Mercado de Triana

Deze gezellige overdekte markthal vind je, zoals de naam al doet vermoeden, in de wijk Triana. De typische Spaanse Mercado de Triana ligt in het hart van de wijk en grenst aan de Trianabrug, de brug waarmee je de wijk bereikt. Zin in heerlijk vers fruit, ambachtelijke vleeswaren, een speciaal biertje of haal je graag een maaltijd af? Het kan er allemaal! Je vindt er zelfs een schattig restaurantje waar je oesters kunt eten en ergens anders kun je een flamencoshow bekijken. Het is een veelzijdige markt die volgens ons ongetwijfeld bij een bezoek aan Sevilla hoort.

Anders nog iets?

Brood, gebak, kruiden, zeevruchten of een vers geperst sapje. Dat is slechts een kleine opsomming van de variatie aan lekkernijen die je er kunt scoren. De Spanjaarden komen er graag om tapas te eten, maar behalve etenswaren kun je in de Mercado de Triana ook bloemen en souvenirs kopen. Daarnaast kun je er op meerdere dagen een flamencoshow bekijken in een klein theater. De show wordt doorgaans om 13:00 gegeven, dus neem vooral een kijkje als je op dat tijdstip in de buurt bent! Kijk op de Website voor de per maand wisselende data en tijden.

Even bijkomen

Heb je zin om een momentje de voeten te laten rusten? Plof dan neer bij één van de barretjes en restaurantjes gelegen in de voedselmarkt, bijvoorbeeld:
Donde Juan Carlos | Dit hippe barretje serveert zowel koffie als verschillende soorten gin-tonics.
Arrocería Otalola | Traditionele paella. Meer hoeven we toch niet te zeggen?
Tapincho, vinos y tapas | Vlees van de houtskoolgril, ambachtelijke kroketjes of tapas, en dat onder het genot van een glas goede wijn of een koud biertje. Mmm!

Welke wijk?

De markt ligt in Triana. Deze wijk ligt bijna geheel omringd door de rivier Guadalquivir en staat van oudsher bekend als een zigeunerwijk. De zigeuners zijn hier echter sinds 1970 niet meer welkom. In Triana vind je naast de markthal gezellige winkeltjes en straatjes, zoals de Calle Betis. Tevens kun je de prachtige kerk van Santa Anna bezoeken of smullen van een heerlijk visje op het terras. Lees wat je nog meer in dze wijk kunt ontdekken hier!

Wist je dat…

Mercado de Triana is meerdere malen opgeknapt en gemoderniseerd, waaronder in 1992 naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Sevilla. Toch kun je zowel aan de binnen- als aan de buitenkant aardewerken details en delen van de oude stadsmuur en ontdekken. Eén van de lange zijden van de rechthoekige markt grenst aan de Guadalquivir rivier. De markt heeft drie hoofdingangen en ligt bij de levendige straten Calle San Jacinto, Betis en Castilla.

Locatie
Calle San Jorge 6
41010 Sevilla
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 9:00 – 15:00

Tips

• Combineer een bezoek aan de markt met winkelen in de gezellige winkelstraat Calle San Jacinto.
• Wil je nog meer markten bezoeken in Sevilla, bijvoorbeeld een vlooienmarkt of een markt vol ecologische en lokale producten? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina.

Comments are closed.