Bezienswaardigheden

Sevilla kent vele bezienswaardigheden in de verschillende districten. Van eeuwenoud tot super modern, Sevilla biedt het allemaal. Om te zorgen dat je tijdens je tripje niks overslaat, heeft Stralend Sevila een overzicht gemaakt van alle bezienswaardigheden in Sevilla.

Top 10 bezienswaardigheden

Een weekendje Sevilla gepland en nét te weinig tijd om alles te zien? Bekijk dan onze pagina met de top 10 bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn voordat je Sevilla weer verlaat. Bekijk de top 10 hier .

Basilica de la Macarena

De Basilica de la Macarena staat er sinds 1949 en is erg speciaal voor de Sevillianen. Dit omdat in de basiliek het beeld van de heilige maagd staat, ook wel María Santísima de la Esperanza Macarena genoemd. Dit bijzondere beeld uit de 17e eeuw wordt ieder jaar tijdens de heilige week van Sevilla (Semana Santa) naar de kathedraal gedragen. Bij de basiliek vind je ook de voormalige stadspoort ‘Puerta la Macarena’. Dit was de stadspoort naar het noorden van de stad. Meer informatie en de locatie van de basiliek vind je op deze pagina .

Casa de Pilatos

Het Andalusische paleis Casa de Pilatos wordt gezien als een van de mooiste paleizen van Sevilla en dat is niet voor niks. De prachtige tuin eromheen en de mix van de Italiaanse renaissance en Spaanse Múdejar stijl geven het zijn unieke uitstraling. Neem voor meer informatie een kijkje op deze pagina .

Kathedraal & Giralda

Een must see van Sevilla is toch wel de kathedraal met een minaret als toren. Deze kathedraal behoort tot een van de grootste kerken van Europa en is gebouwd in de 15e eeuw. De kathedraal kan zelfs per paard beklommen worden. Benieuwd hoe? Kijk dan op deze pagina .

Metropol Parasol

Midden op Plaza de la Encarnación vind je de grootste houten constructie van de wereld, namelijk de Metropol Parasol. De bouw van de Metropol Parasol is in 2011 afgerond en heeft de bijnaam Las Setas. Dit betekent de paddenstoelen en als je de constructie ziet, begrijp je meteen waarom. Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina.

Plaza de España

Dit prachtige plein vol mozaïek, bruggetjes en pilaren is een hele bekende in Sevilla. Midden in het Parcque de María Louisa kun je in het zonnetje genieten op dit plein. Maak een ritje in de koets of huur een bootje. Het plein is bezaaid met azulejos, dit zijn geverfde keramieken tegeltjes in de leukste kleuren. Klik hier voor meer informatie over Plaza de España.

Plaza de Toros

Van marktplaats en ontmoetingsplek voor handels- en koopmannen naar prachtige arena voor stierengevechten, dat is Plaza de Toros. De torens en de mozaïek maken de arena uniek en hierdoor wordt hij beschouwd als een van de mooiste arena’s. Het stierenvechten is een eeuwenoude tradite die nog steeds wordt voortgezet. Vanaf oktober zijn er de meeste stierengevechten te zien. Voor meer informatie over de arena klik hier.

Real Alcázar

Een van de oudste paleizen van Europa én nog steeds in gebruik, dat is Real Alcázar. Het paleis heeft unieke details, is prachtig afgewerkt en zeker de moeite waard voor een bezoekje. De tuinen die bij het paleis horen zijn in verschillende stijlen en geven je een momentje om tot rust te komen van de drukke stad. Meer informatie over Real Alcázar vind je hier .

Torre del Oro

Torre del Oro, ook wel toren van goud, vind je langs de rivier Canal de Alfonso XIII. Deze toren bestaat uit drie delen die op verschillende momenten zijn gebouwd. De naam gouden toren komt door de gouden gloed die de toren afgeeft op de rivier. Meer informatie over Torrel del Oro vind je op deze pagina .

Comments are closed.