Winkelstraten

Je kan een stad op geen andere manier beter ontdekken dan te voet, slenterend door de straten… En nergens kan dit beter dan in de winkelstraten van Sevilla. De historische stad heeft veel te bieden met zijn kleine kronkelstraatjes waar je leuke kleine winkeltjes kunt ontdekken, maar ook buiten het centrum is er genoeg te winkelen. Wij van Stralend Sevilla hebben de leukste winkelstraten voor je op een rij gezet.

Calle Velázquez en de Calle Tetuán

De straat Calle Velázquez ligt in de wijk ´Casco Antiguo´ (´Oude Stad´). In deze straat vind je veel winkels van meerdere verdiepingen hoog, vaak zo´n drie tot vijf. In deze straat zijn alleen voetgangers toegestaan en dus de perfecte spot om lekker rustig rond te lopen en ongestoord te winkelen. De Calle Velázquez en loopt door in de Calle Tetuán en samen vormen ze één lange winkelstraat. In deze straten vindt je veel grote namen, zowel Spaanse als internationale. Bijvoorbeeld Zara, Pimkie, Massimo Dutti en Calzedonia, maar er zitten ook kleinere Spaanse winkels. Vergeet hier niet af en toe een zijstraatje in te slaan. Juist hier vind je de onbekende, kleine winkeltjes waar je de mooiste herinneringen aan je vakantie kunt kopen.

Calle Asunción

In de wijk Los Remedios, zuidelijk ten opzichte van Triana, vind je de Calle Asunción. Dit is de hoofdstraat van de wijk en een superleuke winkelstraat met bekende merken zoals Zara, Pull and Bear en Bijoux Brigitte, maar ook in Nederland minder bekende merken zoals Bimba y Lola, Cherubina (dit is een echte aanrader; hier hebben ze werkelijk alle soorten hoofdversieringen) of de lingeriewinkel Women´s Secret. Er zit ook een supermarkt, wat handig is als je tijdens het shoppen dorst krijgt van het lopen. Deze straat vind je tussen de Plaza de Cuba en het terrein van de Feria de Abril, dat eigenlijk één keer per jaar werkelijk gebruikt wordt: tijdens de Feria. Fijn: ook Calle Asunción is verboden voor auto´s, dus je kunt heerlijk ongestoord rondslenteren.

Calle Sierpes

De Calle Sierpes is een lange winkeltraat in het centrum van Sevilla, die van de Calle Campana tot aan de Plaza de San Fransisco loopt. Calle Sierpes is een van de belangrijkste winkelstraten van Sevilla. Voordat het een straat was, was het onderdeel van de rivier Guadalquivir. Hier zit Swarovski, het Spaanse merk El Ganso, l´Occitane en Guess. Het is een winkelstraat waar je niet alleen winkels zult vinden, maar ook veel cafés en ´tabernas´ en er is bijvoorbeeld ook een speelhal. Er zijn in de straat veel straatartiesten te zien zoals muzikanten, schilders, ´estatuas humanas´ (menselijke beelden) en ´mimos´ (mimespeler). Leuk om te weten: vroeger zat aan het einde van de straat de koninklijke gevangenis van Sevilla (La Cárcel Real de Sevilla), waar de beroemde schrijver Miguel de Cervantes gevangen gezeten heeft.

Calle San Jacinto

Calle San Jacinto ligt in het hart van de wijk Triana en begint bij de Puente de Isabel II en loopt door tot in het centrum van de wijk. Sommige delen van deze straat zijn alleen voetgangersgebied, in andere delen zijn er ook auto´s en fietsers toegestaan. Er zit een Zara in de straat, maar verder vind je hier niet veel grote merken, dus het is een aanrader als je nieuwe dingen wil ontdekken. De gebouwen in deze straat variëren in zowel uiterlijk als grootte. De meeste winkels beslaan zo´n 3 tot 5 verdiepingen. Aan het einde van deze straat zit ook het postkantoor (Correos), handig voor als je een kaartje naar het thuisfront wilt sturen. Tip: aan het begin van de straat, naast de brug, is de Mercado de Triana. Een absolute aanrader en leuk om te combineren met een middagje winkelen in de Calle San Jacinto.

Comments are closed.