Discotheken

Sevilla staat natuurlijk bekend om haar vele kleine en authentieke barretjes, maar een avond stappen in een grotere club of discotheek is bij de Sevillianen ook niet onbekend. Sterker nog, meestal beginnen Sevillianen in een bar of drinken ze op straat, om vervolgens tot in de late uurtjes een dansje te wagen in een club. In Sevilla zijn er een aantal erg mooie discotheken die zeker een bezoekje waard zijn als je een avondje uitgaat! Hieronder staan een aantal van de beste discotheken die Sevilla te bieden heeft.

Antique Theatro

Deze discotheek zit gevestigd in een oud olympisch paviljoen en is ontzettend groot! Van binnen zie je een paar Griekse stijlen terug en hebben ze voor een antieke inrichting gekozen. Er zijn twee verdiepingen met 4 bars. Er kunnen ongeveer 1000 personen een leuke avond beleven en er is een VIP ruimte voor ongeveer 200 man.

Locatie:
Calle Matemáticos Rey Pastor y Castro
41092, Sevilla
Website

B3

B3 is een erg moderne en trendy nachtclub. Het heeft twee verdiepingen met 3 verschillende ruimtes, die allemaal een eigen thema hebben en waar de muziek op het thema is aangepast! Wat ook leuk is, is dat er vaak optredens worden gegeven door verschillende artiesten. Het ligt alleen wel een stukje buiten het centrum..

Locatie:
Glorieta Comunidad Autónoma de Aragón s/n
41700 Dos Hermanas, Sevilla
Sevilla, Spanje

Babilonia

Babilonia is een erg mooie discotheek en is modern Aziatisch ingericht. Er zijn weinig muren, waardoor het deels een openlucht disotheek is! Het ziet er erg mooi uit van binnen, met witte gordijnen, kaarsen en veel prachtige planten. Er zijn in totaal 4 bars, een VIP kamer en elke hoek is exotisch ingericht met tafels en stoelen om lekker in te loungen.

Locatie:
Avenida de García Morato
Sevilla, 41011

Bandalai

In Bandalai zijn rood en goud de twee kleuren die centraal staan. Hierdoor krijgt het een Aziatische uitstraling. Overdag is deze club een café, maar in de avond veranderd het in een hippe en moderne discotheek. Bandalai heeft twee verschillende ruimtes.

Locatie:
Avenida de María Luisa
41013 Sevilla

EM

EM is een erg grote en karakteristieke discotheek. Er hangt altijd een goede sfeer en het leuke aan deze club is dat er op een originele en leuke manier gebruik wordt gemaakt van licht en geluid! EM heeft 3 bars en er worden ook vaak speciale evenementen in georganiseerd.

Locatie:
Avenida de García Morato
Sevilla, 41011

Freeway Sevilla

In deze discotheek worden de meest recente hits gedraaid, iets wat in Spanje soms nog moeilijk te vinden is. Er worden vaak speciale feesten georganiseerd en deze club heeft nog iets anders heel bijzonders, namelijk een eigen app. Zodra je Freeway binnenloopt, krijg je toegang tot de app waardoor er een social en prive-netwerk onstaat om zo leuke dingen te delen of contact te zoeken met mensen!

Locatie:
Avenida San Francisco Javier
Sevilla

Holiday

Bediening aan tafel, 2 bars, goede muziek en live optredens zijn kenmerkend voor Holiday. Het is in een volledige retro stijl ingericht en er kunnen ongeveer 350 mensen lekker dansen op twee verschlilende dansvloeren.

Locatie:
Calle Jesús del Gran Poder, 73
41002 Sevilla

Tips

– De meeste discotheken zijn van 23:00 tot 7:00 open, maar het wordt bij de meeste discotheken pas rond 2:00 drukker.
– Er zijn veel clubs in Sevilla waar er een dresscode is, dus als je het risico niet wilt nemen om geweigerd te worden is het verstandig om wat netter gekleed te gaan. Dit betekent dat in de zomer bij veel clubs in ieder geval je schouders bedekt moeten zijn.
– Drank is redelijk prijzig in veel clubs, voor een drankje betaal je al gauw rond de €7,-. De meeste Spanjaarden gaan daarom eerst altijd in een klein barretje drinken of er zijn een aantal pleinen waar er op straat wordt gedronken. Als je iets goedkoper uit wilt zijn, is het daarom verstandig om wat later op de avond naar de discotheken te gaan. Bij sommige grote clubs krijg je voor die €7,- wel een kaartje waarmee je een drankje kunt halen.
– Als je gaat drinken is het natuurlijk verstandig om een taxi te pakken. Deze zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en ze kennen de meeste adressen van de discotheken. Zie voor meer informatie (pagina van Stralend Sevilla over taxi’s).
– Wil je meer informatie over een discotheek, kijk dan eens op hun Facebookpagina!

Comments are closed.