Cafés

Op zoek naar de beste koffie van Sevilla? Of gewoonweg een plek waar je even lekker kunt neerploffen voor een drankje (en eventueel met hapje)? Laat je dan inspireren door onze selectie van cafés in Sevilla: van een industrieel pand met heerlijke fauteuils tot een café waar je voor een cupcake (of iets anders lekker zoets) terecht kunt.

La Mercería Café Cultural

Op een steenworp van de bekende “Setas” (Metropol Parasol), zoals deze in de volksmond genoemd wordt, is La Mercería Café Cultural te vinden. Het café, dat in 2012 werd geopend, wil graag in de voetsporen treden van de klassieke literaire cafés uit de 19e en 20e eeuw, maar met een tintje 21e eeuw. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie met taart, maar ook voor een biertje of een ‘copa’ (cocktail/gin/rum/etc.), terwijl je van een live optreden geniet. Of sluit je even helemaal van de wereld af met een boek uit de bieb van La Mercería. Je zal je er helemaal thuis voelen. Net als de locals, die bij dit boekencafé komen om te kletsen, maar ook voor boekpresentaties, exposities, workshops en andere activiteiten.

Locatie
Calle Regina 10
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma van 16:00 – 22:00
Di t/m do van 09:00 – 14:00 en 16:00 – 22:00
Vrij van 09:00 – 02:00
Za van 10:00 – 02:00
Zo van 10:00 – 21:00

Virgin Coffee

In hetzelfde straatje als het culturele boekencafé is Virgin Coffee gelegen. Zij noemen zichzelf een ‘microtostador’, dit houdt als het ware in dat er een persoon de koffiebonen roostert met de hand op een ambachtelijke wijze. Zo is de koffie een delicatesse en niet gewoon ‘een product’. Er wordt dus niet gewoon koffie uit een pakje gehaald. De microtostador moet verstand hebben van de bonen: de afkomst, het klimaat, de grootte en dichtheid van de boon, de grond waar de boon is geoogst, de hoogte en het verwerkingsproces. Zoals je misschien al door hebt, gaat het er serieus aan toe bij Virgin Coffee.

De koffiebonen van Virgin komen allemaal van Arabica planten, van overal ter wereld. Zo kun je een kopje koffie met bonen uit Peru drinken, maar ook uit Ethiopië. Leuk weetje: aan de wanden bij Virgin Coffee hangt kunst, die ook nog eens te koop is! Geniet hier van een kop koffie met een lekker taartje. Vond je de koffie zo lekker? Je kunt hier ook zakken koffiebonen aanschaffen.

Locatie
Calle Regina 1
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 10:00 – 13:30 en 16:00 – 20:00
Gesloten op zondag

Ofelia Bakery

Ben je niet zo dol op koffie, maar wel alle zoetigheden die erbij komen kijken? Dan is Ofelia Bakery een leuke optie. Je kunt hier terecht voor taartjes, cupcakes, cakepops, noem het maar op; en alles is ambachtelijk bereid (ze hebben ook veganistische opties!) Er zijn maar een paar plekjes binnen, maar mocht het vol zitten, dan kun je je zoete hapjes meenemen en op een gezellig pleintje opeten. Let op de openingstijden! Deze zijn namelijk op z’n Spaans. Spanjaarden eten het liefst zoet tussen lunch en diner, rond een uurtje of 6. Dit heet de ‘merienda’. Mocht je er liever wat vroeger, bijvoorbeeld ’s ochtends, smullen van een cupcake? Dan kun je hier het beste op zaterdag heen. Ook handig om te weten: ben je met kids in Sevilla of heb je zelf een niet al te grote trek? Ga dan voor de mini cupcakes!

Leuk weetje: de etalage verandert regelmatig van look. Rondom het logo worden bijvoorbeeld in de herfst regendruppeltjes geverfd, in februari hing de etalage vol met roze roosjes van crêpepapier.

Locatie
Cuesta del Rosario 16B
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Di t/m vrij van 16:30 – 20:00
Za van 11:00 – 13:30
Gesloten op zon- en maandag

Tips

– Volgens de locals drink je bij Cafetería Bambú de beste koffie van Sevilla. Helaas is deze spot wel eventjes uit het centrum gelegen. Mocht je er toevallig in de buurt verblijven of er in de buurt zijn, dan is dit café een aanrader voor ’n bakkie.
– Wist je dat er meer dan 60 soorten koffie zijn? Hiervan kunnen er maar twee gebruikt worden voor een kopje koffie: Arabica en Robusta, vernoemd naar de plant waaraan de bomen groeien. Arabica wordt door zo’n 70% van de mensen gedronken, Robusta dus een stuk minder. Het grootste verschil? In Arabica koffie zit minder cafeïne.
– Met de Nederlandse benamingen voor types koffie kom je niet altijd overal even ver. Gebruik de volgende Spaanse woordjes: Americano (zwarte koffie), Café solo (espresso), Cortado (sterk kopje koffie met scheut warme melk) of Café con leche (koffie verkeerd).

Comments are closed.