Vliegveld

Wanneer je van plan bent naar Sevilla te gaan, zul je hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig gaan. Het vliegveld van Sevilla, genaamd het Aeropuerto San Pablo de Sevilla, oftewel het vliegveld van San Pablo van Sevilla, ligt op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van Sevilla.

Ontwerp

De ontwerper van de terminal, architect Rafael Moneo, heeft het ontwerp gebaseerd op Sevilla’s culturele roots: de moskee, het paleis en de vele sinaasappelbomen. Dit zie je vooral terug aan de gewelven in de terminal.

Transport vanaf het vliegveld

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf het vliegveld bij je accommodatie te komen in Sevilla:

Bus

De ‘Tussam EA’ bus van het vliegveld naar Sevilla is waarschijnlijk de goedkoopste manier. Deze rijdt in ongeveer 35 minuten naar het Plaza de Armas, het grote busstation van Sevilla, gelegen in het centrum. Wanneer je op doorreis bent naar een andere stad, is het handig te weten dat deze bus ook stopt bij het Santa Justa treinstation en bij een halte (Avenida Carlos V) vlakbij het andere busstation van Sevilla. Vanaf dit busstation, genaamd het Prado de San Sebastián, kun je de tram pakken het historische centrum in van Sevilla. Zoek dus van te voren even goed uit waar je precies moet zijn. Een kaartje voor de bus kost € 4. Een retourtje is alleen te gebruiken op dezelfde dag van aankoop en is € 6. De bus rijdt het hele jaar door ieder halfuur; van het vliegveld van 5.20 tot 1.15 en naar het vliegveld tussen 4.30 tot 00.30. Het vertrekpunt van de bus vindt je wanneer je de aankomsthal uitloopt, vlakbij waar de taxi’s staan.

Taxi

Er staan bijna altijd taxi’s te wachten wanneer je het vliegveld uitloopt. Een taxi doet er ongeveer 15 minuten over om bij het centrum van Sevilla te komen en rekent een vaste prijs. Van maandag t/m vrijdag (uitgezonderd feestdagen) van 7.00 tot 21.00 kost een ritje €22,20. Buiten deze uren, in het weekend en op feestdagen is het tarief €24,75. Tijdens de ‘Feria de Abril’ en ‘Semana Santa’ (bekende ‘feestweken’ in Sevilla) is de prijs van een ritje €30,93, wanneer je tussen 21.00 en 7.00 een taxi pakt.

Auto huren

Wanneer je slechts een weekend in Sevilla verblijft, is het in principe niet nodig een auto te huren. Parkeren kan namelijk erg lastig zijn en er is voldoende openbaar vervoer beschikbaar. Blijf je echter langer en/of wil je ook graag de omgeving van Sevilla ontdekken, dan kan een auto huren zeker interessant zijn. Je kunt meteen op het vliegveld een auto huren, maar er ook voor kiezen deze later te huren, wanneer je van plan bent een uitstapje te gaan maken. Wanneer je de auto gelijk al bij aankomst wilt huren, dan kun je ter plekke bij één van de balies terecht. Aangeraden wordt wel om een auto van te voren te reserveren op één van de websites van de autoverhuur bedrijven of een vergelijkingssite, zodat je zeker bent van een auto en je qua prijs niet voor verrassingen komt te staan. Enkele autoverhuurbedrijven zijn Avis, Hertz, Sixt, Europcar en Enterprise Atesa.

Toeristeninformatie

De toeristeninformatie bevindt zich in de aankomsthal van het vliegveld, voor als je meer informatie over Sevilla zoekt, nog een hotel wil boeken of misschien alleen een plattegrond wilt. De toeristeninformatie is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 en op zaterdag, zondag en feestdagen van 9.30 tot 15.00.

Eten & Drinken

Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden op het vliegveld te vinden, zowel voor als na de douane. Het bedrijf ‘Abades’ heeft meerdere winkeltjes waar je onder andere broodjes en warme en koude dranken kunt kopen, voor ‘on the go’. Ga je liever even ergens zitten voordat je door de douane heen gaat, dan is er van hetzelfde bedrijf een ‘ABQ+ Restaurant and Fad Factory’. Na de douane is er onder andere een soort foodcourt te vinden en een ‘cerveceria’, waar je voordat je de lucht in gaat nog van wat tapas kunt genieten.

Winkels

Op het vliegveld van Sevilla zijn verschillende winkels te vinden. Voor de douane vind je een winkel met diverse kranten en tijdschriften. Na de douane kun je onder andere souvenirs, sportartikelen, zonnebrillen, parfum, sigaretten en drank kopen.

Comments are closed.