Najaar in Sevilla

Ben je toe aan een dosis vitamine D, maar vind je de zomermaanden in zuid-Spanje te heet? In het najaar schijnt in Sevilla nog volop de zon, wat zorgt voor een aangename temperatuur. Een ideale periode om deze prachtige stad te verkennen! Op deze pagina vertellen we je graag meer over het najaar in Sevilla.   

Lekker weertje!

In Nederland is het najaar vaak regenachtig, maar in Sevilla schijnt het zonnetje! Sevilla kent bijna 3000 zonuren per jaar en behoort tot de meest zonnige steden van Europa. In de zomermaanden juli en augustus ligt de maximumtemperatuur tussen de 33 en 38 graden. In het najaar ligt de temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Vooral september is een ideale maand om Sevilla te bezoeken want dan is het gemiddeld 25 graden en valt er weinig regen. In november en december is het gemiddeld 20 graden maar heb je meer kans op regenbuien.

Toch een drup?

Vooral als je in de maanden oktober en november Sevilla bezoekt heb je kans op een regenbui. Gelukkig heeft deze prachtige stad genoeg te bieden en dus ook bij minder goed weer. Het is zeker de moeite waard om Kathedraal en Giralda te bezoeken. De Kathedraal beschikt over 80 verschillende kapellen vol met beelden, houtsnijwerk en schilderijen. Ben je op zoek naar een leuk uitje met de kids? Dan is het aquarium in Sevilla, Acuario de Sevilla, een aanrader! Je kunt vanaf het centrum door het prachtige Maria Luisa Park wandelen naar het Aquarium. Regent het echt heel hard? Dan kun je natuurlijk ook altijd een taxi nemen. Als het even niet zo lekker weer is dan is dit ook het aangewezen moment om de winkelstraten van Sevilla te ontdekken! Sevilla beschikt niet alleen over een winkelstraat met grote merken, maar je kunt hier ook leuke vintage winkeltjes en boetiekjes vinden. Ben je al nieuwsgierig? We hebben de leukste boetiekjes op een rijtje gezet!

Sevilla verkennen met de fiets!

Sevilla is een perfecte stad om op de fiets te verkennen. Vooral door de aangename temperatuur in Sevilla is het aantrekkelijk om activiteiten te ondernemen. In de hele stad zijn fietspaden aangelegd waardoor je makkelijk en veilig kunt fietsen naar de diverse hotspots en bezienswaardigheden.  Kijk vooral goed om je heen want in het najaar hebben de bladeren van de bomen gele en rode tinten! Lijkt het jou leuk om de stad verkennen  op onze comfortabele Cortina fietsen onder begeleiding van een enthousiaste Nederlanderstalige gids? Dat kan! Tijdens onze fietstour leer je deze prachtige stad op een unieke manier kennen. Gids Dolores woont al vele jaren in Sevilla en laat jou graag de highlights, smalle straatjes, knusse pleintjes en mooie parken zien. De gids zal ook nog eens veel leuke tips geven zodat je Valencia zelf verder kan ontdekken!

Evenementen en feestdagen

Sevilla kent diverse evenementen en feestdagen het gehele jaar door. In september is het grootste Flamenco-event ter wereld, namelijk la Bienal de Flamenco. Flamenco is de muziek, dans en zang van Spanje. Dit evenement wordt om de twee jaar gehouden en in 2022 voor de 22e keer. Sevilla staat dan van 8 september tot 1 oktober in het teken van dans, spetterende optredens en tentoonstellingen op pleinen en tuinen. Op deze manier kunnen de locals en toeristen samen genieten van deze prachtige shows door de hele stad! Op de website La Bienal de Flemenco kun je meer lezen over dit evenement. Fiesta de Todos los Santos is een nationale feestdag in Spanje. Deze feestdag wordt ook wel Allerheiligen genoemd. In de nacht van Allerheiligen klonken de kerkklokken om men eraan te laten herinneren dat zij moesten bidden voor de overledenen. Om de situatie draaglijker te maken roostereden zij kastanjes en zoete aardappelen. Dit is inmiddels een traditie geworden en daarom zul je op de Spaanse straten veel kraampjes tegenkomen waar ze gepofte kastanjes verkopen. Het is handig om voorafgaand van je vakantie even de nationale feestdagen te controleren want vaak zijn dan ook alle winkels en musea gesloten.

Mooie parken!

Wil je de drukte even ontvluchten en genieten van het zonnetje? Sevilla heeft een aantal mooie parken waar je van het zonnetje kunt genieten! Aangezien Sevilla niet aan de kust ligt is een park een prima alternatief om verkoeling te zoeken. Het meest bekende openbare park is Parque de María Luisa en behoort tot het cultureel erfgoed. Je kunt hier andere pauwen, zangvogels, zwanen, eenden en witte duiven spotten! Een ander mooi park om te bezoeken is Jardines de la Buhaira. Dit park staat behoort tot het Spaans cultureel erfgoed. Dit park bestaat uit; paleistuinen, historische tuinen, fonteinen en de ruines van het oude Buhaira paleis. Ben je nieuwsgierig naar de andere parken en tuinen in Sevilla? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Comments are closed.