Fietstour Sevilla

Ontdek stralend Sevilla op de fiets! Een fietstour in Sevilla is de perfecte manier om de prachtige stad te leren kennen. Samen met een enthousiaste Nederlandstalige gids ontdek je niet alleen de populaire highlights van de stad, maar kom je ook langs de onontdekte plekjes en ervaar je de cultuur en identiteit van Sevilla als een echte local. 

Met Dolores mee op fietstour in Sevilla

Sevilla behoort tot een van de mooiste steden van Spanje en dit laat onze enthousiaste gids Dolores je graag zien tijdens de fietstour! Ze neemt je in drie uur mee langs de highlights, smalle straatjes, knusse pleintjes en mooie parken. Laat je verrassen door deze bruisende stad! 

Op deze pagina lees je meer informatie over de fietstour. 

Tourinformatie

Tijdens de fietstour met Dolores krijg je in drie uur een goede indruk van Sevilla. Het is daarom aan te raden om de fietstour meteen op je eerste dag in Sevilla te boeken, zodat je de stad gelijk goed leert kennen. Sevilla is een fietsvriendelijke stad en heeft daarom veel fietspaden waar je zoveel mogelijk op fietst tijdens de tour. 

Sevilla by night

Tijdens de zomermaanden kan het in Sevilla wel veertig graden worden! Voor wie het fietsen in deze temperatuur met volle zon niet heel fijn vindt, kan aansluiten bij de avondtour. Tussen juni en oktober gaan er ’s avonds fietstours van start. Als de zon ondergaat, ontstaat er een aangename temperatuur wat het heerlijk maakt om te fietsen! Ontdek tijdens de avondtour stralend Sevilla met haar mooi verlichte gebouwen en bruggen, de sprookjesachtige straten van de Joodse wijk Santa Cruz en de schitterende kathedraal. 

Nederlandse Cortina fietsen

Tijdens de fietstour fiets je op mooie en veilige Nederlandse Cortina fietsen. Fietsen van hoogwaardige kwaliteit die we uit Nederland gewend zijn! 

Waar komt de fietstour langs? 

De exacte route houden we nog eventjes geheim, maar we kunnen wel vast verklappen dat je langs de bekende pareltjes van de stad fietst. Hieronder een paar highlights waar Dolores je tijdens de fietstour mee naar toe neemt. Laat je voor de rest verrassen wat Sevilla je nog meer te bieden heeft! 

– De wijk Triana 
– Puente de Triana 
– Torre del Oro 
– Setas de Sevilla 
– Plaza del Triunfo
– De Joodse wijk Santa Cruz
– Maria Luisa Park 
– Plaza de España 
– De oude tabaksfrabriek 

Een privétour door Sevilla

Liever alleen met je vrienden, familie of collega’s op fietstour? Dan is de privétour perfect voor jullie! Neem contact met ons op via info@stralendsevilla.nl voor de prijzen en de mogelijkheden. Goed om te weten is dat een privéfietstour een maximum aantal van twaalf deelnemers per tour heeft. Ook dient een privétour maximaal 48 uur van tevoren bij ons te worden aangevraagd.

Je gids: Dolores

De Nederlandse Dolores is geboren en getogen in Brabant. De liefde voor Sevilla heeft ze van huis uit meegekregen, omdat haar ouders uit deze stad komen. Aangezien de rest van haar familie nog steeds in Sevilla woont, was ze hier tijdens de vakanties vaak te vinden. Haar liefde voor deze stad is blijven groeien tot de dag dat ze besloot er zelf te gaan wonen. Ondertussen woont ze al vele jaren met haar Spaanse man en twee kinderen in een dorpje net buiten Sevilla. De passie over haar stad deelt ze graag tijdens de fietstours waarbij ze vertelt over de legendes, historie en gewoontes van Sevilla. Laat je verrassen door deze adembenemende stad! 

