10 geheimen van Sevilla

Verborgen steegjes, kleine details op monumenten en een verborgen stad. Geheimen heeft Sevilla zeker. Natuurlijk ben je tijdens je bezoek aan Sevilla benieuwd naar deze geheimen en wil je ze graag ontdekken. Daarom heeft Stralend Sevilla 10 geheimen van Sevilla op een rijtje gezet.

1. Een verborgen graf

Bij een bezoekje aan Sevilla mag de kathedraal natuurlijk niet worden overgeslagen. Vele reizigers bezoeken de kathedraal, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het graf van Christoffel Columbus er te vinden is. Een onderzoek wijst uit dat de overblijfselen overeenkomen met die van zijn zoon. Het graf bevindt zich onder de kathedraal.

2. Van boerenmarkt tot leukste feest van het jaar

Feria de Abril is een jaarlijks feest in Sevilla waarbij de lente gevierd wordt met feest, stierengevechten, eten & drinken en nog veel meer activiteiten. Dit feest is eeuwenoud en heel bekend in Sevilla. Grappig is, dat Feria de Abril eeuwen geleden ooit bedacht is als boerenmarkt door twee ondernemers.

3. Romeinse soldaten

Giralda (de toren bij de kathedraal), ook erg bekend in Sevilla, en echt een must see. Een klein detail bij La Giralda de Sevilla, in de muur zitten een aantal begrafenisstenen verstopt. De begrafenisstenen zijn van Romeinse soldaten en zijn afkomstig uit de oude Romeinse gebouwen die in Sevilla hebben gestaan.

4. Bekendheid op het gemeentehuis

Een leuk detail op het gemeentehuis van Sevilla. Ergens verstopt op de gevel is de Amerikaanse actrice Grace Kelly afgebeeld. De afbeelding is afgeleid van haar bezoek in 1996 en gemaakt door de beeldhouwer Manuel Echegoyán. De afbeelding is lastig te zien als je snel voorbij loopt, maar als je goed kijkt op de gevel aan de kant van het San Francisco plein zie je Grace Kelly.

5. Het vergeten paleis

De kronkelende straatjes in Santa Cruz met de leuke terrasjes, pleintjes en Joodse geschiedenis is onder vele reizigers bekend. Ook het paleis Alcázar en de Giralda in deze wijk zijn niet te missen. Wat vaak wel wordt gemist, maar juist heel bijzonder is, is het paleis Casa de los Pinelo. Het paleis is afkomstig uit de 16e eeuw en dient als vestiging voor de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Sevilla. De prachtige aankleding is in de sferen van de renaissance en de middeleeuwen. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op de website .

6. Monumenten onder de sterrenhemel

Overdag kan het (vooral zomers) heel erg warm zijn in Sevilla. Wat een geluk is het dan ook dat een aantal monumenten ook ’s nachts te bezoeken is. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld het paleis Alcázar in het licht van de maan te zien.

Hospital de la Caridad

Dit ziekenhuis in Sevilla heeft een hele belangrijke rol gespeeld tijdens de pestepidemie. Dit ziekenhuis is in nachtelijke sferen spookachtig en indrukwekkend om te zien. Tijdens de exclusieve nachtelijke bezoeken kan je ook een andere ruimte zien (die overdag dicht is), namelijk de crypt van Miguel de Mañara, de liefdadigheids held van Sevilla. De tours die ’s nachts worden gegeven zijn op een bepaalde data mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website.

Locatie
Calle Temprado 3
41001 Sevilla
Website

Prijs
Normaal ticket: €12
Geboren of woonachtig in Sevilla: €10

Real Alcázar

Dit paleis krijgt in het avondlicht een magische uitstraling en nog meer charme dan overdag. Dit paleis is ’s nachts te bezoeken, bijvoorbeeld tijdens concerten of een theaterroute. Het nachtelijke bezoek zal je aangenaam verrassen, bijvoorbeeld het zien van de fontein onder een prachtige sterrenhemel.

Locatie
Patio de Banderas (zonder nummer)
41004 Sevilla
Website

7. Geheime code in Sevilla

Verstopt op putdeksels, muren en in steegjes… Kijk eens goed om je heen in Sevilla en zoek naar het woord NO8DO. Dit is het motto van Sevilla en is eigenlijk een rebus. De 8 staat voor het Spaanse woord madeja, dit betekent ‘knot wol’ (op het plaatje zie je ook dat de 8 een stuk wol is). Als je het dan leest, staat er No madeja do, ‘No me ha dejado’ dit betekent zij (Sevilla) heeft mij niet verlaten. Dit motto is (zeggen ze) afkomstig van Alfonso X. Zijn zoon probeerde hem van de troon te stoten, maar de burgers steunden Alfonso X en verlaten hem niet. Het motto is overal terug te vinden in Sevilla. Kijk eens op de vlag van Sevilla en op verschillende monumenten, bijvoorbeeld op de grafsteen van Christoffel Columbus.

8. Filmlocatie midden in Sevilla

Zit jij ook vol ongeduld te wachten op het volgende seizoen van Game of Thrones? Helaas duurt dit nog even… Maar wist je dat seizoen 5 van Game of Thrones is opgenomen bij het paleis Real Acazár. Leuk om even te gaan kijken tijdens je bezoek aan Sevilla. Misschien herken je wel iets.

9. Verborgen stad

Het jaar 206 voor Christus, eeuwen geleden dus, werd de Romeinse stad Itálica opgericht. De oude stad bevindt zich op 15 minuten rijden van Sevilla en bevat opgravingen uit de Romeinse tijd, Romeinse mozaïeken en een amfitheater. Itálica was een hele belangrijke stad voor Sevilla en is voor een deel opgegraven (en dus te bezoeken).

Locatie
Avenida Extremadura 2
Santiponce

Openingstijden
Zomerperiode (1 april t/m 30 september)
Dinsdag t/m zaterdag 8.30-21.00 uur
Zondag en feestdagen: 9.00-15.00 uur

Winterperiode (1 oktober t/m 31 maart)
Dinsdag t/m zaterdag: 9.00-18.30 uur
Zondag en feestdagen: 10.00-16.00 uur

10. Relaxen in de chaos van de stad

Last but not least! Na een dag door de stad te hebben geslenterd even relaxen en tot rust komen? Dan is Aire de Sevilla de ultieme plek. Dit Arabische badhuis heeft verschillende baden, massages en een stoombad. 90 minuten lang mag je alles uitproberen. Aire de Sevilla ligt verstopt in een van de steegjes in het centrum en is moeilijk te vinden. Gelukkig hebben wij het adres en de website.

Locatie
Calle Aire 15
41004 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 9.00-22.30 uur

Comments are closed.