Stedentrip Sevilla

Niks is zo lekker als een stedentrip! Eventjes weg van het koude Nederland en genieten van een mooie stad, cultuur en de prachtige bezienswaardigheden. Ook Sevilla is de ideale stad voor een stedentrip. De stad heeft prachtige bezienswaardigheden, uitstekende gastronomie en niet geheel onbelangrijk… gemiddeld schijnt de zon bijna 3000 uur per jaar in Sevilla!

Waarom naar Sevilla?

Sevilla is de perfecte stad voor een citytrip. Het behoort tot de mooiste steden van Spanje en sommigen beweren zelfs dat Sevilla de mooiste stad van Spanje is. Hoe dan ook, Sevilla is prachtig! Het kent vele prachtige bezienswaardigheden, het weer is super en ook de sfeer is top. Sevilla kent niet de drukte van een grote wereldstad, maar is juist gezellig en knus. De terrasjes zitten dan ook vaak helemaal vol!

Lekker weertje!

Sevilla kent een mediterraan klimaat en heeft dus warme zomers en milde winters. Vooral de zomermaanden in Sevilla zijn erg warm. De gemiddelde temperatuur ligt dan boven de 30 ̊C. Januari is de koudste maand van het jaar. Dan nog zal het niet extreem koud zijn en ligt de temperatuur tussen de 10 ̊C en 15 ̊C. Het voorjaar en najaar zijn het lekkerst qua temperatuur. De temperatuur ligt dan rond de 25 ̊C. Wil je meer te weten komen over het weer in Sevilla? Neem dan een kijkje op de pagina weer!

¡Wist je dat! … de warmste temperatuur in Europa ooit gemeten is in Sevilla? In 1881 is het in Sevilla namelijk een keertje 50 ̊C geweest!

Wanneer naar Sevilla?

Sevilla is eigenlijk het hele jaar door geschikt voor een stedentrip. Doordat de winters mild zijn, is een bezoekje aan Sevilla in de winter ook prima te doen. Het is niet aan te raden om je citytrip naar Sevilla in de zomer te boeken. Het kan dan extreem warm zijn namelijk! De meest ideale tijd om Sevilla te bezoeken, is in het voorjaar of najaar. De temperaturen zijn dan nog hoog, er valt weinig regen en het zonnetje schijnt nog steeds.

Sevilla bewonderen

Sevilla heeft veel verschillende mooie bezienswaardigheden en kent een rijke geschiedenis. Een bezienswaardigheid die absoluut niet gemist mag worden, is het María Luisa park. In dit bijzondere stadspark kom je een aantal verrassende elementen tegen. Zo beschikt het park niet alleen over verschillende bijzondere planten- en bomensoorten, maar ook vind je in het park de bekende pleinen Plaza de España en Plaza de América. Een absolute highlight van Sevilla dus!
Ook het koninklijke paleis Real Alcázar en de kathedraal zijn een bezoekje waard. Dit paleis is één van de oudste paleizen van Europa die nog steeds in gebruik is. Als de koninklijke familie in Sevilla verblijft, wonen zij op de bovenste verdiepingen van dit paleis. De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw van de wereld. Absoluut een bezoekje waard dus!

Tapas, tapas en nog meer tapas!

Een stedentrip naar Sevilla kan behoorlijk vermoeiend zijn. De hele dag alle bezienswaardigheden afstruinen en dat ook nog eens bij hoge temperaturen. Uiteraard is dan niks zo lekker om ’s avonds bij een goed Spaans restaurantje aan te schuiven om daar te gaan genieten van de Spaanse tapas. Gelukkig is er in Sevilla geen tekort aan lekkere tapas. Kijk op de pagina restaurants om te ontdekken waar je alle goede restaurantjes vindt in Sevilla.

Sevilla leeft!

Het leuke aan Sevilla is, dat het echt leeft! Als je ’s avonds door de stad loopt (en niet alleen ’s avonds), zitten alle terrasjes en bars vol en is er een en al gezelligheid op straat. Door het jaar heen worden er veel evenementen en feesten georganiseerd. Twee evenementen die bijvoorbeeld niet gemist mogen worden zijn Semana Santa en Feria de Abril Sevilla. Tijdens deze twee grote gebeurtenissen staat heel Sevilla op z’n kop en is er van alles te beleven in de stad.

Comments are closed.