Museo del baile flamenco

Het is ook eigenlijk niet te missen; een flamenco museum in Sevilla! Als je een reisje naar Andalusië hebt geboekt is het je vast niet ontgaan; de flamenco. In dit museum kom je meer te weten over de flamenco en het museum biedt je de mogelijkheid om een flamenco optreden live mee te maken!

Het museum

Museo del baile flamenco is een museum waar alle aspecten van flamenco bij elkaar komen: het dansen, zingen en gitaar. Het is een museum waar alle aspecten een belevenis op zich zijn. Het is zelfs mogelijk om een flamenco show live mee te maken. Museo del baile flamenco wordt gefinancierd en ondersteund door de beroemde flamenco danseres Christina Hoyos. Het gebouw op zich is al de moeite waard om even een kijkje te nemen. Dit gebouw komt uit de achttiende eeuw en hier heeft ooit een Romeinse tempel gestaan. Verschillende details van die tijd zijn nog altijd te zien in het museum. De muren van het museum zijn om een urn heen gebouwd. Het bijzondere is dat om vrede en begrip te creeëren, de Bijbel, de Koran, de Talmoed en Indiaanse geschriften, simbool staan voor vrede en begrip.

Permanente collectie

Tot de permanente collectie in het museum behoren verschillende schilderijen en foto´s. Verschillende kunstenaars die de eer hebben om bij de permanente collectie te staan zijn:
– Pedro Moreno
– Willy
– Jean Lamouroux

Tijdelijke collectie

Bij de tijdelijke collectie van het Museo del baile flamenco komt ook heel wat diversiteit voorbij. Verschillende kunstenaars uiten op hun eigen manier de sensatie van flamenco. De verschillende kunstenaars en fotografen die weleens werk bij de tijdelijke collectie hebben getoond zijn onder andere:

– Miguel Alcala
– Vincente Escudero
– Mahyar Dabir
– Maria Cecilia Camozzi
– Toni White
– Manuel Chabrera

Praktische informatie

Zie jij een bezoekje aan het flamenco museum wel zitten? Hieronder vind je meer informatie over de entreeprijzen, openingstijden en de website.

Prijs

Museum
Volwassenen: € 10
Senioren en studenten: € 8
Kinderen:€ 6

Flamenco optreden
Volwassenen: € 20
Senioren en studenten: € 14
Kinderen: € 12

Museum + flamenco optreden
Volwassenen: € 24
Senioren en studenten: € 18
Kinderen: € 15

Openingstijden

Museum
Elke dag van het jaar, inclusief feestdagen: 10:00 – 19:00
Flamenco optreden
Elke dag van het jaar: 19:00 – 20:00

Locatie en website

Museo del baile flamenco
Calle de Manuel Rojas Marcos, 3
41004 Sevilla
Website

Tips

• Handig om te weten, de website is ook in het Nederlands beschikbaar.
• Als je een combinatie ticket hebt gekocht, bezoek dan het museum voor het optreden!

Comments are closed.