Top 5 dakterrassen

Met bijna 3.000 zonuren per jaar is Sevilla één van de zonnigste steden van Europa. Perfect weer dus om lekker een terrasje te pakken en van het zonnetje te genieten met een heerlijk verfrissend drankje. Je kunt dan neerstrijken op een simpel terrasje, maar aangezien Sevilla een hoop opvallend mooie dakterrassen heeft, is dat een beetje zonde. Ontdek onze top 5 dakterrassen in Sevilla met de mooiste uitzichten.

1. La casa del estanque

Dit dakterras heeft een oppervlakte van maar liefst 300m2 en wordt omringd door 500m2 tuin. Dit maakt het een echt uniek dakterras in Sevilla. De menukaart heeft een zeer uitgebreid aanbod van heerlijke cocktails van een cosmopolitan tot een tropische pina colada, dit is dé plek om lekker met je vrienden een drankje te doen en bij te kletsen. ’s Avonds worden de tuinen prachtig verlicht met honderden lichtjes en zo lijkt dit terras een echt sprookje.

Openingstijden
Ma t/m wo van 21:00 – 03:00
Do t/m za van 21:00 – 06:00
Gesloten op zondag

Locatie
Paseo de las Delicias (zonder nummer)
41012 Sevilla
Website

2. Level 5th

Level 5th is het dakterras van hotel Ribera de Triana. Dit mooie dakterras met prachtig uitzicht is zeer modern en elegant ingericht. Ben je gek op GinTonics? Ga dan vooral voor een GinTonic bij Level 5th!. Schijnt het zonnetje en wil je daar optimaal van genieten? Dan kun je lekker gaan liggen op één van de luierstoelen op dit dakterras.

Openingstijden
Van de lente tot de herfst vanaf de namiddag tot de nacht.

Locatie
Plaza de Chapina (zonder nummer)
41010 Sevilla
Website

3. La Terraza de EME Bar

La Terraza EME is een echte hotspot die 365 dagen per jaar geopend is. Hier kun je dus altijd terecht voor een lekker drankje terwijl je geniet van het mooie uitzicht dat dit dakterras te bieden heeft. Vanaf hier kun je ook uitkijken op de Giralda kathedraal onder het genot van de beste electronische muziek van dit moment. Naast verfrissende dorstlessers of een goede kop koffie is er ook een speciale week cocktail. Gemiddeld betaal je voor een cocktail ongeveer €12 en een aanrader: de Mojito!

Openingstijden
Ma t/m vrij van 16:00 – 01:00
Za en zo van 12:00 – 01:00

Locatie
Calle Alemanes 27
41004 Sevilla
Website

4. ROOF Casa Romana Hotel

Om een plekje op het dakterras ROOF van het Romana Hotel te bemachtigen kun je het beste eerst even reserveren (vooral in het weekend) omdat het zó gewild is. Je kijkt hier niet uit op de Giralda kathedraal maar je krijgt wél een prachtig 360 graden panorama over de stad en uitzicht op het Metropol Parasol.

Locatie
Calle Trajano 15
41002 Sevilla
Website

5. Gourmet Experience Duque

Gourmet Experience Duque is een nieuw concept wat zich vestigt op de bovenste verdieping van het populaire winkelcentrum El Corte Inglés. Hier ben je dus aan het goede adres als je na een dagje shoppen wilt bijkomen met een kopje koffie of verfrissende cola. Dit terras heeft een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier kun je perfect naar de Giralda kathedraal kijken. De keuken van Gourmet Experience is zeer gevariëerd. Je kunt hier ambachtelijke hamburgers krijgen, maar ook Mexicaanse gerechten, gastronomische tapas, zoete broodjes van een echte bakker en zelfs traditioneel Italiaans schepijs. Gourmet Experience Duque hebben hier voor ieder wat wils. Het leuke aan dit terras is dat je, alle producten die je hier kunt bestellen, ook kunt kopen om zelf thuis te eten/drinken.

Openingstijden
Ma t/m do van 10:00 – 22:00
Vrij en za van 10:00 – 00:00
Gesloten op zondag

Locatie
El Corte Inglés
Plaza del Duque de la Victoria 8
41002 Sevilla
Website

Tips

• In het voorjaar en najaar kan het soms lastig zijn om een lekker terras in de zon te vinden doordat er ook veel hoge monumenten zijn en de zon een stuk lager staat dan in de zomer. Dan is een dakterras natuurlijk een fijne plek om van het zonnetje te kunnen genieten.
• Aangezien sommige dakterrassen niet bekend zijn onder het grote publiek kan het zomaar zo zijn dat je gezellig tussen de locals zit.
• Tijdens hete zomeravonden in Sevilla kan het heerlijk zijn om nog een klein zuchtje wind mee te pakken op een hoger gelegen terras, een dakterras is dan een ideale spot.

Comments are closed.