Metropol Parasol

Bij een bezoekje aan Sevilla hoort de Metropol Parasol. De houten constructie is de grootste van de wereld en is niet te missen! De highlight is te beklimmen en geeft een geweldig uitzicht over het stralende Sevilla. Op deze pagina staat wat achtergrondinformatie over de Metropol Parasol.

Geschiedenis

De Metropol Parasol is gevestigd in het oude gedeelte van de stad op het plein Plaza de la Encarnación en is de grootste houten constructie ter wereld. De bouw van de Metropol Parasol is gestart in 2005 onder leiding van Jurgen Mayer en is na enige vertraging in 2011 afgerond. Jurgen Mayer heeft onder andere ook de XXX Times Square with Love in New York op zijn naam staan. Hij mocht de Metropol Parasol bouwen door een wedstrijd die hij won in 2004. De houten constructie loopt over het gehele plein en is 150 meter lang, 70 meter breed en 26 meter hoog.

Las Setas

De houten constructie kreeg al snel de bijnaam ‘Las Setas’ door de burgers van Sevilla, wat Spaans is voor ‘De paddenstoel’. Deze bijnaam is afkomstig door het uiterlijk van de constructie. De Metropol Parasol bestaat uit zes pilaren, verdeeld over het gehele plein, die je gelijk doen denken aan zes paddenstoelen. De highlight is niet te missen en heeft een golfachtig uiterlijk.

Antiquarium

In de kelder van de houten constructie is het Antiquarium Museum van Sevilla te vinden. In dit museum zijn archeologische vondsten te zien, deze werden gevonden tijdens de overweging om een ondergrondse parkeerplaats te maken onder de Metropol Parasol. Dit gebeurde in de eerste fase van de bouw.

Leuk! De ingang van het museum laat al een stukje zien van de archeologische vondsten zonder dat je betaald hebt.

Locatie
Plaza de la Encarnación
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-20.00 uur
Zondag: 10.00-14.00 uur
Feestdagen: 10.00-14.00 uur

Prijs
Normaal ticket: € 2,00

Fantastisch uitzicht

Wat de Metropol Parasol zo bijzonder maakt, is dat je een wandeling kunt maken met prachtig uitzicht over Sevilla.
Daarnaast kun je genieten op het terras met een panoramisch uitzicht over Sevilla. En gelukkig is er een lift om de top van de Metropol Parasol te bereiken. Dat scheelt weer wat trappen! De liften zijn te vinden in de kelder naast het Antiquarium museum. Tip! Bekijk een prachtige zonsondergang vanaf het topje van de Metropol Parasol.

Locatie
Plaza de la Encarnación
41003 Sevilla

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10.00-22.30 uur

Prijs
Normaal ticket: € 3,00 (inclusief een drankje)
Kinderen onder de 5 en mensen met een handicap: gratis toegang

Mercado de la Encarnación

Mercado de la Encarnación is een markt die zich bevindt op de begane grond van de Metropol Parasol. De markt was voorheen een middeleeuws klooster, dit was tot 1842. Na 1842 werd het de allereerste markt voor levensmiddelen in Sevilla, dit duurde tot 1973. Daarna is er 37 jaar lang op een perceel in de hoek van het plein een professionele markt geweest waar mensen terecht konden. Tijdens de bouw van de Metropol Parasol is deze markt geheel omgebouwd tot de Mercado de la Encarnación en kan je hier terecht voor vis, vlees, brood, groente fruit etc. Kijk je ogen uit en vind de lekkerste Spaanse specaliteiten om zelf klaar te maken. Gek op marktjes? Dit is niet de enige in Sevilla bekijk de pagina voor meer markten in Sevilla.

Locatie
Plaza de la Encarnación
41003 Sevilla

Openingstijden
Zaterdag en zondag: 16.00-22.30 uur

Comments are closed.