Taxi

Een makkelijke manier om je te verplaatsen in Sevilla is met de taxi. Het is in Spanje ook veel gebruikelijker om een taxi te nemen dan in Nederland. De kosten voor de taxi zijn in vergelijking met Nederland ook vaak wat lager! De belangrijkste informatie over de taxi in Sevilla is op deze pagina te lezen.

Vliegveld

Als je aankomt in Sevilla met je bagage zijn er verschillende opties qua vervoer maar de makkelijkste optie is om een taxi te nemen. De duur van de rit naar het centrum is ongeveer 15-20 minuutjes. Het mooie aan Sevilla is dat de taxi’s vaste tarieven hebben voor het vliegveld naar het centrum. Je hoeft je dus niet druk te maken met onderhandelen!

Tarieven van vliegveld naar centrum:
Maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 21:00: € 21,25 enkele reis
Zaterdag, zondag, feestdagen en na 21:00: € 23,70 enkele reis

Reizen door het centrum van Sevilla

Van de ene plek in het centrum naar de andere, kun je natuurlijk ook prima een taxi pakken. Het is erg makkelijk om even een taxi aan te houden op straat. De taxi’s hebben op het dak een groen licht als deze vrij is. Je steekt gewoon je hand op als je een taxi ziet en de taxi zal stoppen als hij vrij is. Je kan ook naar de vaste standplaatsen gaan. Deze bevinden zich vooral op de drukke locaties in de stad. Op de hieronder genoemde locaties vind je bijna altijd wel een taxi.

– Plaza Alfalfa
– Plaza de Cuba
– Plaza del Duque
– Plaza Nueva
– Plaza de la Encarnación

Tarieven voor de taxi binnen het centrum:
Maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 21:00: Een starttarief van € 1,22 en per kilometer € 0,85 cent.
Zaterdag, zondag, feestdagen en na 21:00 : Een starttarief van € 1,49 en per kilometer € 1,04 cent
Voor korte afstanden betaal je gemiddeld ongeveer € 5 euro.

Meer informatie

Voor de website van taxibedrijf Sevilla, klik hier.
Je kan een taxi bestellen via dit telefoonnummer: (0034 ) 95 46 22 222

Tips

– Handig voor de mannen om in gedachte te houden, mocht je vaak veel spullen in je broekzak stoppen (mobiel, sleutels, portemonnee), let er dan op dat deze spullen niet allemaal ongemerkt uit je broekzak vallen in de taxi.
– Zeker met bijvoorbeeld 4 personen, kan het soms zelfs bijna goedkoper zijn om een taxi te nemen dan de bus.

Comments are closed.