Vintage winkeltjes

Voor vintage (kleding) liefhebbers zijn er genoeg winkeltjes te vinden in Sevilla. Of je nu op zoek bent naar nieuwe Adidas Originals uit de jaren ´70, een pin-up jurk, een oude typemachine of fiets of gewoon mooie vintage kleding… Wij hebben de places to be voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je waar je moet zijn voor leukste vintage winkeltjes.

Swee1

Dit is een alternatieve winkel die vooral retro kleding, fietsen, schoenen en andere spullen verkoopt. Schoenliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op, want ze hebben vele jaren ´70 en´80 modellen van merken als Nike, Adidas Original of Puma in nieuwe staat. Hun collectie vintage kleding bestaat uit unieke stukken van over de hele wereld. Verder vind je hier ook spullen zoals bijvoorbeeld oude telefoons, LP´s, petten, camera´s, polaroids, koffers en meubels. Overigens zijn er ook vele mogelijkheden voor heren bij Swee1, dus neem gerust je vriend mee!

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 10.00 – 21.30

Locatie
Calle Regina 9
41003 Sevilla
Website

Swee1

Oh Sister!

Dit is een echt Sevillaans merk met niet alleen winkel in Sevilla, maar ook eentje in Málaga en één in Córdoba. De naam klinkt al lekker en uitnodigend, maar als je eenmaal de winkel binnenstapt wordt je pas echt blij. De winkel is helemaal in stijl aangekleed met mooie vintage meubels en romantische bloemenprintjes aan de muren. Bij Oh Sister! kun je mooie, vrouwelijke kleding en de fijnste vintage jurkjes vinden. De collectie is geïnspireerd op de boheemse buurten van grote steden in Andalusië en de Andalusische warmte en iconische vrouwen uit de jaren ´70. Dit merk wordt 100% geproduceerd in Spanje.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00 – 21.00

Locatie
Calle Cuna, 45
41004 Sevilla
Website

OhSister

Demi Plié Vintage

In het hart van Sevilla vind je ook Demi Plié Vintage, een winkel met twee vestigingen, ze hebben er ook een in Córdoba. Je vindt er prachtige jurken en mooie accessoires van verschillende merken. De winkel heeft continue nieuwe collecties en je kunt er terecht voor goed advies. Het is een op en top vrouwelijke winkel met duidelijke Franse stijl.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00 – 21.00

Locatie
Calle Cuna 35 CP
41004 Sevilla
Website

DemiPlie

Ropero

Een tip voor muziekliefhebbers: Ropero aan de Calle Feria. Als je op zoek bent naar een tof, betaalbaar tweedehands winkeltje, dan zit je bij Ropero in het centrum van Sevilla goed. Deze winkel is erg gericht op de muziekwereld. Je kunt er dan ook naast alternatieve, op de muziekwereld geïnspireerde, kledingstijlen, ook ´ouderwetse´ LP´s en CD´s van artiesten en bands uit de jaren ´60 tot de jaren ´90 vinden.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00 – 14.00 en 18.00 – 21.00

Locatie
Calle Feria 37
41003 Sevilla
Website

Ropero

C42 Retro Design

Liefhebbers van mooie (oude) ontwerpen opgelet: C42 is een stop die je niet mag overslaan. Hier kun je bijvoorbeeld zomaar een oude Rietveldstoel tegenkomen. C42 is niet alleen een winkel waarin je allemaal mooie meubels en andere spullen kunt vinden, het is ook een ruimte waarin spullen van opkomende ontwerpers en kunstenaars gepresenteerd worden. Je vindt hier allerlei dingen uit de jaren ´30, ´40 en ´50. Ze hebben er bijvoorbeeld glas, lampen, spulletjes voor in je huis, accessoires en ook een retro kleding afdeling.

Locatie
Calle Correduría 42
41002 Sevilla
Website

C42

Comments are closed.