Vliegtickets

Met nog geen drie uur vliegen zit je in het prachtige en sfeervolle Sevilla. Er gaan verschillende luchtvaartmaatschappijen naar deze zonnige stad in Andalusië. Kijk hieronder hoe je direct vanaf Nederland of België naar Sevilla vliegt en hoe je de beste vliegtickets kan vinden.

Vliegtickets1

Zonbestemming

Ondanks dat Sevilla niet aan de kust ligt en dus geen strand heeft, is het de perfecte zomerbestemming. Maar omdat de Zuid-Europese stad iets meer in het binnenland ligt, is het veel langer warm dan in nabijgelegen kustplaatsen. Een bezoekje in de winter is dan ook zeker een aanrader. In november kan het er gemakkelijk nog 23 graden worden. Dit maakt Sevilla een topbestemming, het hele jaar door.

Daarom Sevilla!

Wat maakt Sevilla nou eigenlijk zo bijzonder? Nou, er zijn weinig steden in Spanje met zó veel geschiedenis. Het is eeuwenlang een zeer belangrijke doorvoerhaven geweest voor verschillende culturen, wat de stad heeft getekend en gemaakt tot wat het nu is: een historisch rijke stad met prachtige architectuur en een typische cultuur. Tel hier de parken, de aardige, behulpzame mensen, het prachtige weer, het heerlijke eten en de geweldige feesten bij op. En vergeet de typisch Andalusische flamenco niet, die is overal in de stad te vinden. Sevilla is absoluut dé plaats om een flamencoshow te bezoeken. Om maar een paar dingen te noemen.

Strandvakantie?

Sevilla heeft geen strand, aangezien het meer in het binnenland ligt. Toch is het niet ver weg. Als je niet kan kiezen tussen een strandvakantie of Sevilla, overweeg dan eens om je citytrip naar Sevilla te combineren met omliggende plaatsen, zoals bijvoorbeeld Malaga, Tarifa of Cádiz. Reizen met de trein (Renfe) is een goede optie en je kunt gemakkelijk vanaf een andere luchthaven terugvliegen naar huis. Soms zijn er geen treinen, of zijn bussen goedkoper. Kijk voor bussen op de website van ALSA.

Vliegtickets2

Cádiz

Met de trein ben je met ongeveer 1,5 uur tot een uur en drie kwartier vanaf Sevilla in Cádiz. De prijzen variëren van ongeveer een tientje tot bijna 25 euro. Met de bus duurt het ongeveer 1 uur en 45 minuten tot 2 uur en een kaartje kost € 13,45.
Tip: Cádiz is geweldig om (leren) te surfen. En vergeet als je naar Cadiz gaat Jerez de la Frontera niet. Je bent vanaf hier een uurtje verwijdert van Cádiz.

Tarifa

Misschien nog wel meer dan Cádiz is Tarifa het walhalla onder surfers in Zuid Spanje. De sterke wind zorgt voor geweldige golven, maar ook gewoon aan het strand liggen is een goed idee.
Met de bus ben je in ongeveer 3 uur in Tarifa voor ongeveer €20.

Malaga

Ook Malaga is een geweldige stad om te bezoeken en tegelijkertijd het strand te ontdekken. De lengte van de busritten verschilt, van 2:30 tot 4:15 uur, en de prijzen zijn rond de 20/25 euro. Met de trein is het iets sneller, ongeveer 2 tot 2,5 uur, en de prijzen varieren van ongeveer 25 tot 45 euro.

¡Leuk!
Renfe heeft ook tickets voor 4, 6, 8, 10 of 12 ritten, deze kun je in heel Spanje gebruiken en is een maand geldig op alle AVE Lange- en Mediumafstands treinen. Leuk voor een rondreis door heel Andalusië! Kijk op de website voor meer info.

Vlucht boeken

Er gaan verschillende vluchten naar Sevilla (SVQ). Sommige direct, maar ook er zijn veel indirecte vluchten te vinden, die soms zelfs goedkoper kunnen zijn. Hieronder een kort overzicht van de luchthavens vanaf waar je direct naar Sevilla kan vliegen.

Vanaf Amsterdam (AMS)
Vueling
Iberia

Vanaf Eindhoven (EIN)
RyanAir

Vanaf Rotterdam (RTM)
Helaas gaan er geen directe vluchten vanaf Rotterdam Airport naar Sevilla

Vanaf Brussel Charleroi (CRL)
RyanAir

Vanaf Brussel Zaventem (BRU)
RyanAir
Iberia
Vueling
Lufthansa
Brussels Airlines

Vanaf Dusseldorf International Airport (DUS) of Dusseldorf Weeze (NRN)
Er gaan geen directe vluchten vanaf Dusseldorf naar Sevilla

Vergelijk prijzen

Omdat het vaak lastig is om een overzicht te krijgen van de verschillende prijzen van luchtvaartmaatschappijen, is het handig om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Hierop vind je alle beschikbare vluchten en prijzen van luchtvaartmaatschappijen. Kijk bijvoorbeeld op CheapTickets voor een overzicht van alle beschikbare vluchten naar Sevilla.

Soms komt het helaas voor dat je vlucht geannuleerd wordt of vertraging oploopt. Heel vervelend natuurlijk als je al helemaal zin hebt in je vakantie naar Sevilla! In dit geval kun je contact opnemen met Aviclaim. Dit is een claimorganisatie die gedupeerde passagiers helpt bij het indienen van een claim bij de luchtvaartmaatschappij in verband met een geannuleerde of vertraagde vlucht.

Tips

– Hoewel Sevilla in de zomervakantie een prima bestemming is om je vakantie door te brengen, is het dan wel het warmst in de stad. Sommige mensen vinden het heerlijk, maar als je er niet zo goed tegen kan, is het misschien beter om vroeger of later in het seizoen (voorjaar of najaar) naar de stad af te reizen.
– Let er tijdens het boeken op dat tijdens feestdagen zoals Semana Santa of de Feria de Abril de prijzen van accommodaties vaak hoger zijn.
– Het is wel aan te raden om juist dán naar Sevilla te gaan, want je ziet een heel andere kant van de stad. Kijk van tevoren op onze pagina Feestdagen om te kijken of er iets gaat gebeuren en wanneer precies.
– Wil je zo goedkoop mogelijk naar Sevilla? Boek dan een ticket in de wintermaanden. Het weer is er dan erg aangenaam en zowel prijzen voor vliegtickets als die voor accommodaties zijn lager. Dit geldt overigens niet tijdens Oud & Nieuw en Kerstmis.

Comments are closed.