Studentenleven

Ga je nu tijdelijk of voor langere tijd stage lopen of studeren in Sevilla? Dan is het wel zo handig om alvast een beetje voorbereid op reis te gaan! Hieronder zijn een aantal goede, leuke en handige tips over het studentenleven in Sevilla voor je op een rijtje gezet…

Spaans leren?

Als je graag Spaans wilt leren of gewoon een gezellige avond wilt hebben, dan zijn er een aantal bars waar ze ‘intercambios’ organiseren. Er zijn erg veel Spanjaarden die graag een woordje Engels willen leren en door met elkaar te praten en zo te oefenen, kun je op deze manier veel van elkaar leren onder het genot van een drankje. Een voorbeeld van zo’n bar is:

Coffee Corner
Locatie:
Calle Presidente Cárdenas
41013 Sevilla

Wanneer: elke maandag om 20:30
Website

Bar Sala Garufa
Locatie:
Calle Jiménez aranda, 5
41018 Sevilla

Wanneer: elke dinsdag om 20:30
Facebook

Uitgaansgelegenheden

Als je een student bent in Sevilla, dan zijn er ontzettend veel uitgaansgelegenheden verspreid over de hele stad. Een bekende uitgaansstraat is Calle Betis en ligt aan de rivier. Hier zijn veel bars en clubs waar je bijvoorbeeld shotjes voor €1,- kan kopen en zijn er bars die populair zijn onder de internationale studenten.

Bar Utopia
Bar Utopia is een erg leuke bar om te beginnen en waar de muziek niet te hard staat. Hier komen veel internationale studenten heen en ontmoet je snel leuke mensen. Ze draaien er muziek uit 1970 en ’80 en er hangen allemaal cover foto’s aan de muur.

Locatie:
Alameda de Hércules

Entrée: gratis

Funclub
Een bekende pub waar voornamelijk rock, techno en funk wordt gedraaid. Er komen veel internationale studenten en je kunt hier heerlijk dansen en nieuwe mensen ontmoeten.

Locatie:
Alameda de Hércules

Entrée: gratis

Santuario Club
In Santuario Club worden altijd grote feesten georganiseerd voor Erasmus studenten. Er komen vaak internationale dj’s en er zijn bijvoorbeeld thema feesten!

Locatie:
Calle Cuesta del Rosario, 12 (Plaza Alfalfa)

Entrée: €1,- tot 1:30 inclusief een shotje
€5,- na 1:30 inclusief een biertje

Wanneer: elke dinsdag

Goedkoop eten

In Sevilla zijn er ontzetted veel cafés waar je super goedkoop kunt eten. Zo kun je meestal al voor ongeveer €3- een groot stuk brood met paté of bijvoorbeeld tomatensalsa (een soort bruschetta) en een glas jus d’orange krijgen als ontbijt of lunch. Ook zijn er genoeg restaurants te vinden waar ze tapas onder de €2,- verkopen en deze zijn vaak ook nog eens groter dan de standaard tapas. Een aantal voorbeelden hiervan:

Los Coloniales
Grote porties tapas voor weinig geld hier. De tapas zijn hier onder de €2,- en er is voor ieder wat wils. Door al deze factoren is dit restaurant de laatste jaren erg populair geworden, dus je moet wel een beetje op tijd zijn om een tafeltje te bemachtigen! Naast tapas hebben ze ook nog salades en grotere maaltijden…

Voorbeeldjes van de tapas:
Solomillo al Whisky (entrecote)
Pechuga de Pollo con Salsa de Almendras (kip)
Cruijente de Berenjenas con Salmorejo o miel (krokante aubergine)

Locatie:
Plaza Cristo De Burgos, 19
41003 Sevilla

Bodega Santa Cruz
Bij Bodega Santa Cruz kun je tapas eten voor minder dan €2,- en het ligt midden in het centrum! Ze hebben verschillende soorten vis en vlees tapas en als je er bent moet je ook eens de warme montaditos nemen. Montadito de pringá is een echte aanrader en een tapa de tortilitas de bacalao is ook erg geliefd.. Verder hebben ze ook lekker salades en grotere gerechten!

Locatie:
Calle de Rodrigo Caro, 1A
41004 Sevilla

100 Montaditos
Deze broodjeszaak is erg bekend en populair overal in Spanje. Je kunt hier allerlei broodjes, friet, olijven en salades krijgen tussen de €1,- en €2,50. Maar let op, want op woensdag en zondag is alles €1! Ze zitten op verschillende plekken in Sevilla en kijk hier voor een overzicht waar je ze allemaal kunt vinden.

Goedkope simkaarten

Als je voor een langere tijd in Sevilla blijft, kunnen de kosten hoog oplopen als je blijft bellen met je Nederlandse nummer. Daarom is het verstandig om een nieuwe Spaanse simkaart te kopen, zodat je gemakkelijk en goedkoper uit bent! Kijk even bij de volgende providers, deze zijn over het algemeen goedkoop:

Happy Movil
Simyo
Yoigo

Als je graag je Nederlandse en een Spaans nummer wilt gebruiken of je huidige telefoon is niet simlock vrij, dan is er ook nog de mogelijkheid om een los toestel met een nieuwe simkaart te kopen. Hier zit vaak ook al beltegoed op en is ook een erg goedkope oplossing! Er zijn verschillende telefoonwinkels waar je dit kunt regelen, bijvoorbeeld bij de Phonehouse . Hier kun je meestal voor €20,- een nieuwe telefoon met beltegoed kopen.
Kijk op Phonehouse Winkels voor een overzicht van alle winkels in Sevilla.

Fietsen

Wil je graag een fiets tot je beschikking hebben in de tijd dat je in Sevilla zit? Dan kun je er eentje kopen, je kunt er een huren, of je kunt je aanmelden bij Sevici! Kijk voor dit fietsensysteem bij Sevici…

Tips

– Wil je op de hoogte blijven van alle evenementen en feesten, kijk dan op Erasmus evenemenenten.
– Op discotheken staan nog meer leuke uitgaansgelegenheden waar erg veel internationale studenten heen gaan!

Comments are closed.