Fietstour Sevilla

Wanneer je Sevilla bezoekt, wil je uiteraard graag de highlights van de stad zien, maar ook de bijzondere weetjes en verstopte parels. Dit kun je al wandelend doen, maar een andere manier is om het al cruisend op een fiets te doen. Wanneer je al bovenstaande in één wilt, is er een mooie oplossing: een fietstour. Voor de diverse aanbieders hiervan kun je verder lezen op Fietstour Sevilla.

Fietsen in Sevilla

De Andalusische parel heeft een hoop bijzondere spots; het Plaza de España plein, de kathedraal en het Alcazár. Te voet kun je deze highlights bekijken, maar wanneer je wat korter de tijd hebt tijdens een stedentrip is een fietstour een alternatief. Wanneer je vanuit een andere Andalusische stad Sevilla komt bezoeken, is een fietstour helemaal een aanrader. In korte tijd de hoogtepunt van de stad ontdekken én op je gemak de stad doorfietsen. Fijn weetje: de stad Sevilla kent weinig hoogteverschil! Ook wordt Sevilla wel eens dé fietsstad van Andalusië genoemd, mede door de aangelegde fietspaden, het klikfietsensysteem en het gemak van het ontdekken van de stad per fiets.

Fietstour Sevilla

Andalucía Tours & Discovery

Andalucía Tours & Discovery opereert in verschillende Andalusische steden: Córdoba, Málaga, Jerez de la Frontera, Cadiz én Sevilla. In deze steden bieden zij verschillende soorten tours aan. In Sevilla kun je kiezen voor onder andere de algemene fietstour, maar ook voor een mountainbike tour door het prachtige landschap rondom Sevilla. Er zijn zelfs tours waarbij je vanuit Sevilla naar een ander stadje of dorpje in de omgeving gaat (bijvoorbeeld Jerez de la Frontera) en hier deelneemt aan de tour. Andalucía Tours & Discovery biedt tours aan in het Nederlands, wel zo fijn! Daarnaast hebben zij e-bikes waardoor de fietstour voor iedereen een aanrader is.

Duur: 2,5 uur
Starttijd: 10.00 uur (in het hoogseizoen ook om 17.00 uur)

Prijs
€25,00 (volwassenen)
€19,00 (kinderen tot 18 jaar)

Locatie

Calle Santas Patronas 29
41001 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 9.30-13.30 uur en 17.00-20.00 uur

FiaFia

Een Nederlandstalige tour door Sevilla op heerlijk fietsende Nederlandse fietsen van het merk Cortina, dat kan bij FiaFia. Fijn om te weten, is dat je na de tour ook de fietsen langer kunt huren en zo Sevilla nog zelf verder kunt ontdekken. Bij de tour van FiaFia kom je onder andere langs het Alcázar, de Metropol Parasol en de kathedraal van Sevilla. Het is ook mogelijk om een privétour bij dit bedrijf te boeken!

Duur: 3 uur
Starttijd: 10.30 en 17.00 uur

Prijs
€25,00 (volwassenen)
€12,00 (kinderen tot 12 jaar)

Locatie
Avenida Cristo de la Expiracion 1
41001 Sevilla
Website

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 9.30-13.30 uur en 17.00-20.00 uur

Bajabikes

Bajabikes is een bekende naam; deze fietstouraanbieder heeft namelijk over de hele wereld filialen zitten, van Australië tot Spanje. In Sevilla bieden zij verschillende soorten fietstours aan. Denk aan een algemene fietstour waarbij je de highlights van de stad bezoekt, maar ook een Sevilla Fietstocht + Tapas (mmm…) Ook bij Bajabikes kun je de natuur in waarbij je het Andalusische landschap ontdekt. Houd er rekening mee dat Bajabikes niet zelf de aanbieder is, maar als tussenpersoon optreedt. Er is dus geen Bajabikes shop, maar na de boeking kom je terecht bij de fietsshop.

Duur: 3 uur
Starttijd: 10.00 en 17.00 uur

Prijs
€25,00 (volwassenen)

Locatie
Centraal startpunt
Website

Fietsregels

Mocht je van plan zijn na de tour langer door te fietsen of bijvoorbeeld geen fietstour Sevilla te doen en alleen te huren, dan zijn er verschillende regels:
– Kinderen tot en met 15 jaar zijn verplicht een helm te dragen;
– Volwassenen mogen alleen kinderen tot en met 7 jaar (met helm) vervoeren;
– Op gedeelde rijstroken met voetgangers, hebben voetgangers voorrang;
– Wanneer er geen fietspad is, is het aan te raden om op de autoweg te rijden, wanneer het niet mogelijk is om op een voetpad te rijden (of natuurlijk wandelend met de fiets aan de hand);
– Fietsen dienen op slot gezet te worden aan speciale fietsrekjes. Wanneer deze niet aanwezig zijn, mogen de fietsen aan straatobjecten vastgezet worden, mits dit geen (voet)verkeer hindert;
– Fietsen mogen niet aan bomen op slot gezet worden;
– Je mag niet fietsen met een mobiel in je hand.

Comments are closed.