Op zoek naar de beste koffie van Sevilla? Of gewoonweg een plek waar je even lekker kunt neerploffen voor een drankje (en eventueel met hapje)? Laat je dan inspireren door onze selectie van cafés in Sevilla: van een industrieel pand met heerlijke fauteuils tot een café waar je voor een cupcake (of iets anders lekker zoets) terecht kunt.

Virgin Coffee

In hetzelfde straatje als het culturele boekencafé is Virgin Coffee gelegen. Zij noemen zichzelf een ‘microtostador’, dit houdt als het ware in dat er een persoon de koffiebonen roostert met de hand op een ambachtelijke wijze. Zo is de koffie een delicatesse en niet gewoon ‘een product’. Er wordt dus niet gewoon koffie uit een pakje gehaald. De microtostador moet verstand hebben van de bonen: de afkomst, het klimaat, de grootte en dichtheid van de boon, de grond waar de boon is geoogst, de hoogte en het verwerkingsproces. Zoals je misschien al door hebt, gaat het er serieus aan toe bij Virgin Coffee.

De koffiebonen van Virgin komen allemaal van Arabica planten, van overal ter wereld. Zo kun je een kopje koffie met bonen uit Peru drinken, maar ook uit Ethiopië. Leuk weetje: aan de wanden bij Virgin Coffee hangt kunst, die ook nog eens te koop is! Geniet hier van een kop koffie met een lekker taartje. Vond je de koffie zo lekker? Je kunt hier ook zakken koffiebonen aanschaffen.

  • Calle Regina 1
    41003 Sevilla
  • Website
  • Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 13.00 uur en 16.00 – 19.00
    Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur
    Zondag: gesloten

Selva Coffee

Selva is een fijn café dat moderne koffie combineert met de authentieke sfeer van de wijk Triana. Naast specialty coffee kan je er terecht voor matcha, kokoslimonade en huisgemaakte taarten en gebak. In dit charmante café hangt een warme, buurtse sfeer en kan je heerlijk vertoeven tijdens je wandeling door Triana. Ongeveer de hele kaart is vegan, wat deze koffiezaak extra uniek maakt.

  • Calle Antillano Campos 5
    Sevilla 41010
  • Website
  • Maandag en dinsdag: gesloten
    Woensdag: 09.00 – 14.30 uur
    Donderdag en vrijdag: 09.30 – 17.30 uur
    Zaterdag en zondag: 09.30 – 17.00 uur

Plácido y Grata

koffiebar van Plácido y Grata is onlangs bekroond met een Solete Repsol (culinaire onderscheiding van de Repsol-gids). Het café is gevestigd in het Plácido y Grata hotel in een statig herenhuis uit de late 19e eeuw. Je kunt hier genieten van het ambachtelijke brood van Pablo Conesa. Daarnaast serveert dit café lekkere zoete broodjes en natuurlijk heerlijke koffie!

  • Calle Monsalves, 4
    41001 Sevilla
  • Website
  • Maandag t/m zondag: 08.30 – 16.00 uur

Ofelia Bakery

Ben je niet zo dol op koffie, maar wel alle zoetigheden die erbij komen kijken? Dan is Ofelia Bakery een leuke optie. Je kunt hier terecht voor taartjes, cupcakes, cakepops, noem het maar op; en alles is ambachtelijk bereid (ze hebben ook veganistische opties!) Er zijn maar een paar plekjes binnen, maar mocht het vol zitten, dan kun je je zoete hapjes meenemen en op een gezellig pleintje opeten. Let op de openingstijden! Deze zijn namelijk op z’n Spaans. Spanjaarden eten het liefst zoet tussen lunch en diner, rond een uurtje of 6. Dit heet de ‘merienda’. Mocht je er liever wat vroeger, bijvoorbeeld ’s ochtends, smullen van een cupcake? Dan kun je hier het beste op zaterdag heen. Ook handig om te weten: ben je met kids in Sevilla of heb je zelf een niet al te grote trek? Ga dan voor de mini cupcakes!

Leuk weetje: de etalage verandert regelmatig van look. Rondom het logo worden bijvoorbeeld in de herfst regendruppeltjes geverfd, in februari hing de etalage vol met roze roosjes van crêpepapier.

  • Cuesta del Rosario 16B
    41004 Sevilla
  • Website
  • Maandag en zondag: gesloten
    Dinsdag t/m zaterdag: 09.30 – 13.30 uur en 16.30 – 20.00 uur

Tips

  • Volgens de locals drink je bij Cafetería Bambú de beste koffie van Sevilla. Helaas is deze spot wel eventjes uit het centrum gelegen. Mocht je er toevallig in de buurt verblijven of er in de buurt zijn, dan is dit café een aanrader voor ’n bakkie.
  • Wist je dat er meer dan 60 soorten koffie zijn? Hiervan kunnen er maar twee gebruikt worden voor een kopje koffie: Arabica en Robusta, vernoemd naar de plant waaraan de bomen groeien. Arabica wordt door zo’n 70% van de mensen gedronken, Robusta dus een stuk minder. Het grootste verschil? In Arabica koffie zit minder cafeïne.
  • Met de Nederlandse benamingen voor types koffie kom je niet altijd overal even ver. Gebruik de volgende Spaanse woordjes: Americano (zwarte koffie), Café solo (espresso), Cortado (sterk kopje koffie met scheut warme melk) of Café con leche (koffie verkeerd).
  • Meer zin in een alcoholische versnapering? Bekijk onze pagina over bars in Sevilla.