Vegetarische restaurants

Nog niet overal in Spanje zijn vegetarische restaurants even makkelijk te vinden, maar goed nieuws, in Sevilla gaat dat zeker lukken. Hieronder vind je een overzicht van een paar lekkere vegetarische restaurants in Sevilla en ook nog een aantal restaurants die naast de vlees /vis gerechten een ruime keuze aan vegetarische gerechten bieden.

Arte y Sabor

Aanbod
Wie zegt dat vegetarisch eten saai is, heeft nog niet bij Arte y Sabor gegeten. Hier kun je kiezen uit verschillende, creatieve vegetarische en veganistische gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gerechten met seitan (een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit) of falafel, champignon of spinazie kroketjes en een hoop andere tapas. De groenten in tempura zijn ideaal om te delen.Sfeer
Restaurant Almanara is gelegen in het oude centrum van Sevilla. Je kunt er zowel binnen als buiten, op het terras, zitten. Vanaf het terras kijk je uit op het levendige Alameda plein.
Prijs
Hoeveel je kwijt bent aan een maaltijd bij Arte y Sabor hangt af van wat je bestelt. De hoofdgerechten verschillen natuurlijk qua prijs van wat losse tapasgerechtjes.
Openingstijden
13.30 – 24.00

Locatie
Alameda de Hércules 85
Website

El Paladar

Aanbod
Traditioneel, maar ook innovatief, dat is waar de gerechten en tapas van restaurant El Paladar om bekend staat. Het restaurant maakt bij het bereiden van de gerechten gebruik van de meest verse producten van het seizoen. Ondanks dat de kaart niet geheel uit vegetarische gerechten bestaat, valt er toch nog genoeg lekkers te bestellen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld de cannelloni gevuld met spinazie, champignons en pijnboompitjes, de spinazie kroketjes, de vegetarische couscous en de champignonnentaart.Sfeer
Het restaurant El Paladar is vrij klein, maar daarom gezellig knus. Vanaf de buitenkant geeft het restaurant al een erg leuke en kleurrijke uitstraling.
Prijs
Hoeveel je kwijt bent hangt natuurlijk af van wat je besteld, maar er zijn al tapas vanaf €2,50 per portie te bestellen.
Openingstijden
Maandag: 20.00 – 00.30
Dinsdag t/m zondag 9.00 – 16.30 en 20.00 – 00.30

Locatie
Calle Lumbreras 14
Website

Habanita

Aanbod
Habanita is niet een compleet vegetarisch restaurant, maar heeft wel een zeer uitgebreide kaart met vegetarische en veganistische gerechten. Je kunt zelfs kiezen uit gluten- en lactosevrije gerechten.
Spinazie lasagne, roquefort kroketjes, samosas met feta en munt en ‘provoleta’ (warme kaas met oregano), zijn enkele gerechten die hier op de menukaart staan. Ook leuk om te weten is, de serveerder is graag bereid om alternatieve opties te geven die niet op de kaart staan.

Sfeer
Dit kleine en gezellige restaurantje ligt midden in het oude centrum van Sevilla. Een beetje verstopt in een klein steegje, zorgt ervoor dat je je even lekker kunt afzonderen van de drukte op het charmante terras van Habanita.

Prijs
De prijs van de gerechten variëren, tussen de €8 – €17.

Openingstijden
Maandag t/m zondag van 12:30 – 16:30 en 20:00 – 00:00
Op zondagavond gesloten
Van 13 t/m 30 juli gesloten

Locatie
Calle Golfo, 3
Website

Comments are closed.