Barrio Los Remedios

Aan de westkant van de rivier de Guadalquivir vind je de wijk Los Remedios, wat tevens ook de naam van het district is. De wijk heeft 25.000 inwoners en staat bekend als plek voor Feria de Abril. Het jaarlijkse feest in Sevilla. Los Remedios is een van de grootste wijken van Sevilla. De belangrijkste straat in deze wijk is La República Argentina, deze straat geeft namelijk toegang tot het centrum van Sevilla.

Bezienswaardigheden

Real de la Feria de Abril

Waar de wijk Los Remedios het meest bekend om staat, is de Real de la Feria de Abril. Dit is het terrein waar sinds 1973 Feria de Abril plaatsvindt. Dit terrein is 275.000 m2 en is uitgestrekt over zo’n 25 blokken en bestaat uit 15 ‘straten’ In de straten staan tijdens tentjes, ook wel ‘casetas’ genoemd. Wil je alles te weten komen over Feria de Abril, bestel dan de digitale gids en kom achter leuke weetjes en tips over Feria de Abril. En natuurlijk tijdens Feria de Abril barst het feest los hier en is er overal gezelligheid op straat. Het is dan ook een echte aanrader om in deze periode naar Sevilla te gaan. Tijdens dit feest worden er grote ‘poppen’ gemaakt in alle vormen en maten en worden deze verbrand. Mocht je toch in een andere periode gaan? Treur niet ook in de andere maanden ervaar je hier de sfeer van Feria de Abril.

Parque de los Príncipes

Parque de los Príncipes ligt in de wijk Los Remedios sinds 1973 en is officieel geopend door de burgemeester. In het park kun je genieten van een volledig groene omgeving met verschillende soorten bomen, een prachtige vijver en bruggetjes. In dit park kun je lekker wandelen en tot rust komen. Tip! Koop wat lekkere dingetjes en ga picknicken in het park.

Plaza de Cuba

Plaza de Cuba grenst aan de brug Puente de San Telmo en is de ‘stadspoort’ tot het (vrij nieuwe) gedeelte van de stad, de wijk Los Remedios. Puente de San Telmo is gebouwd in 1931 en verbindt de wijk Los Remedios met het centrum van Sevilla, deze brug is een beweegbare brug waardoor (grote) schepen er langs kunnen. Het plein ligt aan de rivier en heeft een fontein in het midden die dient als rotonde.

Hapje eten in Los Remedios

Freiduria Los Remedios

Bij Freiduria Los Remedios kun je terecht voor de lekkerste visgerechten. De aankleding is ingericht in vissersstijl, maar je kunt er ook terecht voor de lekkerste gebraden kip van Sevilla. Tip! Ga voor de kabeljauwkroketjes bij Freidura Los Remedios.

Locatie
Calle Virgen de las Montañas 12
41011 Sevilla

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag en woensdag: 20.00-0.00 uur
Donderdag t/m zaterdag: 13.00-15.00 uur en 20.00-0.00 uur
Zondag: 13.00-15.00 uur

Overnachten in Los Remedios

Monte Carmelo – Vanaf €59 per nacht

Dit hotel heeft een eenvoudige, maar klassieke inrichting met alle faciliteiten binnen handbereik. De kamers hebben een ruime en lichte uitstraling en zijn modern ingericht. Vanaf Monte Carmelo loop je in vijftien minuutjes naar de kathedraal. Kijk voor actuele prijzen op de pagina van Monte Carmelo .

Comments are closed.