Prijzen

De prijs voor de groepsfietstour is €30,00 per persoon. Dit is inclusief een enthousiaste Nederlandstalige gids, een stevige Cortina fiets zoals je die gewend bent van thuis en een drankje. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen €15,00. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis mee! Ga je liever mee op een e-bike? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Voor €45,00 heb je een extra duwtje in de rug tijdens de tour. 

Starttijden fietstour

Iedere doordeweekse dag gaat er om 10.30 uur een fietstour van start met Dolores en ook op zaterdag en zondag vertrekt deze om 10.30 uur. Per fietstour is er plek voor maximaal twaalf personen en de fietstour gaat van start bij een minimum aantal van twee personen. 

In de maanden juni tot en met oktober kan Sevilla enorm heet zijn gedurende de dag. Omdat niet iedereen fietsen tijdens deze enorme hitte een pretje vindt, worden er tijdens deze zomermaanden avondtours aangeboden. Deze drie uur durende fietstour gaat om 20.00 uur van start waarbij ook maximaal twaalf deelnemers kunnen aansluiten. 

Startlocatie

De tour gaat van start in de gezellige wijk Triana, vlakbij hotel Monte de Triana. Zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen vertrekken!

Overig

 • Op sommige dagen is de fietstour ook op een later tijdstip beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Er zijn kinderstoeltjes beschikbaar.
 • Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn er kinderfietsen beschikbaar.

Hoe boek je de fietstour met Dolores? 

  Je naam (verplicht)

  Je emailadres (verplicht)

  Mobiel telefoonnummer

  Op welke datum wil je de fietstour doen?

  Met hoeveel personen?

  Jouw bericht  Fietstours in andere Spaanse steden

  Fietstour in Madrid

  Wil je de magie van de stad Madrid ontdekken? Ga dan mee op fietstour met een Nederlandstalige local op fietstour. Voor alle informatie check de website van Magisch Madrid.

  Fietstour in Barcelona

  Barcelona staat natuurlijk vol met indrukwekkende architectuur. Daarnaast is het ook één van de meest bruisende steden van Spanje. Tijdens de fietstour ontdek je alle ins and outs van de stad. Bekijk alle informatie op de website van Bruisend Barcelona.

  Fietstour in Bilbao

  Bilbao is misschien niet de eerste stad die in je opkomt om te bezoeken, maar is zeker de moeite waard! In Bilbao staat het bekende Guggenheim museum en daarnaast kun je er heerlijk eten. Ontdek alles over Bilbao tijdens de fietstour op een e-bike met een Nederlandstalige local. Voor meer informatie, bekijk de website van Bijzonder Bilbao.

  Andere aanbieders van fietstour in Sevilla

  Het kan natuurlijk zo zijn dat Dolores geen beschikbaarheid meer heeft op de dag dat jij de fietstour wilt doen. In dat geval zijn er gelukkig nog genoeg andere fietstourbedrijven in Sevilla. Hierbij kun je ook altijd een fietstour volgen.

  Andalucía Tours & Discovery

  Andalucía Tours & Discovery opereert in verschillende Andalusische steden: Córdoba, Málaga, Jerez de la Frontera, Cadiz én Sevilla. In deze steden bieden zij verschillende soorten tours aan. In Sevilla kun je kiezen voor onder andere de algemene fietstour, maar ook voor een mountainbike tour door het prachtige landschap rondom Sevilla. Er zijn zelfs tours waarbij je vanuit Sevilla naar een ander stadje of dorpje in de omgeving gaat (bijvoorbeeld Jerez de la Frontera) en hier deelneemt aan de tour. Andalucía Tours & Discovery biedt tours aan in het Nederlands, wel zo fijn! Daarnaast hebben zij e-bikes waardoor de fietstour voor iedereen een aanrader is.

