Barrio Alameda

Barrio Alameda is een gezellige wijk met rustieke omgeving en heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals de Metropol Parasol. In deze wijk heb je fijne plekjes om te relaxen en de Spaanse sferen te proeven. De wijk Alameda bevindt zich in het centrum van Sevilla. Op deze pagina lees je meer informatie over deze wijk.

La Alameda de Hércules

La Alameda de Hércules is een openbare tuin gelegen in de wijk Alameda. Deze tuin is afkomstig uit 1574 en is hierdoor de oudste openbare tuin van Europa. De tuin heeft een bohemian stijl, een relaxte uitstraling en laat je tot rust komen in de drukke stad Sevilla. Bij de tuin hoort het bekende plein La Alameda waar je verschillende gezellige terrassen hebt om wat te drinken.

Casa de las Sirenas

Ook een belangrijke bezienswaardigheid in de wijk Alameda, Casa de las Sirenas. Dit gemeentelijke gebouw biedt tentoonstellingen, cursussen, workshop en andere culturele activiteiten. Casa de las Sirenas vind je in de tuin La Alameda de Hércules.

Metropol Parasol

Een welbekende bezienswaardigheid van Sevilla, Metropol Parasol. Dit grote houten bouwwerk bevindt zich midden in de wijk Alameda op Plaza de la Encarnación en biedt uitzicht over heel Sevilla. De houten constructie wordt ook wel Las Setas genoemd, wat letterlijk vertaald de paddenstoelen betekent. Deze bijnaam is gekomen door het uiterlijk van de Metropol Parasol. Dit lijken namelijk net zes paddenstoelen. In de Metropol Parasol vind je ook de Mercado de la Encarnacíon. Hier kun je terecht voor verse groente en fruit. Meer informatie over Metropol Parasol vind je hier .

Plaza la Encarnacíon

Plaza la Encarnacíon is het centrale plein in de wijk Alameda. De naam van het plein is afkomstig van het klooster de la Encarnación, deze stond op de plek van het plein. In 1587 heeft het bestuur van de stad het klooster opgekocht waarna deze in de 19e eeuw is gesloopt. In deze tijd werd er een markt gebouwd, verspreid over drie straten, maar de markt werd in 1973 alweer gesloopt. De sloop kwam door de slechte staat. Tot aan 2004 is het plein een parkeerplaats geweest tot er een wedstrijd kwam voor een architectonisch bouwwerk. Dit was het jaar waarin de Metropol Parasol op het plein kwam te staan. Naast de Metropol Parasol zijn er op het plein verschillende terrasjes en hangt er een gezellige sfeer.

Eten & drinken

Salsamento

Dit hippe eenmanszaakje heeft de lekkerste lokale tapas, maar ook vanuit andere hoeken in Spanje. De moderne inrichting heeft een Spaans tintje door de grote hampoten aan de muur en de lekkere kaasjes en hammetjes op de menukaart. Het vriendelijke personeel helpt je graag met je keuze! Tip! Ga voor een lekker biertje of wijntje met de huisgemaakte pikante chorizo.

Locatie
Calle Jerónimo Hernández 19
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 13.00-16.00 uur en 20.00-0.00 uur
Zondag: 13.00-16.00 uur

La Cacharreria

Dit café ligt verstopt in een gezellig straatje in de wijk Alameda. Je kunt hier terecht voor de lekkerste ontbijtjes, zoals een verse belegde bagel. De authentieke Spaanse inrichting passen perfect bij de stad Sevilla en ook de leuke decoratie aan de muur geven het café sfeer. Naast een ontbijt kun je hier in de middag of avond ook terecht voor een koud biertje met wat tapas erbij.

Locatie
Calle Regina 14
41003 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8.30-22.00 uur
Vrijdag: 8.30-3.00 uur
Zaterdag: 9.00-3.00 uur
Zondag: 10.00-21.00 uur

Duo tapas

Van nacho’s tot een lekker kaasje en de lekkerste desserts. Bij Duo Tapas vind je alle soorten tapas op de kaart samen met een lekker glas wijn. De gezellige inrichting van Duo Tapas zorgen voor een goede sfeer en ook het personeel helpt je graag met je keuze. Je hebt hier verschillende menu’s en kan ook met meedere personen een menu delen. Tip! Ga voor de risotto van champignons met een passend glas wijn.

Locatie
Calle Calatrava 10
41002 Sevilla
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 13.30-16.30 uur en 20.30-0.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.30-16.30 uur en 20.30-0.30 uur
Zondag: 13.30-16.30 uur en 20.30-0.00 uur

Comments are closed.