Barrio Isla de la Cartuja

Isla de la Cartuja bevindt zich tussen twee gedeeltes van de rivier (in het midden van twee armen) en is een vrij nieuwe wijk. Het wordt gezien als eiland, maar technisch gezien is dit niet zo, omdat het geheel omringd is door water. De wijk loopt vanaf de brug Puente del Cristo de la Expiración tot aan la Ronda Super-norte Deze wijk is een stuk rustiger dan de rest van Sevilla en heeft een aantal bezienswaardigheden. Isla de la Cartuja hoort bij het discrict Triana.

Het klooster

Isla de la Cartuja heeft zijn naam te danken aan het klooster Real Monasterio de Santa María de las Cuevas, ook wel Monasterio de La Cartuja genoemd. Het klooster is opgericht in 1399 en gaf onder andere onderdak aan Christoffer Columbus. In de 19e eeuw werd het klooster gekocht door een Engelsman die het heeft omgebouwd tot een aardewerkfabriek. In 1992 werd het ook gebruikt als paviljoen voor de wereldexpositie. Het klooster is sinds 1997 naast de keramiekfabriek ook een plek voor het Andalusische Centrum voor Hedendaagse Kunst en de rector van de internationale Universiteit van Andalusië heeft hier haar kantoor.

Expo

Sinds 1992 staat de wijk ook wel bekend als Expo. Dit komt door de wereldexpositie die hier gehouden is van 20 april tot 12 oktober in 1992. Het thema van de Expo was ‘het tijdperk van de ontdekkingen’. Dit thema is gekozen, omdat het in 1992 precies 500 jaar geleden was dat Columbus zijn reis plande en Amerika ontdekte vanuit Sevilla. Het klooster in Isla de la Cartuja was in deze tijd ook erg belangrijk, dit was namelijk de verblijfplaats van Columbus toen hij zijn reis plande.

Speciaal voor de Expo werden er een aantal bezienswaardigheden gebouwd. Bijvoorbeeld de ‘Puente del Alamillo’ en ‘Puente de la Barqueta’, maar tijdens de expositie werden ook het treinstation en het Olympisch stadion gebouwd. Er werd zelfs een parfum ontworpen genaamd Agua de Sevilla. Wist je dat de El Puente del Alamilo ter inspiratie werd gebruikt tijdens het bouwen van de Erasmusbrug in Rotterdam?

Naast het klooster zijn er nog meer plekken gebruikt als paviljoen tijdens de Expo, namelijk
een Canadees paviljoen, het Paviljoen van Marokko, het Koeweit Paviljoen, het Paviljoen van Chili (deze is gemaakt van hout) en het Monaco Paviljoen. Het Monaco Paviljoen is erg bijzonder door zijn aquarium met onderwater gangen en tunnels.

Isla Mágica

Ben je met de kids op vakantie en hebben zij zin in iets anders dan alle bezienswaardigheden dan is Isla Mágica een aanrader. Isla Mágica is een kinderpretpark in de wijk Isla de la Cartuja. Het pretpark heeft verschillende attracties en een waterpark. Isla Mágica is verdeeld in verschillende stukken met allemaal een ander thema, van Puerto de Indias tot La Guardia de los Piratas. Het park neemt je mee terug in de 16e eeuw en is een aanrader voor jong en oud.

Kijk voor de prijs en openingstijden op de website

Locatie
Pabellón de, Isla de la Cartuja, Camino de los Descubrimientos (zonder nummer)
41092 Sevilla

Torre Schindler

De Schindler toren is ook speciaal gebouw voor de Expo in 1992 en staat langs de
Guadalquivir. Vanuit het puntje van de toren heb je prachtig uitzicht over de rivier en Sevilla. De toren is gebouwd door Guillermo Vázquez Consuegra. In de Torre Schindler vind je Pabellon de la Navegacion, dit museum vertelt je alles over de zeevaart geschiedenis op een interactieve manier. Lees op de pagina Pabellon de la Navegacion meer over dit museum.

Hotels

Barceló Sevilla Renacimiento – €99 per nacht

Passend bij deze wijk is dit moderne hotel met alle luxe binnen handbereik. Het vijfsterrenhotel ligt op vijf minuutjes rijden van het centrum en op slechts 200 meter van het attractiepark Isla Mágica. Leuk! Het hotel heeft in de zomer de inrichting afgestemd op een thema en er is een amusementsprogramma. Met een uitgebreide keuken kun je hier genieten van een heerlijk ontbijt en je kunt de dag beginnen met een duik in het buitenzwembad. De kamers hebben een moderne inrichting en zijn erg ruim opgezet.

Locatie
Alvaro Alonso Barba (zonder nummer)
41092 Sevilla
Website

Eurostars Torre Sevilla – €190 per nacht

Ook dit hotel heeft een moderne inrichting, maar met een aantal Spaanse details. Dit hotel bevindt zich op de bovenste dertien verdiepingen van de hoogste wolkenkrabber in Andalusië en is op vijftien minuutjes loopafstand van het bruisende centrum van Sevilla. Het hotel is van alle faciliteiten voorzien en biedt een prachtig uitzicht over Sevilla.

Locatie
Calle Gonzalo Jimenez de Quesada 2
41092 Sevilla
Website

Comments are closed.