  Duur: 2,5 uur
  Starttijd: 10.00 uur (in het hoogseizoen ook om 17.00 uur)

  Prijs
  €30,00 (volwassenen)
  €19,00 (kinderen tot 18 jaar)

  Locatie

  Calle Santas Patronas 29
  41001 Sevilla
  Facebook

  Openingstijden
  Maandag t/m zondag: 9.30-13.30 uur en 17.00-20.00 uur

  FiaFia

  Een Nederlandstalige tour door Sevilla op heerlijk fietsende Nederlandse fietsen van het merk Cortina, dat kan bij FiaFia. Fijn om te weten, is dat je na de tour ook de fietsen langer kunt huren en zo Sevilla nog zelf verder kunt ontdekken. Bij de tour van FiaFia kom je onder andere langs het Alcázar, de Metropol Parasol en de kathedraal van Sevilla. Het is ook mogelijk om een privétour bij dit bedrijf te boeken!

  Duur: 3 uur
  Starttijd: 10.30 en 17.00 uur

  Prijs
  €30,00 (volwassenen)
  €12,00 (kinderen tot 12 jaar)

  Locatie
  Avenida Cristo de la Expiracion 1
  41001 Sevilla

  Openingstijden

  Maandag t/m zondag: 9.30-13.30 uur en 17.00-20.00 uur

  Bajabikes

  Bajabikes is een bekende naam; deze fietstouraanbieder heeft namelijk over de hele wereld filialen zitten, van Australië tot Spanje. In Sevilla bieden zij verschillende soorten fietstours aan. Denk aan een algemene fietstour waarbij je de highlights van de stad bezoekt, maar ook een Sevilla Fietstocht + Tapas (mmm…) Ook bij Bajabikes kun je de natuur in waarbij je het Andalusische landschap ontdekt. Houd er rekening mee dat Bajabikes niet zelf de aanbieder is, maar als tussenpersoon optreedt. Er is dus geen Bajabikes shop, maar na de boeking kom je terecht bij de fietsshop.

  Duur: 3 uur
  Starttijd: 10.00 en 17.00 uur

  Prijs
  €25,00 (volwassenen)

  Locatie
  Centraal startpunt
  Website

  Pia Tours

  Pia Tours biedt leuke fietstours met Nederlandstalige gidsen, bijvoorbeeld de ‘Highlights Fietstour’. In twee en een half uur heb je de bekende en minder bekende hoogtepunten van de stad gezien. Leuk en handig als je bijvoorbeeld een roadtrip aan het maken bent door Andalusië en toch de sfeer van deze mooie stad wil proeven. Naast de highlights tour bieden ze ook een fietstour langs alle marktjes en markthallen. Ook leuk is dat er bij de fietstour een tof aandenken zit inbegrepen. Pia Tours biedt ook elektrische fietsen (meerprijs), kinderfietsen, kinderzitjes en tandems. Ook zijn hun fietsen geschikt voor de wat langere Nederlander. 

  Duur: 2,5 uur
  Starttijd: 10.30 of 13.30 uur (andere tijden mogelijk in overleg)

  Prijs
  €30,00 p.p.

  Locatie
  Website

  Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 23:00 uur

  Fietsregels

  Mocht je van plan zijn na de tour langer door te fietsen of bijvoorbeeld geen fietstour Sevilla te doen en alleen te huren, dan zijn er verschillende regels:
  – Kinderen tot en met 15 jaar zijn verplicht een helm te dragen;
  – Volwassenen mogen alleen kinderen tot en met 7 jaar (met helm) vervoeren;
  – Op gedeelde rijstroken met voetgangers, hebben voetgangers voorrang;
  – Wanneer er geen fietspad is, is het aan te raden om op de autoweg te rijden, wanneer het niet mogelijk is om op een voetpad te rijden (of natuurlijk wandelend met de fiets aan de hand);
  – Fietsen dienen op slot gezet te worden aan speciale fietsrekjes. Wanneer deze niet aanwezig zijn, mogen de fietsen aan straatobjecten vastgezet worden, mits dit geen (voet)verkeer hindert;
  – Fietsen mogen niet aan bomen op slot gezet worden;
  – Je mag niet fietsen met een mobiel in je hand.

  Comments are closed.