Flamenco

Dansende vrouwen in prachtige rode jurken die begeleid worden door de melodie van een Spaanse gitaar, beter bekend als flamenco. Op deze pagina vind je meer informatie over flamenco shows, flamenco bars, flamenco evenementen, flamenco scholen en flamenco winkels. Kortom, alles over flamenco in Sevilla!

Flamenco door de jaren heen

Het is nog een beetje speculeren wanneer deze schitterende vorm van kunst precies is ontstaan, want veel Spanjaarden waren vroeger analfabeet en hierdoor is er niet veel informatie daadwerkelijk opgeschreven. Wat wel bekend is, is dat er erg veel culturele invloeden zoals Griekse, Romeinse en Gitanos, in Flamenco zitten die de dans hebben gemaakt tot wat het nu is. Het is ontstaan in Andalusië en in Sevilla leeft de Flamenco nog steeds, waar je ook maar loopt! Overal in de stad vind je verschillende flamenco shows, bars, winkels, scholen en zijn er een aantal grotere evenementen per jaar.

Groot, groter, grootst

Er gaat geen avond voorbij, zonder dat er ergens in Sevilla geen flamenco is te zien. Of dit nou in een bar of in een groot theater is, er is altijd wel flamenco in de stad. Er zijn professionele shows die van 45 minuten tot 2 uur kunnen duren. Er worden bijna altijd wel drankjes geserveerd en bij sommige shows is er ook de mogelijkheid om te dineren. Kijk voor meer informatie op flamenco shows.

Klein maar fijn

Ben je op zoek naar een wat makkelijkere en/of goedkopere manier om flamenco te kunnen zien, dan zijn de flamenco bars iets voor jou. Het niveau is misschien iets lager dan in de professionele shows, maar dit maakt het wel authentieker en niet minder leuk! Bij de meeste bars is het ook mogelijk om je eigen flamenco kunsten te tonen en mag je lekker meedansen. Voor een overzicht kun je kijken op flamenco bars.

Fiesta!

Naast alle buitengewoon leuke shows en bars zijn er verschillende festivals in Sevilla als het gaat om flamenco. Kijk voor een overzicht van alle grotere flamenco festivals die Sevilla en omstreken te bieden heeft op flamenco festivals.

Oefening baart kunst

Ben je nu zo onder de indruk van deze fenomenale dansvorm en sta je te popelen om zelf een paar danspasjes te oefenen, gitaarles of zangles te nemen, dan is er ook de mogelijkheid om een aantal lessen te volgen. Kijk voor meer informatie op flamenco scholen in Sevilla.

Pracht en praal

Sevilla barst echt van de winkels waar je flamenco spullen kan kopen, want bijna elke toeristenwinkel verkoopt wel flamenco jurken. Ben je nu op zoek naar een jurk van een iets betere kwaliteit, dan is er ook nog een aantal winkels die prachtig zelf ontworpen jurken verkopen. Een erg bekende winkel waar je werkelijk alles kunt kopen wat je maar kan bedenken als je aan flamenco denkt, is de ‘Flamenco y más’.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en van 17.00 – 20.30
Zaterdag 10.00 – 14.00

Locatie:
Calle San Luis, 116B
41003 Sevilla
Website

Hieronder een map met alle grootse hoogtepunten die Sevilla op het gebied van flamenco te bieden heeft!

Comments are closed.