Snuif cultuur

Sevilla is een bruisende en prachtige stad en overal zie je haar cultuurkenmerken terug! Wij hebben alvast een aantal hoogtepunten voor je geselecteerd waar de geschiedenis van de stad goed te zien is…

Barrio Santa Cruz

Een prachtige Joodse wijk met smalle straatjes, prachtige knusse pleintjes, paleis Alcazar en een ietwat trieste geschiedenis.. Kijk op Barrio Santa Cruz voor meer informatie hierover.

Barrio Triana

De bakermat van de zigeunercultuur… Dat is de wijk Triana in Sevilla, aan de andere kant van de rivier. Deze wijk heeft een interessant historie die nu nog steeds zichtbaar is in het straatbeeld. Kijk op onze Triana pagina voor meer info over deze bijzondere wijk.

Marktjes en mercados

Er zijn in Sevilla talloze marktjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen als je door de stad loopt. Er zijn vlooienmarktjes, wekelijkse markten, ambachtelijke markten en bijvoorbeeld kunstmarkten. Kijk op Marktjes en mercados als je wilt weten wanneer deze plaatsvinden.

Museo de las Bellas Artes

Een heel bijzonder museum in Sevilla is het museum van de schone kunsten, oftewel het Museo de las Bellas Artes. Dit museum heeft een heel interessante en een beetje een treurige geschiedenis. In het verleden zijn namelijk heel veel stukken verloren gegaan, zelfs bijna de hele collectie. Lees meer over dit interessante museum op onze pagina.

Parken en tuinen

In Sevilla zijn veel parken te vinden waar je ’s zomers heerlijk de schaduw kan opzoeken met je boek, picknickmand of kleedje voor een siësta. Kijk op onze pagina Parken en tuinen om te zien waar je ze kunt vinden.

Top 10 bezienswaardigheden

Wil je graag in één oogopslag kunnen zien wat de grootste, meest populaire spots in Sevilla zijn die je echt gezien moet hebben? Bekijk dan eens onze Top 10 bezienswaardigheden. Handig als je niet te veel wil researchen, maar gewoon lekker wil genieten van je vakantie!

Hop on Hop off bus

Een idee om veel cultuur te snuiven in een korte tijd, is door mee te gaan met de Hop on Hop off bus. Je stopt op verschillende plekken in Sevilla en je kan ook weer op verschillende spots opstappen. Wanneer je niet uitstapt, duurt de route ongeveer een uur en kom je langs onder andere Plaza España, Triana en Plaza del Duque. 

Comments are closed.