Flamenco Bars

Volop genieten van een flamenco optreden in een gezellige flamenco bar, dan ben je in Sevilla zeker aan het juiste adres. Hieronder vind je een overzicht van knusse en kleine barretjes waar onverwacht een flamenco optreden kan plaatsvinden tot drukke bekende flamenco bars waar je regelmatig spectaculaire flamenco optredens kan meemaken. In de meeste bars is de entree gratis, maar moet je wel verplicht een drankje nemen.

Banner1RondreisAndalusie

• Casa Anselma

In dit kleine barretje kun je een prachtige avond beleven. Je zit dicht op elkaar en de leuke en lieve met de hand geschilderde tafeltjes maken het intiem en knus. Let er wel op dat er plotseling hevig gedanst en meegezongen kan worden…

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 23.30 – 04.00
Zondag: Gesloten

Locatie:
Calle Pagés del Corro 49
41010 Sevilla

• La Carboneria

Dit is misschien wel de meest populaire flamenco bar van Sevilla en is in bijna alle reisgidsen te vinden. Vroeger was deze bar een open huis, een plaats waar iedereen bij elkaar kwam om bijvoorbeeld te vergaderen. Nu komen er verschillende artiesten en mede door de mooie akoestiek, foto´s en schilderijen heerst er een goede sfeer. Als je binnenkomt, word je meteen naar achteren getrokken, aangezien je daar de flamenco muziek vandaan hoort komen.

Openingstijden:
Elke dag geopend van 20.00 – 02.00

Locatie:
Calle Levíes 18
41004 Sevilla

• La Taberna

La Taberna is een bar waar je met een drankje kunt genieten van geïmproviseerde flamenco. Hier spelen de echte sevillanas en waar deze bar zich in onderscheidt is dat het hier vooral draait om de zang tijdens het uitvoeren van flamenco.

Openingstijden:
Elke dag geopend van 16.00 – 02.00

Locatie:
Calle Duarte 3
41010 Sevilla

• Lola de los Reyes

Vandaag de dag is Lola de Los Reyes een authentieke bar in Sevilla. Flamenco leeft hier en de zangers maken geen gebruik van een microfoon. Er hangt een losse sfeer en iets wat erg leuk is, is dat artiesten vaak even langs lopen, een optreden weggeven en daarna weer vertrekken. Lola, eigenaresse en een bekendheid in de flamencowereld, vindt het zelf trouwens ook niet erg om op een gezellige avond samen met haar man op te treden!

Openingstijden:
Donderdag t/m zaterdag vanaf 23.30

Locatie:
Avenida Blas infante 6
41011 Sevilla
Website

• Lo Nuestro

Lo Nuestro ligt aan de Calle Betis, een van de betere uitgaansstraten van Sevilla en het ligt ook nog eens prachtig aan de rivier. Als je tijdens het uitgaan even klaar bent met alle clubs en pubs, is Lo Nuestro perfect voor de afwisseling van de standaard uitgaansavond.

Openingstijden:
Elke dag geopend van 22.00 – 4.00

Locatie:
Calle Betis 31
41010 Sevilla

• Taberna Flamenca

Korte flamenco optredens onder begeleiding van een zingende gitarist, daar staat Taberna Flamenca bekend om. Het ligt in het noorden van het centrum en je kunt er ook tapas eten. Als je daarheen gaat, ben dan niet bang om ook hun heerlijk gerookte vleeswaren te proberen.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 13.00 – 4.00
Zondags gesloten

Locatie:
Calle Arce 11
41001 Sevilla

• El Rejoneo

Live-optredens, veel kunst, flamenco, zang en dat allemaal in een kleine ruimte. De sfeer is hier altijd erg gezellig en intiem. Iedereen, jong en oud, stem of geen stem, mag uit volle borst meezingen met de liedjes.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag vanaf 23.00

Locatie:
Calle Betis 31
41010 Sevilla

Tips:

• Aangezien flamenco oorspronkelijk van de zigeuners komt die pas laat na het werk bij elkaar kwamen, is deze traditie eigenlijk doorgezet en beginnen de flamenco shows wat later op de avond. De meeste shows beginnen tussen 23.00 en 00.00.
• Er zijn nog meer flamenco bars verspreid over Sevilla, dus je kunt altijd aan een echte Sevilliaan vragen waar de leukste dichtstbijzijnde flamenco bar is!
• Veel bars hebben geen eigen website, maar gebruiken een Facebook pagina om je op de hoogte te houden van bijvoorbeeld speciale avonden.

Comments are closed.