodio 41
41015 Sevilla
Website

La Carboneria

Deze erg populaire bar is vooral bekend om zijn dagelijkse flamenco avonden, maar er wordt af en toe ook folk, jazz en Arabische muziek gespeeld. Er zijn twee ruimtes waar andere muziek wordt gespeeld.

Openingstijden:
Elke dag geopend van 20.00–02.00 uur

Locatie:
Calle Levíes 18
41004 Sevilla

Malandar

In deze club spelen altijd verschillende muziek bands met verschillende muziekstijlen. Het is een erg populaire locatie waar veel bekende bands op af komen. Ook worden er bijvoorbeeld Music Awards, flamenco festivals en rock festivals georganiseerd.

Locatie:
Calle Torneo 43
41002 Sevilla
Website

Nu Yor

Een café waar je lekker met een mojito kunt luisteren naar flamenco, Cubaans, salsa of reggae. Het oude gebouw is gerenoveerd en heeft twee verdiepingen. Wat meteen opvalt, is de merkwaardige decoratie van binnen. De uitstraling van een bibliotheek met een tropisch tintje en een mooi uitzicht over de stad!

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag: 15.30 uur – tot de zon op komt

Locatie:
Calle Marqués de Paradas, 30
41001 Sevilla

O’NEILL’S

In deze Irish pub is er een aantal keer per maand een live optreden te zien en kun je er ook lekker eten. Er worden hier voornamelijk allerlei soorten rock optredens gegeven, maar ze hebben bijvoorbeeld ook een tribuutavond aan the Beatles of Michael Jackson. Onder het genot van een echte pint naar een optreden kijken? Dan is deze kroeg iets voor jou!

Locatie:
Calle Enramadilla
41018 Sevilla
Website

Openingstijden:
Maaandag t/m zondag van 9.00-3.00 uur
De optredens beginnen vanaf 23.30 uur

Sala Fanatic

In Sala Fanatic komen altijd veel bands met allerlei soorten muziekstijlen. Toch is rock hier de meest voorkomende muziekstijl. Er worden hier af en toe ook bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes georganiseerd en dan heeft de jarige jop de keuze welke band er mag komen optreden!

Locatie:
Calle Herramientas 35
41006 Sevilla
Website

Tips!

Bij sommige bars of restaurants is het verstandig om van tevoren te reserveren of kaartjes te kopen. Vaak is de entree gratis, maar bij sommige bars moet je voor een bepaalde artiest wel een kaartje kopen. Kijk even op de site of dit mogelijk is, reserveren kan nooit kwaad!

Hieronder vind je een overzichtje met alle locaties waar je live muziek kunt luisteren en bekijken!

Comments are closed.